Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Last edited by 13ADROL; 18.05.2022, 21:02.
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ами в Априлци има двама доктора на кръст, при това единият почти е сдал багажа вече. И там хора живеят. Можеш да се впишеш идеално.
Впрочем търсенето на парцели по тези места не става в имот.бг. Харесваш си място и питаш.
Питай др. Милан Колев, добър хурург беше (дали вече не е пенсионер) - съгражданин ти е, познавате се предполагам. Нашите се знаят с него, и той е любител на Априлци, май има и две къщи там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако на едно семейство предстои да си купи тристайно жилище примерно 120кв с общите части 150 + гараж поне един в нормален квартал - ето ти мотивацията да си вземат някъде декар двор със стара къща и да я ремонтират или построят наново (уж ремонтират).
и в града и в предградията подобно семейство ще има поне една а в 95% от случаите и 2 коли. та автопарка си остава и разхода за път е фактор, но с навлизането на електричките + възможността в къщата да имаш навес с панели под който да ги паркираш и зареждаш... остава времето
тук е мястото на новата инфраструктура - проимаме ли читаво околовръстно ето ти още един мотиватор софия да се разлее към софийското поле , подножието на стара планина (витоша вече е 'оправена')
Коментар
-
София ще се 'разстеле'. Все повече хора предпочитат да живеят в къща с двор и да подържат 2 коли с които семейството да пътува до града за работ и да возят децата на училище. На цената на дву-тристайка по сегашние яху цени в гоцето може да се осигури много по приятен, просторен и екологичен дом на 20-30км от София. Около Пловдив е същото положение, Бургас също, Варна също. Тази мантра, че да живееш в блок с една лада (образно казано) скоро ще и дойде края. Високите цени и лакомията ще са един от основните катализатори за това. Друг катализатор е пречупването в хора и работодатели, че гъвкавото работно време и хоум офиса е ОК за там, където може.
Имаме щастието да сме малко на тази хубава земя (българското население и България визирам) и има за който има мерак. Тулите в даден момент ще се откъснат от реалността като койните, но това може да бъде до време.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Даже не знам кои са тези села с къщи без пари. Просто не съм попадал на такива. В села където питам или сами хора казват къщите са с парцелите по никак не малко пари. От 10 до 20К понякога и 30К лева се искат за 1 дка двор с къща за събаряне. В Плевенски села попадах и на 40 хил лева за голяма иначе къща с декар двор. В други села близки до града и с много вече закупени къщи по 80 хил лева. Има и села с по 10 хил лева, но за по-малко не знам. Трябва сигурно да са порутени села с по 5 човека население. Не знам, но имам чувство че губим реална представа какво се случва.
в полските села (на равното) няма търсене. Има търсене в планинските села, с хубав климат и природа. Брокер ми го е казвал.
Все пак, селските имоти нямат тази тежест като градските,
И се наливат много пари във времето след като купиш.
Коментар
-
Не Джони. Априлци ми е любимо място. И предпочитано, не се бутам, а разучавам пазара. Но ми е далеч, не е за всеки ден, дори при мен и не за всяка седмица. Та даже и в едно хубаво село без един ромей гледах, 10 км са, но не е за всеки ден. Изолираш се там и виеш като пес, завои, ще ти писне да се возиш всеки ден. И идеш ли, край, и на гости неможеш отиде, ставаш ратай и градинар. Не е за всеки, зависи какво работиш и много неща още.
Впрочем търсенето на парцели по тези места не става в имот.бг. Харесваш си място и питаш.
Питай др. Милан Колев, добър хурург беше (дали вече не е пенсионер) - съгражданин ти е, познавате се предполагам. Нашите се знаят с него, и той е любител на Априлци, май има и две къщи там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хайде хайде - 30к лева било много за декар двор - половин паркомясто в Лозенец. Не ставай нагъл.
Ако има нещо подценено, то това са точно тези парцели. Давах ти пример с Априлци - 50-60 лева вървяха добрите парцели през 2007, сега вървят по 30 лева. Това е безбожно евтино при сегашните цени на всичко - квадрат земя в регулация колкото 4 бутилки олио. Даже е срамно. Ти обаче не ме слушаш - вместо парцел и къща в рая без ни един римлянин наоколо, ти се буташ из пуевенските села с 90% римляни и 45 градуса лятото, ни един хълм наоколо, ни река, ни гора. Плевен та Плевен. Абсолютна загадка за мен.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=81bzo9&f1=1
ПС: Кметът Кукенски уж е намислил да строи лифт - да го видим без Нанков и подкрепата на Герб какво ще сътвори. Впрочем това е първият читав кмет на града откакто се помня.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Не е до представата, а до стойността на парите. Какво са сега 10К лева ?! В същото време плащат по 100 лева на година за санък и ток....В смисъл имота не им трябва, но няма и защо да го продадат. Разбора се според тях къщите не са за бутане и стават.....не е ясно за какво, но на тях си им харесват.......сложен ми е анализа на този тип имоти. Но е специфичен и много неща са важни, почти колкото в градовете.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
В някаква степен сигурно си прав. Около 2010 примерно като ходех да келнерствам в Будапеща и общувах с разни хора коментирайки имотите ги слушах с почуда като ми обясняваха, че живеели извън града и било тенденция хората да се изнасят. Предполагам е така и в Европа и със сигурност в Щатите.
В нашият случай обаче инфраструктурата извън големият град не е добра, а да построиш примерно 200 квадрата къща не мисля че е равно на двустайка като разход. Това с колите и постоянният път освен че е скъпо не е и за всеки.
