Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не точно. В момента рискът да държиш пари е по-голям от рискът да вземеш заем. Кофти е, неправилно е, нечестно е, неморално е, не е устойчиво, обидно е даже, но е така. И ще остане така в близкото бъдеще. Не ти говоря с този заем задължително да купуваш имоти. И аз смятам, че това далеч не е най-доброто решение.
Забравих да кажа един съвсем конкретен пример, който обаче засяга над 100 хил. българи. Майка ми е бивша учителка, но продължава да участва във ВС касата. В началото на годината получи писмо, че ако не си изтегли част от дяловете, ще ѝ взимат 1% отрицателна лихва!
Знаеш ли защо?
Начина по който ще бъде смазана,ще докара криза,такава каквато трябваше да има но я отложиха.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Познавам такива хора - една двойка от 10 години мизерстват под наем в малка люлинска панелка, но "спестяват за жилище". Заболя ме устата през годините да им повтарям да си купят с кредит. Тогава имаха половината пари за тристаен в нормален квартал. След цялото стискане вече сигурно имат два пъти повече пари и могат да си позволят... пак половин тристаен в нормален квартал.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бони, много те харесвам,
но така и не разбрах, защо играеш срещу интересите ми.
пп кажи отмяната на либора в чия полза ще сработи
пп Нищо лично, просто мразя гадните хазяи-кръвопийци, както чорбаджиите-изедници и гнилите капиталисти. Печалби ще ми правят, а бедните прости хора не могат. С други думи, хората са бедни, щото са прости и не могат.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Заемът е защита когато си го взел при ниски цени на жилищата,и си рефинансирал при падащи лихви.В момента заема не е защита,заема при тези нива генерира общо огромно количество дълг.Важен е обема на дълга,на първо място,а не само лихвата.
Забравих да кажа един съвсем конкретен пример, който обаче засяга над 100 хил. българи. Майка ми е бивша учителка, но продължава да участва във ВС касата. В началото на годината получи писмо, че ако не си изтегли част от дяловете, ще ѝ взимат 1% отрицателна лихва!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Познавам такива хора - една двойка от 10 години мизерстват под наем в малка люлинска панелка, но "спестяват за жилище". Заболя ме устата през годините да им повтарям да си купят с кредит. Тогава имаха половината пари за тристаен в нормален квартал. След цялото стискане вече сигурно имат два пъти повече пари и могат да си позволят... пак половин тристаен в нормален квартал.
но така и не разбрах, защо играеш срещу интересите ми.
пп кажи отмяната на либора в чия полза ще сработипрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
И като продължаваш да спестяваш си стоиш все на ниво двустаен панел? Не знам, на мен ми звучи депресиращо.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
И като продължаваш да спестяваш си стоиш все на ниво двустаен панел? Не знам, на мен ми звучи депресиращо.
След 20ина години ще хвърли през балкона каквото е скатал на някой телефонен измамник.
Това не беше ли форум за инвеститори?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sarcastic insinuation Разгледай мнение
връщай се у ту да доучиш опростена /за инженере/ икономика
имот не рани
труд+умения рани
и се варди от токо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
всичко ще се 'реши' идните 2 тримесечия.
много зависи как големите ЦБ ще се борят с инфлацията. Визирам ФЕД, а след това и ЕЦБ.
ако поемат 'кръстоносен поход' срещу високите цени - кешовата позиция на Кавръчето може и да излезе на плюс
ако поемат по пътя на много приказки малко действие и инфлация 10% на година... тогава кешовата позиция ще е на загуба.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Мани не продавай къщата в Розино щото мое те спаси от глад
имот не рани
труд+умения рани
и се варди от токо
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Щуротии са само брокерските ти фантасмагории. Аз боравя с факти и числа, докато ти дори 2+2 не можеш да сметнеш.Сигурно оная каравана вградена в панеляка хахахаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не знам за "тука", но хората взимат ипотеки на талази. Чисто интуитивно, без да са учили колкото теб, много хора са наясно, че заемът е най-добрата защита от инфлация. А инфлацията е жестока и набира още по-голяма скорост. За пореден път ще ти повторя, че истинско вдигане на лихви няма да има. И ще ти кажа още нещо, което противоречи на твоите учебници - вдигането на лихви, ще засили инфлацията, а няма да я свали.
Разбирам, че имаш определено мнение и определени идеи. Може след година две да излезеш прав. Да отричаш актуалната реалност обаче е някакво безумие.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Виж сега моя кеш отдавна не е 75 к.
- 1 like
Коментар
-
Знам че няма нито един дето е взел ипотека ,даже не последните 18,а последните 24 месеца тука списващите .
Разбирам, че имаш определено мнение и определени идеи. Може след година две да излезеш прав. Да отричаш актуалната реалност обаче е някакво безумие.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар