IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде ни водят съвременните световни лидери?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Защото гледа отвън, с гладния поглед на гурбетчия/ потенциален мигрант/. Не е виждал - или не е усещал - истинския Подем на Европа преди 25-30 години и не може да направи, като гост за кратко, разликата. Съответно, не разбира гнева и разочарованието на европейците, т.к имат сериозни материални натрупвания, а и блясъкът, се засилва при затруднения с производството и продажбите. Не очаквай да е обективен. Не го умее.
    Никога не съм излизал от Сухата река, тъй да знаеш - стигал съм до ОМВ-то на Владимир Вазов, ама вече оттатък моста Чавдар са други земи и не смея . И определено нямам членове на семейството (ама баш семейството, не 17-ти братовчеди), които от години живеят на Запад.
    Разбрахме, че на В_тин му се е вдигнала месечната сметка, че в Англия няма кой да бере айсберга и че във Франция искат да вдигат пенсионната възраст.

Некакъв друг тежък упадък да има или просто се намираме на приказка за милиарди черни ЕС джендъри, които ядат щурци и хлебарки, зъзнейки на изключено парно?!

Коментар

• https://youtube.com/shorts/MHoLXKnZF6E?feature=share

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Изглежда не схващаш понятието "цивилизационен упадък". Идват варварите, пич, и Рим не може да се защити. За какви гълъбарници ми говориш?
        Защото гледа отвън, с гладния поглед на гурбетчия/ потенциален мигрант/. Не е виждал - или не е усещал - истинския Подем на Европа преди 25-30 години и не може да направи, като гост за кратко, разликата. Съответно, не разбира гнева и разочарованието на европейците, т.к имат сериозни материални натрупвания, а и блясъкът, се засилва при затруднения с производството и продажбите. Не очаквай да е обективен. Не го умее.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

Мнението на ватин е ясно - мъчи се горкия в Германия.
          Доста от електората на Възраждане се оказва в същата ситуация - "Скапан, умиращ, западащ ЕС, фалираща мултикулти простотия, загниващ и зъзнещ, писна ми да живея тука" - "Ами ходи в Русия де, нали там е бъдещето" - "Ааааа, ставите не ми го позволяват, иначе с удоволствие. "

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

ЕС не са само Париж и Берлин. Даже хич. Един от добрите ми приятели живее в Хайделберг - хич не споменава за цивилизационния им упадък. В_тин вероятно е на друго мнение де.
            Мнението на ватин е ясно - мъчи се горкия в Германия.

Коментар

Няма патос - върнах се от Египет преди 3 месеца. Райзинг стар, кандидат за БРИКС, бъдеща африканска суперсила, магистрали се строят една върху друга... пха. 80% и повече от населението живее в нещо средно между кирпичена колиба и неизмазана тухлена кооперация, в Кайро има хиляди гълъбарници по плоските покриви, а едно от гробищата е обитаемо поради проблеми с пренаселването. Бакшиш от един долар е повод за спор и дискусия. Любимото ми беше как продавачи на шалове плуват по Нил и хвърлят в плик памучни шалове по палубата на круизните кораби с надеждата да изкарат 5 долара. 270 долара средна заплата, минерална вода 1.5л - 80 стотинки. Ако щеш. Само бензина наистина е стотинки.
              Огромна част от държавите, по които се прехласвате, са в отчайваща ситуация - Египет, Иран, Аржентина, ЮАР, Мексико. Като чета, не е супер
              лош живота във Виетнам, Кения, Уругвай, Тунис, Мароко, Казахстан, Чили. И Китай, разбира се, но там има едни други проблеми и мисля, че няма да ти отнеме много време да проучиш, че държавата е в подем, но за стотици милиони това е малка утеха.
              Чакам да видя какво ще стане с Индия.

Та така с ЕС - видно изживява труден момент, видно е и доста неадекватен за много неща, но само да стъпят неЕС хора в него, и почват да теглят близки и роднини - и те да се мъчат.

Яка мъка настава, давят се по лодки, измират в тайници по камиони, дори и в България, само в проссия не щат да ходят, що така, не знам.

