Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Разбрах, явно става въпрос за покупка на зелено или в строеж, преди акт 14, не за покупка на земя под съществуваща сграда с разрешение за ползване, което е невъзможно и за най-доверените адвокати
Коментар
-
Ами, те собствениците са 4 от поне 15 апартамента. И само те имат право да паркират в двора на кооперацията.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Защо да е невъзможно ?! Споразумяваш се със собственика на земята и купуваш, няма значение, че върху нея има построена сграда.
Коментар
-
Разбрах, явно става въпрос за покупка на зелено или в строеж, преди акт 14, не за покупка на земя под съществуваща сграда с разрешение за ползване, което е невъзможно и за най-доверените адвокати
Коментар
-
Не разбрах въпроса ти. На всички имоти имам собственост в/у УПИ-то, частична или изцяло. Строителите не искаха да ми прехвърлят част от парцела ,но накрая се споразумяхме. Това е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Иначе да имаш къща с учредено право е бахти автогола.
Коментар
-
Част о този пост от снощи сериозно ме заинтересува. Доверените ти адвокати са се борили за да придобиеш част от земята под сградата! Ако земята не е била общинска, държавна или роднинска и има такъв вариянт, моля да споделиш, за предпочитане на лични...щото тука гъмжи от тролове-понижители дето мразят имотите или по-скоро техните притежатели и здраво хейтят с цел разводняване на дискусия между истински собственици
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеДури ти дори не разбираш това което си копирала от 2008-а. Което обяснява същото което ти казвам на юридически жаргон.
Първо вещните права не се погасяват.
Второ вещните права изобщо не са върху сграда, а върху имота.
Накратко - вече не си собственик на сградата понеже такава няма(погинала е) следователно не може да си собственик на нещо което не съществува, но се връщаш в първоначалното положение с учредено право на строеж който може да завършиш в същия вид до 5 години на акт 14.
Не се губят учредените вещни права върху парцела.
Отново ще ти напиша обаче да внимаваш с този казус защото собственика/ците на земята бързо ще покажат как се спира строеж ако не удовлетвориш изискванията им
Коментар
-
Дури ти дори не разбираш това което си копирала от 2008-а. Което обяснява същото което ти казвам на юридически жаргон.
Първо вещните права не се погасяват.
Второ вещните права изобщо не са върху сграда, а върху имота.
Накратко - вече не си собственик на сградата понеже такава няма(погинала е) следователно не може да си собственик на нещо което не съществува, но се връщаш в първоначалното положение с учредено право на строеж който може да завършиш в същия вид до 5 години на акт 14.
Не се губят учредените вещни права върху парцела.
- 1 like
Коментар
-
Мисля. че това се уреждаше със ЗЗД ,но сега си лягам ,а и нямам време да се ровя. Сигурна съм обаче за тези проблеми защото "доверените" ми адвокатисе бориха със зъби и нокти затова преди години и ми го обясняваха,а тогава не платих нищо за да придобия част от земята под сградата.
Last edited by 13ADROL; 21.07.2021, 22:41.
Коментар
-
Надявам се , че се шегуваш. ..Всичко е индивидуално, но би трябвало да се срамуваш от този твой колега в наследения селски кокошарник. Чупи сферите по тъпота
Това понятие от географията ли е.
Нали за това си учил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
лордче, няма да обиждаш на унсс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Дури четеш стар вестник - Както можеш да видиш тази статия е от списание Правна Мисъл от 2008-ма
А ето ти решение на ВКС от 2010
РЕШЕНИЕ № 178 ОТ 09.07.2012 Г. ПО ГР. Д. № 972/2010 Г., Г. К., І Г. О. НА ВКС
ПРАВОТО НА СТРОЕЖ НЕ СЕ ПОГАСЯВА, АКО СГРАДАТА ИЛИ ЧАСТ ОТ НЕЯ ПОГИНЕ, ЗАЩОТО БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО УЧРЕДЯВАНЕТО НА НОВО ВЕЩНО ПРАВО, СОБСТВЕНИКЪТ Й МОЖЕ ДА Я ПОСТРОИ ОТНОВО В СЪЩИЯ ОБЕМ И ВИД, ОСВЕН АКО В АКТА ЗА УЧРЕДЯВАНЕ НЕ Е ПРЕДВИДЕНО ДРУГО – ЧЛ. 66, АЛ. 2 ЗС.С ЧЛ. 63 ЗС СЕ СЪЗДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕ НА САМОСТОЯТЕЛНО ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ПОСТРОЙКАТА, ОТДЕЛНО ОТ ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ ТЕРЕНА, ТАКА, ЧЕ ТЕРЕНЪТ И СГРАДАТА ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ ОТДЕЛНИ И САМОСТОЯТЕЛНИ ОБЕКТИ НА СОБСТВЕНОСТ.
След това отиваш на преговори със собственика/ците на земята и не се знае как ще приключат те.
Разбери го не можеш да се противопоставиш с/у собствеността на парцела. Да не дава Господ, да се стига до такава хипотеза,че тогава нервите и парите ще са много.Насила не можеш да го/ги накараш да разрешат строежа !!!
Винаги съм се учудвала как хората се лъжат за нещо толкова елементарно.
Коментар
Коментар