If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нямам спомен някой тук да е пророкувал като почна черепа да строи, че ще го погнат. Имам някакъв спомен, че Песито обясняваше къв легален голям бизнес имал този предприемач. По-скоро се изказваха мнения от сорта как щели да изработят купувачите с такса поддръжка. За информация има доста други съмнителни патриот бизнесмени, всички големи строителни предприемачи. Това никой не го отчиата, щото имотиту щяло да расте с по 20 % на година. Нищо де, нали безпардонните строители трябва да ходят да си навестяват билдингите с лъскавите майбаси, вчера се разминах с един такъв на светофара, отиваше до новостроящото се комплексче от има-няма 300 апарта. Хайде ъп-ъп, че до средата на годината да си купи по-новия модел.
Не сме казвали че ще го погнат, съдружника му не го погнаха, забравил е да си плати където и на когото трябва...но той е знаел кво следва и посбра парици...а ние коментирахме че 650€ е цената на метър, ама ако купувача плати 90% от цената......аз що не се засилих да я платя.
Две години надолу е много време,нали осъзнаваш,че не е като 2008 и сега има много неизвестни .Аз имот освен за спекула нетърся. Това което не ми харесва ,че бизнес климата си е...а ма...та .И ако продължава така а то ще, всичко ще умре . Не е нормално държавен чиновник да взима повече от частно нает и тук не говорим за онИя с фераритата и работници за по 650 кинта. В момента не ми е ясно на мен ,кво ще стане и накъде отива влака,не имотния а влака на живота .
Аз съм вече в частния бизнес...бизнеса ги интересува баш собствениците и наемат каймака в държавата без да жали средства. Само знаещи как да въведат ноу хауто на нещата, бъдеще и първи в Бг с тези подходи. Казват ние техници, среден персонал и даже ваши колеги помощен персонал не назначаваме, избирайте и си ги назначавайте вие, оформяйте екип и ми кажете как да увеличим капитала, как да спечелим пари. Плащат в пъти над държавния сектор, но и изискват. Потоци пациенти, приемане, доболнични или спешни стъпки, приемни звена, ковид и други тестове преди приемане, алгоритми, движение на хора в лечебното заведение без придружител от болницата още от регистратурите, където има 30 човека, кол център за връзка с пациентите, информацив, камери, всяка стъпка се следи, охрана, стелки/чулки за всеки правещ крачкк и две да са, никакви свиждания, камо ли чували с храна, бутилки и кво да е, кетъринг с оторизирани фирми за храна....посегателства, изцепки и даже повишаване на тон са изключени и на теория....това са нещата.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Още при започване на Нове Хоумс ви казах и аз и Песимиста, даже и Маверик защо имаше по 650€ на зелено. Изходът с погването на шефа даже рано се случи. И той го е знаел. Затова купи Левски например.
Нямам спомен някой тук да е пророкувал като почна черепа да строи, че ще го погнат. Имам някакъв спомен, че Песито обясняваше къв легален голям бизнес имал този предприемач. По-скоро се изказваха мнения от сорта как щели да изработят купувачите с такса поддръжка. За информация има доста други съмнителни патриот бизнесмени, всички големи строителни предприемачи. Това никой не го отчиата, щото имотиту щяло да расте с по 20 % на година. Нищо де, нали безпардонните строители трябва да ходят да си навестяват билдингите с лъскавите майбаси, вчера се разминах с един такъв на светофара, отиваше до новостроящото се комплексче от има-няма 300 апарта. Хайде ъп-ъп, че до средата на годината да си купи по-новия модел.
Светът е променен. Живот и работа онлайн ще се наложи за в бъдеще, само началото се поставя трудно. Пътуванията свършиха, скъпи билети и хиляда изисквания преди да полетиш...така ще е поне в следващите 5 години. Но нови ниши ще има, това на са във вдеки случай хотели и кръчми. С намален капацитет да, става.
Спекула с имоти забрави. Ако строиш или купиш 50 апарта да, с един нищо няма да направиш, транзакционни разходи имаш, нестръмна, а плавна крива нагоре, застой за масов сегмент имоти, спекула се прави с имот за 5 млн а да го продадеш за 7 след като си го обявил за 9 млн примерно...спекула в Дружба и Обеля няма да направиш.
