Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение

онзи ден си говорих с един приятел със среден бизнес. казва : "плаша се колко мои служители са тръгнали по огледи и банки за ипотеки, които ги мислят без да си дават сметка, че се крепим над водата (бизнеса) с огромни усилия. аз не съм сигурен дали няма ми се наложи да съкращавам, а те мислят сякаш 2-3% лихва са печалба от тотото,...." иначе пича е фен на имотите, но вика " аз се притеснявам за тия моите служители повече отколкото те за себе си"....
та докато разни шофери,склададжии и тн обикалят да търсят панели по 1000+Е метъра щото има 'хубав кредит'.... нещата са така.
още помня преди миналата криза да избухне (при това слабо в България). един мои клиент се подпрял на един чистак нов джип пред двата си скромни обекта. питам го " абе ти изчисти ли си задълженията към доставчици за обектите, че си се разпрострял толкова" той ми отговаря " аа нее ама много хубав лизинг ми дадоха и нямаше как да откажа" и го питам " хубав хубав, да не го плаща някой друг? .. тия пари трябва да ги изкараш , а ти трябва капитал и за други неща" .... в крайна сметка си загуби обектите, апартамента(ипотекиран за да вкара пари в бизнеса) и джипа... не само заради джипа де но и заради прекаленото залитане към лесни пари - заеми.
обаче като гледаш как сульо и пульо тегли 'хубави' ипотеки и купува един , два , три апарта , а жена ти те гледа накриво.... и айде отиваш в банката

после ще стане тихо, защото без работа може да остане почти всеки в даден момент, но дългът остава и трябва да се плаща.
Коментар