IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Ужас! Ми аз и депозити имам. И какво? Имоти и депозити - всичко в злато. А ти ако искаш му пусни мухата тук, че съм ти споделил, къде е заровено златото. Примерно - "някъде в Добруджа". Нека прекопае безплатно на хората нивите, барем свърши и някаква полезна за обществото работа.
    Може ли и моите градини, че тамън им е време за прекопаване ? Само 100-200 квадрата са , ама искам качествено копане :-) После на 2 седмици с мотичката може да идва да плеви и накрая ще му дам 1 розАв домат биволско сърце.... ИСТИНСКОТО злато е.....:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Чакай сега. Никъде не съм написал, че няма инфлация и че не поскъпват стоки и услуги. Просто това не е работа на БНБ. Едно е инфлация вследствие на обезценка на валутния курс (за което отговаря централната банка), друго е потребителската инфлация или инфлация на ресурсите. Там изпълнителната власт да си търси решения чрез свои инструменти.
      това е инфлация

другото не се нарича с името му .. понеже е неудобно, а именно покупателната способност на населението драстично пада .
      инфлация докато сме привързани към еврото .. трудна работа, поне към ден днешен, но покупателната способност на населението от 2 години до ден днешен е паднала с 50 % поне, като действителната покупателна способност не трябва да се формира на база потребителска кошница, демек стоки, продукти и услуги от които не може да се избяга, а трябва да се формира възоснова на остатъчните средства, които могат да се похарчат за нещо различно от стоки от първа необходимост. някой ще кажат че е едно и също, но не е .
      социалното напрежение расте и на много хора в близките години ще им дойде много нагорно ..
      инфлацията се размахва като плашило, за да се раздвижва пазара, а инфлация реално няма ..
      просто покупателната способност на населението пада, понеже ръста на разходите изпреварва с много ръста на заплатите
      а това е в услуга само и единствено на правителствата . социалния натиск от страна на правителствата ще стане непоносим за много хора
      и в половината свят размириците ще се засилват. резултат .. растяща несигурност и много месни конфликти, които в крайна сметка ще доведат до сериозно влошаване качеството на живот .

един пример съвсем пресен .. майка със син за женене има хубав апартамент .. верно панелен, но строен качествено за министерски съвет и на относително добро място .. продава го за 100 000 евро преди повече от година . доволно хубави пари са предвид, че е двустаен с кухня.. продава го защото и предлагат да вземе два двустайни от новите за същите пари, демек по 35 кв. светло .. за нея един и за сина и един .. в друг квартал в една сграда и двата на акт 14 всичко завършено изглежда и до месец макс два има обещание за акт 16 .... факт .. година и половина по късно още няма ток и още няма акт 16 .. ток откъде ? все още живеят в панелния, който продадоха добре, но вече като наематели, на новите собственици . това е в следствие желанието за новичко строителство и далаверка в бързинката лекичко така, а резултата .. нямаш партамент и живееш под наем, а дали и кога ще звършат новичкото .. божа работа . но към ден днешен, близо година и половина по късно е това с бизнес начинанието и инвестицията в имот.
      Last edited by marsianec1; 16.03.2022, 06:36.
      действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

остави се )) те първо с парите ще почнат, та, по-добре имот, ще ги озори повече )
        Ужас! Ми аз и депозити имам. И какво? Имоти и депозити - всичко в злато. А ти ако искаш му пусни мухата тук, че съм ти споделил, къде е заровено златото. Примерно - "някъде в Добруджа". Нека прекопае безплатно на хората нивите, барем свърши и някаква полезна за обществото работа.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Е поне дай знак дали да разпродаваме сега на високите цени, преди да сте ни заграбили имотите.
          остави се )) те първо с парите ще почнат, та, по-добре имот, ще ги озори повече )

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тече комуникация сега не е коректно да коментирам.
            Е поне дай знак дали да разпродаваме сега на високите цени, преди да сте ни заграбили имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение

Заеби златото, ми кажи кво се разбрахте с Корни?
              Тече комуникация сега не е коректно да коментирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

А,няма начин.Долареса и златото са си компания ,няма начин.Русия фалира и става Венецуела.
                Леля ти Слава се е учила от мен да врачува.
                Заеби златото, ми кажи кво се разбрахте с Корни?

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ти четеш ли какво пиша за 2022?Напълно е възможно долара да сдаде багажа.И финансово цунами в цял свят.То нали затова толкова време се мъчеха американците да я предизвикат тая война за да е виновна тя
                  А,няма начин.Долареса и златото са си компания ,няма начин.Русия фалира и става Венецуела.
                  Леля ти Слава се е учила от мен да врачува.