Коментар

Изглежда не схващаш понятието "цивилизационен упадък". Идват варварите, пич, и Рим не може да се защити. За какви гълъбарници ми говориш?
                ЕС не са само Париж и Берлин. Даже хич. Един от добрите ми приятели живее в Хайделберг - хич не споменава за цивилизационния им упадък. В_тин вероятно е на друго мнение де.

Коментар

Няма патос - върнах се от Египет преди 3 месеца. Райзинг стар, кандидат за БРИКС, бъдеща африканска суперсила, магистрали се строят една върху друга... пха. 80% и повече от населението живее в нещо средно между кирпичена колиба и неизмазана тухлена кооперация, в Кайро има хиляди гълъбарници по плоските покриви, а едно от гробищата е обитаемо поради проблеми с пренаселването. Бакшиш от един долар е повод за спор и дискусия. Любимото ми беше как продавачи на шалове плуват по Нил и хвърлят в плик памучни шалове по палубата на круизните кораби с надеждата да изкарат 5 долара. 270 долара средна заплата, минерална вода 1.5л - 80 стотинки. Ако щеш. Само бензина наистина е стотинки.
                  Огромна част от държавите, по които се прехласвате, са в отчайваща ситуация - Египет, Иран, Аржентина, ЮАР, Мексико. Като чета, не е супер
                  лош живота във Виетнам, Кения, Уругвай, Тунис, Мароко, Казахстан, Чили. И Китай, разбира се, но там има едни други проблеми и мисля, че няма да ти отнеме много време да проучиш, че държавата е в подем, но за стотици милиони това е малка утеха.

Та така с ЕС - видно изживява труден момент, видно е и доста неадекватен за много неща, но само да стъпят неЕС хора в него, и почват да теглят близки и роднини - и те да се мъчат.

Коментар

Малко на патос, бликащ от самия теб, го докарваш. На хората ще им отмилее хладилникът, когато съвсем се опразни, и ще подемат други наративи дори в твоя поетичен разказ. От 30 години обикалям Европа немил и недраг, прибирам се само за черешова задушница, и мога да ти кажа, че това, което е днес, изобщо не е това, което е било вчера. Упадъкът е видим и през крачола ми, един такъв упадък - тих и ненатрапчив като песен на зашеметен щурец.

Коментар

Опашките от македонци за български паспорти и невръщащите се югоемигранти в Австрия и Швейцария лееееко те опровергават.
                      Освен това, си има статистика, социология, а и някои хора работим чат - пат със сърби, косовари, македонци и албанци. Напъна да са при богатите и успешните народи е голям. Били са извън ЕС, сега са извън ЕС, знаят какво е, знаят какво да очакват...
                      ​​​​​​Да, притеснени са от част от евродирективите, мултикултито и бюрократщината, но после минават през Загреб и Любляна и ряяяяязко им минава евроскептицизма.
                      Малко на патос, бликащ от самия теб, го докарваш. На хората ще им отмилее хладилникът, когато съвсем се опразни, и ще подемат други наративи дори в твоя поетичен разказ. От 30 години обикалям Европа немил и недраг, прибирам се само за черешова задушница, и мога да ти кажа, че това, което е днес, изобщо не е това, което е било вчера. Упадъкът е видим и през крачола ми, един такъв упадък - тих и ненатрапчив като песен на зашеметен щурец.

Коментар

Капитанът стои на борда докрай.
                        Браво, Тоше. Уважавам позицията ти дори да не я споделям.

Коментар

На Запад отдавна изучават феномена Ленин - малки щурмови и добре мотивирани групи могат да разрушат цяла империя. А и Ленин е техен проект. Никакви държави не се стремят сега към ЕС, а малки, организирани и добре мотивирани, най-вече финансово, групи. Ако отидеш в Македония на пазара, ще ти кажат - купувай, докато и ние не сме влезли в еуропската уния, после нема да има ништа. Македонската наденица ще стане брюкселски вурст по скопски - брюкселско зеле, завито в брюкселски дантели, плетени от брюкселски баби - брюкселски бабик. ЕС замина с този конфликт, в който го натикаха отново малки, добре организирани и силно мотивирани групи, неизбирани от никого. Троцкизмът е завладял Запада с перманентната революция на Троцки до окончателното лишаване на индивида от чувство за националност, историческа памет и да познава майка си и баща си. То сигурно няма да дойде нищо добро и на негово място, но поне все още не познаваме грозното му лице. Както е казал Юнг - човекът е истинският извор на злото. Епигенетиката е такава.
                          Опашките от македонци за български паспорти и невръщащите се югоемигранти в Австрия и Швейцария лееееко те опровергават.
                          Освен това, си има статистика, социология, а и някои хора работим чат - пат със сърби, косовари, македонци и албанци. Напъна да са при богатите и успешните народи е голям. Били са извън ЕС, сега са извън ЕС, знаят какво е, знаят какво да очакват...
                          ​​​​​​Да, притеснени са от част от евродирективите, мултикултито и бюрократщината, но после минават през Загреб и Любляна и ряяяяязко им минава евроскептицизма.
                          Last edited by Tepix; 10.03.2023, 17:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение

Плъховете първи напускат кораба майка. А ти кога?
                            Капитанът стои на борда докрай.

Коментар

Преразглеждане на подобно ниво е хубаво да правят всички, поне веднъж на 5 години. И преразглеждне, далеч не означава задължително и непременно нито автоматично влошаване, нито задължително подобряване. Просто, е добре човек са си сверява часовника, да не изпуска от внимание и да не пропуска фактори и събития, за да води адекватна и полезна ПЪРВО на своя народ, политика. Затова, мога само да поздравя Орбан, че е в час.
                              Плъховете първи напускат кораба майка. А ти кога?

Коментар

На всеки "затоплист" (макар, че тук май огромното мнозинство от хората се включват малко или много), "джендър", "лгтбкплюсийклмнопсрст" и "мултикулти" в ЕС има по 10 европееца, които си бачкат, гледат си децата, ходят си на почивки със заслужените високи заплати и си гледат хубавите животи в общи линии. "В ЕС са само джендъри и педофили" е разкошен руски плакатен лозунг, но ЕС е много повече от това.

И неистовия напън на Албания, Грузия, ФИРОМ, Молдова към него го доказва. Те виждат какво представлява ЕС през 2023 година и въпреки това натискат за влизане. Защо, ако е толкова гадно? И ако е толкова гадно, защо дори Вучич не поставя под съмнение "европейската перспектива на Сърбия"?

Да, и на мен правата на гейовете, зелената сделка, бюрократщината в Брюксел и "25-годишни мюсюлмани от държави с по 150 долара заплата, заповядайте с вашите спестени 5 000 долара да прескачате огради" ми идват в повече. Някои от тия неща - много повече. Неслучайно съм писал защо виждам Полша, Чехия и Хърватия като бъдещето на континента. Но ЕС няма алтернатива - поне докато не се разпадне на алтернативи.
                                На Запад отдавна изучават феномена Ленин - малки щурмови и добре мотивирани групи могат да разрушат цяла империя. А и Ленин е техен проект. Никакви държави не се стремят сега към ЕС, а малки, организирани и добре мотивирани, най-вече финансово, групи. Ако отидеш в Македония на пазара, ще ти кажат - купувай, докато и ние не сме влезли в еуропската уния, после нема да има ништа. Македонската наденица ще стане брюкселски вурст по скопски - брюкселско зеле, завито в брюкселски дантели, плетени от брюкселски баби - брюкселски бабик. ЕС замина с този конфликт, в който го натикаха отново малки, добре организирани и силно мотивирани групи, неизбирани от никого. Троцкизмът е завладял Запада с перманентната революция на Троцки до окончателното лишаване на индивида от чувство за националност, историческа памет и да познава майка си и баща си. То сигурно няма да дойде нищо добро и на негово място, но поне все още не познаваме грозното му лице. Както е казал Юнг - човекът е истинският извор на злото. Епигенетиката е такава.

Коментар

Working...
                                X