Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Чакай сега. Никъде не съм написал, че няма инфлация и че не поскъпват стоки и услуги. Просто това не е работа на БНБ. Едно е инфлация вследствие на обезценка на валутния курс (за което отговаря централната банка), друго е потребителската инфлация или инфлация на ресурсите. Там изпълнителната власт да си търси решения чрез свои инструменти.
другото не се нарича с името му .. понеже е неудобно, а именно покупателната способност на населението драстично пада .
инфлация докато сме привързани към еврото .. трудна работа, поне към ден днешен, но покупателната способност на населението от 2 години до ден днешен е паднала с 50 % поне, като действителната покупателна способност не трябва да се формира на база потребителска кошница, демек стоки, продукти и услуги от които не може да се избяга, а трябва да се формира възоснова на остатъчните средства, които могат да се похарчат за нещо различно от стоки от първа необходимост. някой ще кажат че е едно и също, но не е .
социалното напрежение расте и на много хора в близките години ще им дойде много нагорно ..
инфлацията се размахва като плашило, за да се раздвижва пазара, а инфлация реално няма ..
просто покупателната способност на населението пада, понеже ръста на разходите изпреварва с много ръста на заплатите
а това е в услуга само и единствено на правителствата . социалния натиск от страна на правителствата ще стане непоносим за много хора
и в половината свят размириците ще се засилват. резултат .. растяща несигурност и много месни конфликти, които в крайна сметка ще доведат до сериозно влошаване качеството на живот .
един пример съвсем пресен .. майка със син за женене има хубав апартамент .. верно панелен, но строен качествено за министерски съвет и на относително добро място .. продава го за 100 000 евро преди повече от година . доволно хубави пари са предвид, че е двустаен с кухня.. продава го защото и предлагат да вземе два двустайни от новите за същите пари, демек по 35 кв. светло .. за нея един и за сина и един .. в друг квартал в една сграда и двата на акт 14 всичко завършено изглежда и до месец макс два има обещание за акт 16 .... факт .. година и половина по късно още няма ток и още няма акт 16 .. ток откъде ? все още живеят в панелния, който продадоха добре, но вече като наематели, на новите собственици . това е в следствие желанието за новичко строителство и далаверка в бързинката лекичко така, а резултата .. нямаш партамент и живееш под наем, а дали и кога ще звършат новичкото .. божа работа . но към ден днешен, близо година и половина по късно е това с бизнес начинанието и инвестицията в имот.Last edited by marsianec1; 16.03.2022, 06:36.действителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
остави се)) те първо с парите ще почнат, та, по-добре имот, ще ги озори повече
)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Е поне дай знак дали да разпродаваме сега на високите цени, преди да сте ни заграбили имотите.)) те първо с парите ще почнат, та, по-добре имот, ще ги озори повече
)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тече комуникация сега не е коректно да коментирам.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
Заеби златото, ми кажи кво се разбрахте с Корни?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
А,няма начин.Долареса и златото са си компания ,няма начин.Русия фалира и става Венецуела.
Леля ти Слава се е учила от мен да врачува.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ти четеш ли какво пиша за 2022?Напълно е възможно долара да сдаде багажа.И финансово цунами в цял свят.То нали затова толкова време се мъчеха американците да я предизвикат тая война за да е виновна тя
Леля ти Слава се е учила от мен да врачува.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ти ми обясни твоята интерпретация обаче няма такава възприета дефиниция нито е написано някъде както вече сам се убеди. И ако се направи едно допитване сред гражданите и фирмите как разбират закона и как си правят договорите отговора им ще е като моя. Очевидно щом всички фирми си развалиха договорите и искат нови по воски цени никой не разбира така стабилността на паричната единица. Щом имаме толкова голяма пропаст между разбирането на БНБ/правителството и общественото разбиране смятам че единодушно трябва да се разделим с това ръководство и следващите вече скъсят разстоянието. Защото тая разлика от 10% и вече по принания на Асенчо - нагоре, едва ли е отразена в очакванията които той сам обяви преди 5 дена.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Последно: В Закона пише "ценова стабилност чрез стабилност на паричната единица". И ти обясних какво е стабилност на паричната единица. Нямаме обезценка на лева, която чрез променен валутен курс да повлияе на цените. Ако не можеш да проследиш написаното, няма как да помогна.
Коментар
-
Ти пиши бавно, това е добра идея, ама казвай от къде идват писанията ти. Кое е цитат и кое сам си го измисляш. "Следователно е постигната стабилност на българския лев (паричната ни единица)." - това например пак сам ли си го измисли? И нещо повече "ценова стабилност" е много добре известно понятие в икономиката свързано с ценова кошница (и да тая кошница се определя от независима институция за няма конфликт на интереси). Да търсиш сега някаква собсвена дефиниция как тя била свързана с еврото по някакви си твои закони е пълна клоунада.
Чети https://en.wikipedia.org/wiki/Price_stability
Коментар
-
Ще го напиша по-бавно. Имаме парична единица, наречена лев. В посочения по-горе закон пише, че този лев е с фиксиран курс към марката/еврото. 1 лев струва 1 германска марка. Или 1 лев струва 0.51129188 евро. Вчера 1 лев също струваше толкова, преди 1 месец също струваше толкова, преди 1 година също струваше толкова. Следователно е постигната стабилност на българския лев (паричната ни единица). Това е ролята на централната банка.
Или вероятно аз не разбирам какво точно ме питаш.
Чети https://en.wikipedia.org/wiki/Price_stability
- 2 Харесвания
Коментар
-
Нещо не го намирам. Помогни! Дай цитата който свързва ценовата стабилност с валутен курс. За пети път питам. Къде пише нещо подобно на "А стабилността на паричната единица в момента се поддържа чрез стабилния валутен курс с еврото."
Или вероятно аз не разбирам какво точно ме питаш.
Коментар
-
Щом толкова държиш...Чл. 29 от ЗБНБ. А другото, което написах за резервите е в чл. 28 и чл. 30 от същия закон.
- 1 like
Коментар
-
Да бе, ама защо ме шадиш така. Подхлъзваш ли ме пак?
Напиши кой закон е това, кой член/алинея нещо. Да видят всички колко съм некомпетенен.Чл. 29 от ЗБНБ. А другото, което написах за резервите е в чл. 28 и чл. 30 от същия закон.
Коментар
Коментар