Относно спекулата ,казах какъв ми е интереса към имотите. Хотели кръчми не коментирам въобще.Пак ще повторя ,защото не включваш. В момента в държавния сектор в доста сфери се взимат по високи заплати отколкото изряден частник може да даде . Порасъждавай на това ! Това е тренд но накъде ,незнам поне към момента.
Две години надолу е много време,нали осъзнаваш,че не е като 2008 и сега има много неизвестни .Аз имот освен за спекула нетърся. Това което не ми харесва ,че бизнес климата си е...а ма...та .И ако продължава така а то ще, всичко ще умре . Не е нормално държавен чиновник да взима повече от частно нает и тук не говорим за онИя с фераритата и работници за по 650 кинта. В момента не ми е ясно на мен ,кво ще стане и накъде отива влака,не имотния а влака на живота .
Светът е променен. Живот и работа онлайн ще се наложи за в бъдеще, само началото се поставя трудно. Пътуванията свършиха, скъпи билети и хиляда изисквания преди да полетиш...така ще е поне в следващите 5 години. Но нови ниши ще има, това на са във вдеки случай хотели и кръчми. С намален капацитет да, става.
Спекула с имоти забрави. Ако строиш или купиш 50 апарта да, с един нищо няма да направиш, транзакционни разходи имаш, нестръмна, а плавна крива нагоре, застой за масов сегмент имоти, спекула се прави с имот за 5 млн а да го продадеш за 7 след като си го обявил за 9 млн примерно...спекула в Дружба и Обеля няма да направиш....защото и да гушнеш няколко хилядарки те не стигат, изоставаш да купиш следващия, камо ли да прицелиш друг сегмент имот, да покриеш разходите, да инвестираш и покриеш инфлацията.
Най -ликвидни са имотите на Нове Хоумс на Красно село .Най печеливши са тия дето са купили там .Това е огледалото на имотния пазар в България.
Още при започване на Нове Хоумс ви казах и аз и Песимиста, даже и Маверик защо имаше по 650€ на зелено. Изходът с погването на шефа даже рано се случи. И той го е знаел. Затова купи Левски например.
Месеци до година две, както беше 2009 - 2012. Но хубави сделки станаха именно около дъното, даже и данните за дъното излизат по-късно. Не те интересува, в стагнирал пазар купуваш, оказа се че 2014 година най-добрите сделки са правени 2013-2014 във възходящ тренд. Но пък който е поел риска купувайки 2012 очаквайки още спад е бил не лаком за още 100€ на квадрат надолу а е направил сделка. Ясно беше че дълговата криза се оправяше с компромиси , спасителен фонд, стабилизационен механизъм, буфер който банките заделиха, отлагане, идеи за банков съюз, общи есрооблигации, ФЕД понижи лихвоте, ЕЦБ също и се почна стимулиране на кредити и харчове, печатането зачочна...сигнали които някои уловиха. У нас тригер беше КТБ...щото перона заспа на гарата....или по-точно вдърви се от алчност, неосъзнавайки че повече от 4% по депозит е нереален и всеки момент гърмящ сценарий.
Ох, а това съм го писала поне по десет различни начина ама не знам колко човека го разбраха, та така ще е и сега
Браво ,че отново го написа !
Месеци до година две, както беше 2009 - 2012. Но хубави сделки станаха именно около дъното, даже и данните за дъното излизат по-късно. Не те интересува, в стагнирал пазар купуваш, оказа се че 2014 година най-добрите сделки са правени 2013-2014 във възходящ тренд. Но пък който е поел риска купувайки 2012 очаквайки още спад е бил не лаком за още 100€ на квадрат надолу а е направил сделка. Ясно беше че дълговата криза се оправяше с компромиси , спасителен фонд, стабилизационен механизъм, буфер който банките заделиха, отлагане, идеи за банков съюз, общи есрооблигации, ФЕД понижи лихвоте, ЕЦБ също и се почна стимулиране на кредити и харчове, печатането зачочна...сигнали които някои уловиха. У нас тригер беше КТБ...щото перона заспа на гарата.
Четейки написаното оставам с впечатлението ,че мисилш ,че краткото време е месеци . Аз не съм на твоето мнение,особено при криза като днешно заформящата се в която има прекалено много неизвестни.
