Аз прочетох молбата на tya и мисля, че знам едно все още не много популярно село. Това е с. Тополница - на около 50 км южно от София. До там се стига по магистрала за около 30 мин., сега има участъци които се строят още. Селото е заобиколено с борови горички , през него минава една рекичка, има риба. Наблизо е яз. Дяково - пълен с риба има сомове по 2м. По горичките също излиза дивеч - най - често глигани. Къщи и вили има най различни от паянтови - строени още по турско до ново строителство,каквито са в по-голямата част. Местните жители са около 200 , имат си градини и домашни животни. Цигани от там не минават, не им е на път, селото е малко встрани от магистралата, а и местните са малко бойни, като видят циганин знаят че е дошъл да види какво може да се откраде и го гонят.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде бихте си купили къща около София?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.GrahamКупете си къща в Банкя.Кристално чист въздух, минерална вода, газифициран е почти целия град.Близо е до София.Префектно.Даже мога да съдействам.
За какво можеш да съдействаш и какви са цените на парцелите ориентировъчно?
Коментар
-
Разбира се, че имам представа. Значи незнам какво точно те интересува, най-добре погледни в imot.bg и в imoti.net, само имай предвид, че Рударци и Кладница се водят в област Перник, и затова са още подценени, защото като посочиш област София и даже влиза Копривщица, която е на 130 км, а малко хора се сещат, че има места до София, които са в област Перник.
Аз си купих къща в Рударци миналата година за 30 хил. Евро, само ще ти кажа, че без да съм правил нищо по нея сега мога да и взема поне 10 хил. Евро печалба, ако реша. Всичко е в imot.bg но най-добре се разходи до там и ще придобиеш представа за какво говоря..
Коментар
-
Колеги, доколкото разбрах момичето търси къща или парцел близо до София. Вие само дето не я пратихте в Сибир?!? Според мен близо до София означава в радиус от 20-30 км от София, иначе става по-близо до някой друг градА не е това целта на задачата. В тази връзка бих ти препоръчал Рударци и Кладница. Рударци е на 10 км от караулката на Владая, и мисля че е перфектно място, на южния склон на Витоша, с минерален басейн - цял комплекс и минерална вода. Пътя е перфектен. Кладница е на 5 км от Рударци и там е супер. Погледни в тази посока на картата, а може и да се разходиш. Но не очаквай да намериш нещо за 2 лв.
Коментар
-
Въобще не е труден достъпът, все пак в това градче /4-5 села обединени/ живеят около 5000 души, които редовно пътуват до Троян /на 24 км/, до Севлиево /36 км/, до Ловеч и Габрово /50 км/. Аз пътувам нататък всеки 2-3 седмици от години и никога не съм имал проблем с колата. А нали споменах, че идват и доста туристи от София, Варна, Плевен, Ловеч и по празници /а в повечето случаи и събота и неделя/ е винаги пълно в хотелите. За Нова Година кувертът в хотелите беше 200-225 лв за 3 нощувки, 3 закуски и празнична вечеря и бяха заети всички места. През лятото е подобно положението - в тризвездните хотели нощувка със закуска и ползване на басейн струва между 20-25 лв и са почти на 100% пълни. Преди време обмисляхме с жена ми /тя е от Априлци/ да построим малък семеен хотел там /мислихме и помощ от САПАРД да получим/, тъй като потокът от туристи нараства, но започнаха да се изграждат доста хотели, а и местните с техните къщи за гости са също голяма конкуренция. Все пак ние живеем в София и сме далеч, за да управляваме хотел там.
Коментар
-
Тя, а какво ще кажеш за градчето Априлци? Намира се на 200 км от София по магистрала Хемус. Знам, че ти си търсиш нещо по-наблизо, но мисля, че си заслужава. Стига се за 2,5 часа с кола. Разположено е точно под връх Ботев и пейзажът наоколо е направо алпийски. Посещава се целогодишно от доста туристи, най-вече българи. Има 4-5 тризвездни хотела и доста двузвездни. Има условия и за каране на ски. Няма абсолютно никакви цигани. Закупуването на имот там може да се разглежда и като перспективна инвестиция, тъй като от доста време се полагат някакви усилия за развиване на градчето като курорт. Постоянно циркулират различни проекти - изграждане на голф игрище, лифт до ски пистата и т.н.
Лошата старана е, че имотите вече достигнаха сравнително високи нива като за България. Вече се установиха там няколко англоговорящи. Ако те интересуват конкретни оферти виж в www.imot.bg Ловешка област.
Коментар
-
На времето чичо ми казваше за родното си село / в Пловдивско/, че едно село дето циганин неможе да се свърти не е за хвалене. Мисля си, че беше прав. Толкова зли и крадливи съседи неможете да си представите. Циганите остават там дето хората са по- меки и отзивчиви. Разбира се като станат много работата се променя. Но си мисля, че в идеалното село има малка група цигани - може би няколко къщи на края на селото. Колкото за доказателство, че не си попаднал в село на разбойници по-страшни от циганите.
Коментар
Коментар