IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде бихте си купили къща около София?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз прочетох молбата на tya и мисля, че знам едно все още не много популярно село. Това е с. Тополница - на около 50 км южно от София. До там се стига по магистрала за около 30 мин., сега има участъци които се строят още. Селото е заобиколено с борови горички , през него минава една рекичка, има риба. Наблизо е яз. Дяково - пълен с риба има сомове по 2м. По горичките също излиза дивеч - най - често глигани. Къщи и вили има най различни от паянтови - строени още по турско до ново строителство,каквито са в по-голямата част. Местните жители са около 200 , имат си градини и домашни животни. Цигани от там не минават, не им е на път, селото е малко встрани от магистралата, а и местните са малко бойни, като видят циганин знаят че е дошъл да види какво може да се откраде и го гонят.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
      Купете си къща в Банкя.Кристално чист въздух, минерална вода, газифициран е почти целия град.Близо е до София.Префектно.Даже мога да съдействам.
      Банкя е супер, но е доста скъп като цена на парцели. Алтернативни варианти с подобен въздух са Иваняне (но да се внимава, наблизо ще мине новата магистрала Люлин), Божурище, Гурмазово, Волуяк, Мрамор.
      За какво можеш да съдействаш и какви са цените на парцелите ориентировъчно?

Коментар

• Купете си къща в Банкя.Кристално чист въздух, минерална вода, газифициран е почти целия град.Близо е до София.Префектно.Даже мога да съдействам.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Разбира се, че имам представа. Значи незнам какво точно те интересува, най-добре погледни в imot.bg и в imoti.net, само имай предвид, че Рударци и Кладница се водят в област Перник, и затова са още подценени, защото като посочиш област София и даже влиза Копривщица, която е на 130 км, а малко хора се сещат, че има места до София, които са в област Перник.
          Аз си купих къща в Рударци миналата година за 30 хил. Евро, само ще ти кажа, че без да съм правил нищо по нея сега мога да и взема поне 10 хил. Евро печалба, ако реша. Всичко е в imot.bg но най-добре се разходи до там и ще придобиеш представа за какво говоря..

Коментар

• Нико,

Умаш ли представа как вървят цените на къщите и парцелите в този регион (Рударци и Кладница)?

Благодаря предварително

Коментар

• Колеги, доколкото разбрах момичето търси къща или парцел близо до София. Вие само дето не я пратихте в Сибир?!? Според мен близо до София означава в радиус от 20-30 км от София, иначе става по-близо до някой друг град А не е това целта на задачата. В тази връзка бих ти препоръчал Рударци и Кладница. Рударци е на 10 км от караулката на Владая, и мисля че е перфектно място, на южния склон на Витоша, с минерален басейн - цял комплекс и минерална вода. Пътя е перфектен. Кладница е на 5 км от Рударци и там е супер. Погледни в тази посока на картата, а може и да се разходиш. Но не очаквай да намериш нещо за 2 лв.

Коментар

• Най-добре северните-северозападните склонове на Рила...
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Според мен точно сега има файда , но моя съвет е следния- гледайте на юг , а не на север, особено сега с довършване на магистралата към Дупница. Много е важно бързият достъп т.е. да знаеш че можеш да отидеш до това приятно място по-бързо отколкото до някоя панелка в младост 4.

Коментар

• Въобще не е труден достъпът, все пак в това градче /4-5 села обединени/ живеят около 5000 души, които редовно пътуват до Троян /на 24 км/, до Севлиево /36 км/, до Ловеч и Габрово /50 км/. Аз пътувам нататък всеки 2-3 седмици от години и никога не съм имал проблем с колата. А нали споменах, че идват и доста туристи от София, Варна, Плевен, Ловеч и по празници /а в повечето случаи и събота и неделя/ е винаги пълно в хотелите. За Нова Година кувертът в хотелите беше 200-225 лв за 3 нощувки, 3 закуски и празнична вечеря и бяха заети всички места. През лятото е подобно положението - в тризвездните хотели нощувка със закуска и ползване на басейн струва между 20-25 лв и са почти на 100% пълни. Преди време обмисляхме с жена ми /тя е от Априлци/ да построим малък семеен хотел там /мислихме и помощ от САПАРД да получим/, тъй като потокът от туристи нараства, но започнаха да се изграждат доста хотели, а и местните с техните къщи за гости са също голяма конкуренция. Все пак ние живеем в София и сме далеч, за да управляваме хотел там.

Коментар

• Да има нещо такова, обадете се на Сашо-снегорина от Априлци, и той ще ве обясни !!! :-)

Коментар

• Лакостов право казва, само дето това не е край София... а достъпът не е ли труден през зимата напримерно? Като гледам по картата...

Коментар

• Звучи интересно, ще погледна Ла Коста
                          tya

Коментар

• Тя, а какво ще кажеш за градчето Априлци? Намира се на 200 км от София по магистрала Хемус. Знам, че ти си търсиш нещо по-наблизо, но мисля, че си заслужава. Стига се за 2,5 часа с кола. Разположено е точно под връх Ботев и пейзажът наоколо е направо алпийски. Посещава се целогодишно от доста туристи, най-вече българи. Има 4-5 тризвездни хотела и доста двузвездни. Има условия и за каране на ски. Няма абсолютно никакви цигани. Закупуването на имот там може да се разглежда и като перспективна инвестиция, тъй като от доста време се полагат някакви усилия за развиване на градчето като курорт. Постоянно циркулират различни проекти - изграждане на голф игрище, лифт до ски пистата и т.н.
                            Лошата старана е, че имотите вече достигнаха сравнително високи нива като за България. Вече се установиха там няколко англоговорящи. Ако те интересуват конкретни оферти виж в www.imot.bg Ловешка област.

Коментар

• Ха-ха-ха, Маркетов, това беше наистина много умно... Ама няколко къщи... не може ли само една къща, со не повече от 6 индианеца, заедно с чаветата (за предпочитане скромно ходещи в селското училище)? :-)

Коментар

• На времето чичо ми казваше за родното си село / в Пловдивско/, че едно село дето циганин неможе да се свърти не е за хвалене. Мисля си, че беше прав. Толкова зли и крадливи съседи неможете да си представите. Циганите остават там дето хората са по- меки и отзивчиви. Разбира се като станат много работата се променя. Но си мисля, че в идеалното село има малка група цигани - може би няколко къщи на края на селото. Колкото за доказателство, че не си попаднал в село на разбойници по-страшни от циганите.

Коментар

Working...
                                X