Месеци до година две, както беше 2009 - 2012. Но хубави сделки станаха именно около дъното, даже и данните за дъното излизат по-късно. Не те интересува, в стагнирал пазар купуваш, оказа се че 2014 година най-добрите сделки са правени 2013-2014 във възходящ тренд. Но пък който е поел риска купувайки 2012 очаквайки още спад е бил не лаком за още 100€ на квадрат надолу а е направил сделка. Ясно беше че дълговата криза се оправяше с компромиси , спасителен фонд, стабилизационен механизъм, буфер който банките заделиха, отлагане, идеи за банков съюз, общи есрооблигации, ФЕД понижи лихвоте, ЕЦБ също и се почна стимулиране на кредити и харчове, печатането зачочна...сигнали които някои уловиха. У нас тригер беше КТБ...щото перона заспа на гарата....или по-точно вдърви се от алчност, неосъзнавайки че повече от 4% по депозит е нереален и всеки момент гърмящ сценарий.
Купуваш евтино и продаваш скъпо когато са ценности, арт, бижу или борсово търгувани активи. Или алъш вериш - фалшификати, копия, антикварни стоки. С имотите не е точно така, едни имоти са ликвидни, други не, едни са заети и генерират наем макар и с променлива доходност, други не.
Ако си сигурен че един имот макар и с по-висока от обичайната пазарна цена един ден ще има и капиталова и текуща доходност е по-добре да го ковнеш отколкото да чакаш да падне цената. Не си само ти и това което го знаеш и цениш го знаят и други...няма да се доредиш. Да чакаш дъно на имот е по-безрисково ако си склонен на компромиси и купуваш за себе си или деца, внуци...за инвестиция гледаш да нямаш кредит и ако това е твоя имот забиваш директно. Утре го няма.
Най -ликвидни са имотите на Нове Хоумс на Красно село .Най печеливши са тия дето са купили там .Това е огледалото на имотния пазар в България.
Добре де' аз се държа добронамерено' цитирам светила' а ти какво правиш? Не проявяваш капка разум' а се нервиш на мен защо? Щото не се е случил твоя невъзможен сценарий. Обиждаш' слаба личност' слаба ракия
Ракия пиеш ти, аз не пия . Слаба ,силна личност ти едва ли разбираш какво значи. Квалификации и определения от лай...о дали ме трогват как мислиш ,м ? Пак да повторя ,никой не цитирам ,щото нямам нужда . Ти ако разбираш нещо от имот аз разбирам по 100. Това са фактите. Тихо и си налягай парцала .
Тихо се сипе...... спри да се пънеш ,че хемороидите вече са ти за операция и можеш от кръвозагуба да умреш. Детските филмчета не са ти помогнали да разбереш ,че си лай...о ! При това опитващо се да омирише всичко около себе си .
Добре де' аз се държа добронамерено' цитирам светила' а ти какво правиш? Не проявяваш капка разум' а се нервиш на мен защо? Щото не се е случил твоя невъзможен сценарий. Обиждаш' слаба личност' слаба ракия
Купуваш евтино - Продаваш скъпо. Това е капитализЪма!
Купуваш евтино и продаваш скъпо когато са ценности, арт, бижу или борсово търгувани активи. Или алъш вериш - фалшификати, копия, антикварни стоки. С имотите не е точно така, едни имоти са ликвидни, други не, едни са заети и генерират наем макар и с променлива доходност, други не.
Ако си сигурен че един имот макар и с по-висока от обичайната пазарна цена един ден ще има и капиталова и текуща доходност е по-добре да го ковнеш отколкото да чакаш да падне цената. Не си само ти и това което го знаеш и цениш го знаят и други...няма да се доредиш. Да чакаш дъно на имот е по-безрисково ако си склонен на компромиси и купуваш за себе си или деца, внуци...за инвестиция гледаш да нямаш кредит и ако това е твоя имот забиваш директно. Утре го няма.
При як спад сделиките ще зациклят за кратко време. Ще има продавачи. И купувачи на имоти които си заслужават. Но те ще се появят късно. Добрите имоти се скриват от пазара. Труден период за брокерите. Но с ръст и толкова грамотни люде схващайки балона пак не е безспир търговията, така че брокерите свиват разходите. Съкращават персонал големите компании, малките се оправят по-добре. 5 лева да изкарат са си негови/техни. Големите им лапат 80% от комисиона.
Четейки написаното оставам с впечатлението ,че мисилш ,че краткото време е месеци . Аз не съм на твоето мнение,особено при криза като днешно заформящата се в която има прекалено много неизвестни.
Коментар