Сигурно ще има доста хора хора които ще изберат този вариант особено при настоящите имотни цени , но няма как да е масово / пиша го и от позицията на запознат с Радомирско - 40 км от София- пълно е с нови и обновени къщи на Софиянци по селата наоколо, но те се ползват за уикенда, и много рядко за постоянно живеене на непенсионери с деца. Всички имат и основно жилище в София//
и в града и в предградията подобно семейство ще има поне една а в 95% от случаите и 2 коли. та автопарка си остава и разхода за път е фактор, но с навлизането на електричките + възможността в къщата да имаш навес с панели под който да ги паркираш и зареждаш... остава времето
тук е мястото на новата инфраструктура - проимаме ли читаво околовръстно ето ти още един мотиватор софия да се разлее към софийското поле , подножието на стара планина (витоша вече е 'оправена')това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Даже не знам кои са тези села с къщи без пари. Просто не съм попадал на такива. В села където питам или сами хора казват къщите са с парцелите по никак не малко пари. От 10 до 20К понякога и 30К лева се искат за 1 дка двор с къща за събаряне. В Плевенски села попадах и на 40 хил лева за голяма иначе къща с декар двор. В други села близки до града и с много вече закупени къщи по 80 хил лева. Има и села с по 10 хил лева, но за по-малко не знам. Трябва сигурно да са порутени села с по 5 човека население. Не знам, но имам чувство че губим реална представа какво се случва.
Ако има нещо подценено, то това са точно тези парцели. Давах ти пример с Априлци - 50-60 лева вървяха добрите парцели през 2007, сега вървят по 30 лева. Това е безбожно евтино при сегашните цени на всичко - квадрат земя в регулация колкото 4 бутилки олио. Даже е срамно. Ти обаче не ме слушаш - вместо парцел и къща в рая без ни един римлянин наоколо, ти се буташ из пуевенските села с 90% римляни и 45 градуса лятото, ни един хълм наоколо, ни река, ни гора. Плевен та Плевен. Абсолютна загадка за мен. Пък и ти е близо - час и малко с кола.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=81bzo9&f1=1
ПС: Кметът Кукенски уж е намислил да строи лифт - да го видим без Нанков и подкрепата на Герб какво ще сътвори. Впрочем това е първият читав кмет на града откакто се помня.Last edited by ejonny2376; 18.05.2022, 20:33.
Коментар
-
Коментар
-
За пореден път - съгласен съм, че демографията е ужасна. Не може да има 2 мнения по темата.
Въпросът е кое е по-зле между нея и наличният сграден фонд ? Отново по селата сигурно има милион необитаеми къщи. Много се продават буквално без пари и никой не иска да ги купи и живее в тях. А ако решиш да си построиш НОВА къща или ремонтираш/преустроиш тотално стара разхода не е никак малък.
Не виждам защо същото не би се случило в София. Дори и тези хора оцелели при лошата демография ще трябва да живеят някъде/ И това някъде ще е предпочитано да е при себеподобни съседи и в жилища ставащи за обитаване.
Накрая ще имаме картинка, много сходна с тази в Луанда - Ангола (за там съм разказвал). Населението мизерства, пълна разруха навсякъде, само в малки райони, откъснати от останалата част чрез зидове, брони и жива въоръжена охрана - разни експати с по 100к долара месечно доходи, които са там пратени от своите компании да крадат природните богатства на страната (диаманти и други) в коалиция с корумпираните управляващи. Не усещаш ли, че България заприличва все повече на Ангола, отколкото на Лихтенщайн? И дали внуците ти биха живяли като малцинство в държава с 90% римляни, пък макар и в нова сграда в Гоцето?
Коментар
-
София ще се 'разстеле'. Все повече хора предпочитат да живеят в къща с двор и да подържат 2 коли с които семейството да пътува до града за работ и да возят децата на училище. На цената на дву-тристайка по сегашние яху цени в гоцето може да се осигури много по приятен, просторен и екологичен дом на 20-30км от София. Около Пловдив е същото положение, Бургас също, Варна също. Тази мантра, че да живееш в блок с една лада (образно казано) скоро ще и дойде края. Високите цени и лакомията ще са един от основните катализатори за това. Друг катализатор е пречупването в хора и работодатели, че гъвкавото работно време и хоум офиса е ОК за там, където може.
Имаме щастието да сме малко на тази хубава земя (българското население и България визирам) и има за който има мерак. Тулите в даден момент ще се откъснат от реалността като койните, но това може да бъде до време.
В нашият случай обаче инфраструктурата извън големият град не е добра, а да построиш примерно 200 квадрата къща не мисля че е равно на двустайка като разход. Това с колите и постоянният път освен че е скъпо не е и за всеки.
Сигурно ще има доста хора хора които ще изберат този вариант особено при настоящите имотни цени , но няма как да е масово / пиша го и от позицията на запознат с Радомирско - 40 км от София- пълно е с нови и обновени къщи на Софиянци по селата наоколо, но те се ползват за уикенда, и много рядко за постоянно живеене на непенсионери с деца. Всички имат и основно жилище в София//
Коментар
-
За пореден път - съгласен съм, че демографията е ужасна. Не може да има 2 мнения по темата.
Въпросът е кое е по-зле между нея и наличният сграден фонд ? Отново по селата сигурно има милион необитаеми къщи. Много се продават буквално без пари и никой не иска да ги купи и живее в тях. А ако решиш да си построиш НОВА къща или ремонтираш/преустроиш тотално стара разхода не е никак малък.
Не виждам защо същото не би се случило в София. Дори и тези хора оцелели при лошата демография ще трябва да живеят някъде/ И това някъде ще е предпочитано да е при себеподобни съседи и в жилища ставащи за обитаване.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Не виждам защо същото не би се случило в София. Дори и тези хора оцелели при лошата демография ще трябва да живеят някъде/ И това някъде ще е предпочитано да е при себеподобни съседи и в жилища ставащи за обитаване.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
Коментар