IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Виж са понеже си приятел ще ти кажа.Преди по малко от две години купих гараж и 250кв.м от УПИ върху което е учредено правото на строеж на сградата.Да купуват земя в упито могат само хора които имат имот в сградата така че когато продаваш купувачите са ограничен брой хора.В Задния двор от тая земя ползвам три паркоместа.Само собствениците имаме паркоместа другите паркират кой къде свари или срещу 100 кинта в двора ако някой се съгласи да паркират на негово паркомясто
    Неточно е това което си написал

Могат да купят и хора които не са собственици на имот в сградата

Първо някой може да купи и без да има имот в сградата, ако има общи част от земята

Второ ако няма никакви общи части може да купи ако никой от останалите съсобственици на общи части от земята не искат да купят делът на този който е решил да продава

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Надявам се , че се шегуваш. ..Всичко е индивидуално, но би трябвало да се срамуваш от този твой колега в наследения селски кокошарник. Чупи сферите по тъпота
      Споко, напоследък се навъдиха и пораснаха специалисти и от моята сфера които си мислят колко знаят, а истината е че нищо не знаят.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Когато има съсобственици, можеш да купиш идеална част само от един от тях / който е съгласен/ Тогава има една уловка обаче, той е длъжен първо да я предложи за покупка на останалите си съсобственици. Тогава се прави фиктивна или истинска замяна за нещо друго ,като това друго може да бъде и движима вещ и тогава се избягва съгласието на съсобствниците. За всичко си има начини
        Това ме заинтригува МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ! Знаех си, че човек има МНОГО какво да научи от теб.

Коментар

Разбрах, явно става въпрос за покупка на зелено или в строеж, преди акт 14, не за покупка на земя под съществуваща сграда с разрешение за ползване, което е невъзможно и за най-доверените адвокати
          Виж са понеже си приятел ще ти кажа.Преди по малко от две години купих гараж и 250кв.м от УПИ върху което е учредено правото на строеж на сградата.Да купуват земя в упито могат само хора които имат имот в сградата така че когато продаваш купувачите са ограничен брой хора.В Задния двор от тая земя ползвам три паркоместа.Само собствениците имаме паркоместа другите паркират кой къде свари или срещу 100 кинта в двора ако някой се съгласи да паркират на негово паркомясто

Коментар

• Първоначално изпратено от Yandox

връщам се от калмари нечистени и
            миди и бяло вино на корем
            за 15 лева в квартирата при негъра

Знам, но това няма връзка с цени на имоти и собственици

Коментар

Ами, те собствениците са 4 от поне 15 апартамента. И само те имат право да паркират в двора на кооперацията.
              Когато има съсобственици, можеш да купиш идеална част само от един от тях / който е съгласен/ Тогава има една уловка обаче, той е длъжен първо да я предложи за покупка на останалите си съсобственици. Тогава се прави фиктивна или истинска замяна за нещо друго ,като това друго може да бъде и движима вещ и тогава се избягва съгласието на съсобствниците. За всичко си има начини

Коментар

Защо да е невъзможно ?! Споразумяваш се със собственика на земята и купуваш, няма значение, че върху нея има построена сграда.
                Ами, те собствениците са 4 от поне 15 апартамента. И само те имат право да паркират в двора на кооперацията.

Коментар

Разбрах, явно става въпрос за покупка на зелено или в строеж, преди акт 14, не за покупка на земя под съществуваща сграда с разрешение за ползване, което е невъзможно и за най-доверените адвокати
                  Защо да е невъзможно ?! Споразумяваш се със собственика на земята и купуваш, няма значение, че върху нея има построена сграда.

Коментар

Не разбрах въпроса ти. На всички имоти имам собственост в/у УПИ-то, частична или изцяло. Строителите не искаха да ми прехвърлят част от парцела ,но накрая се споразумяхме. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Иначе да имаш къща с учредено право е бахти автогола.
                      В стария форум имаше един с ник owner в тази хипотеза. Голям пичага. Интересно ми е докъде се е преборил, но май тука не следи дискусията.

Коментар

Част о този пост от снощи сериозно ме заинтересува. Доверените ти адвокати са се борили за да придобиеш част от земята под сградата! Ако земята не е била общинска, държавна или роднинска и има такъв вариянт, моля да споделиш, за предпочитане на лични...щото тука гъмжи от тролове-понижители дето мразят имотите или по-скоро техните притежатели и здраво хейтят с цел разводняване на дискусия между истински собственици
                        Не разбрах въпроса ти. На всички имоти имам собственост в/у УПИ-то, частична или изцяло. Строителите не искаха да ми прехвърлят част от парцела ,но накрая се споразумяхме. Това е.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                          Дури ти дори не разбираш това което си копирала от 2008-а. Което обяснява същото което ти казвам на юридически жаргон.

Първо вещните права не се погасяват.
                          Второ вещните права изобщо не са върху сграда, а върху имота.

Накратко - вече не си собственик на сградата понеже такава няма(погинала е) следователно не може да си собственик на нещо което не съществува, но се връщаш в първоначалното положение с учредено право на строеж който може да завършиш в същия вид до 5 години на акт 14.
                          Не се губят учредените вещни права върху парцела.

Добре, нека да не съм права
                          Отново ще ти напиша обаче да внимаваш с този казус защото собственика/ците на земята бързо ще покажат как се спира строеж ако не удовлетвориш изискванията им

Коментар

• Дури ти дори не разбираш това което си копирала от 2008-а. Което обяснява същото което ти казвам на юридически жаргон.

Първо вещните права не се погасяват.
                            Второ вещните права изобщо не са върху сграда, а върху имота.

Накратко - вече не си собственик на сградата понеже такава няма(погинала е) следователно не може да си собственик на нещо което не съществува, но се връщаш в първоначалното положение с учредено право на строеж който може да завършиш в същия вид до 5 години на акт 14.
                            Не се губят учредените вещни права върху парцела.

Коментар

Мисля. че това се уреждаше със ЗЗД ,но сега си лягам ,а и нямам време да се ровя. Сигурна съм обаче за тези проблеми защото "доверените" ми адвокати се бориха със зъби и нокти затова преди години и ми го обясняваха,а тогава не платих нищо за да придобия част от земята под сградата.
                              Част о този пост от снощи сериозно ме заинтересува. Доверените ти адвокати са се борили за да придобиеш част от земята под сградата! Ако земята не е била общинска, държавна или роднинска и има такъв вариянт, моля да споделиш, за предпочитане на лични...щото тука гъмжи от тролове-понижители дето мразят имотите или по-скоро техните притежатели и здраво хейтят с цел разводняване на дискусия между истински собственици
                              Last edited by 13ADROL; 21.07.2021, 22:41.

Коментар

Надявам се , че се шегуваш. ..Всичко е индивидуално, но би трябвало да се срамуваш от този твой колега в наследения селски кокошарник. Чупи сферите по тъпота
                                Ъх, чак пък сферите.
                                Това понятие от географията ли е.
                                Нали за това си учил.

Коментар

Working...
                                X