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Ти ми обясни твоята интерпретация обаче няма такава възприета дефиниция нито е написано някъде както вече сам се убеди. И ако се направи едно допитване сред гражданите и фирмите как разбират закона и как си правят договорите отговора им ще е като моя. Очевидно щом всички фирми си развалиха договорите и искат нови по воски цени никой не разбира така стабилността на паричната единица. Щом имаме толкова голяма пропаст между разбирането на БНБ/правителството и общественото разбиране смятам че единодушно трябва да се разделим с това ръководство и следващите вече скъсят разстоянието. Защото тая разлика от 10% и вече по принания на Асенчо - нагоре, едва ли е отразена в очакванията които той сам обяви преди 5 дена.
                    Чакай сега. Никъде не съм написал, че няма инфлация и че не поскъпват стоки и услуги. Просто това не е работа на БНБ. Едно е инфлация вследствие на обезценка на валутния курс (за което отговаря централната банка), друго е потребителската инфлация или инфлация на ресурсите. Там изпълнителната власт да си търси решения чрез свои инструменти.

Коментар

Последно: В Закона пише "ценова стабилност чрез стабилност на паричната единица". И ти обясних какво е стабилност на паричната единица. Нямаме обезценка на лева, която чрез променен валутен курс да повлияе на цените. Ако не можеш да проследиш написаното, няма как да помогна.
                      Ти ми обясни твоята интерпретация обаче няма такава възприета дефиниция нито е написано някъде както вече сам се убеди. И ако се направи едно допитване сред гражданите и фирмите как разбират закона и как си правят договорите отговора им ще е като моя. Очевидно щом всички фирми си развалиха договорите и искат нови по воски цени никой не разбира така стабилността на паричната единица. Щом имаме толкова голяма пропаст между разбирането на БНБ/правителството и общественото разбиране смятам че единодушно трябва да се разделим с това ръководство и следващите вече скъсят разстоянието. Защото тая разлика от 10% и вече по принания на Асенчо - нагоре, едва ли е отразена в очакванията които той сам обяви преди 5 дена.

Коментар

Ти пиши бавно, това е добра идея, ама казвай от къде идват писанията ти. Кое е цитат и кое сам си го измисляш. "Следователно е постигната стабилност на българския лев (паричната ни единица)." - това например пак сам ли си го измисли? И нещо повече "ценова стабилност" е много добре известно понятие в икономиката свързано с ценова кошница (и да тая кошница се определя от независима институция за няма конфликт на интереси). Да търсиш сега някаква собсвена дефиниция как тя била свързана с еврото по някакви си твои закони е пълна клоунада.

Чети https://en.wikipedia.org/wiki/Price_stability
                        Последно: В Закона пише "ценова стабилност чрез стабилност на паричната единица". И ти обясних какво е стабилност на паричната единица. Нямаме обезценка на лева, която чрез променен валутен курс да повлияе на цените. Ако не можеш да проследиш написаното, няма как да помогна.

Коментар

Ще го напиша по-бавно. Имаме парична единица, наречена лев. В посочения по-горе закон пише, че този лев е с фиксиран курс към марката/еврото. 1 лев струва 1 германска марка. Или 1 лев струва 0.51129188 евро. Вчера 1 лев също струваше толкова, преди 1 месец също струваше толкова, преди 1 година също струваше толкова. Следователно е постигната стабилност на българския лев (паричната ни единица). Това е ролята на централната банка.
                          Или вероятно аз не разбирам какво точно ме питаш.
                          Ти пиши бавно, това е добра идея, ама казвай от къде идват писанията ти. Кое е цитат и кое сам си го измисляш. "Следователно е постигната стабилност на българския лев (паричната ни единица)." - това например пак сам ли си го измисли? И нещо повече "ценова стабилност" е много добре известно понятие в икономиката свързано с ценова кошница (и да тая кошница се определя от независима институция за няма конфликт на интереси). Да търсиш сега някаква собсвена дефиниция как тя била свързана с еврото по някакви си твои закони е пълна клоунада.

Чети https://en.wikipedia.org/wiki/Price_stability

Коментар

Нещо не го намирам. Помогни! Дай цитата който свързва ценовата стабилност с валутен курс. За пети път питам. Къде пише нещо подобно на "А стабилността на паричната единица в момента се поддържа чрез стабилния валутен курс с еврото."
                            Ще го напиша по-бавно. Имаме парична единица, наречена лев. В посочения по-горе закон пише, че този лев е с фиксиран курс към марката/еврото. 1 лев струва 1 германска марка. Или 1 лев струва 0.51129188 евро. Вчера 1 лев също струваше толкова, преди 1 месец също струваше толкова, преди 1 година също струваше толкова. Следователно е постигната стабилност на българския лев (паричната ни единица). Това е ролята на централната банка.
                            Или вероятно аз не разбирам какво точно ме питаш.

Коментар

Щом толкова държиш... Чл. 29 от ЗБНБ. А другото, което написах за резервите е в чл. 28 и чл. 30 от същия закон.
                              Нещо не го намирам. Помогни! Дай цитата който свързва ценовата стабилност с валутен курс. За пети път питам. Къде пише нещо подобно на "А стабилността на паричната единица в момента се поддържа чрез стабилния валутен курс с еврото."

Коментар

Да бе, ама защо ме шадиш така. Подхлъзваш ли ме пак?
                                Напиши кой закон е това, кой член/алинея нещо. Да видят всички колко съм некомпетенен.
                                Щом толкова държиш... Чл. 29 от ЗБНБ. А другото, което написах за резервите е в чл. 28 и чл. 30 от същия закон.

Коментар

Working...
                                X