Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеВсе по-чести са случаите, в които офертната цена претърпява коментар с 5-10%, дори 15%. Това е валидно особено при онези собственици, които не искат да чакат, а и се опасяват от предстоящ спад. Към момента обаче продължават да преобладават продавачите, които не са готови да преговарят, особено, ако офертните им цени са разумни и отговарят на пазарната реалност”, посочва Атанасова.
АХАХАХАХЯХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААА, а някои криптоидиоти и червени кратуни си въобразяваха, че офертните цени се различават със стотици %-ти от реалните.
https://www.standartnews.com/biznes/...ni-500046.htmlLast edited by better; 05.08.2022, 13:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
С времето всичко се амортизира и скъпото и евтиното, избираш, премисляш много-много пъти,чакаш доставка ако няма налично,висиш на главата на майсторите и внимаваш всичко да е 'по конец', а след 2-3 години .... вече не ти пука (на децата пък от първата минута не им пука) - та така.
Last edited by bulgarian lev; 05.08.2022, 13:04.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Все по-чести са случаите, в които офертната цена претърпява коментар с 5-10%, дори 15%. Това е валидно особено при онези собственици, които не искат да чакат, а и се опасяват от предстоящ спад. Към момента обаче продължават да преобладават продавачите, които не са готови да преговарят, особено, ако офертните им цени са разумни и отговарят на пазарната реалност”, посочва Атанасова.
АХАХАХАХЯХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААА, а някои криптоидиоти и червени кратуни си въобразяваха, че офертните цени се различават със стотици %-ти от реалните.
https://www.standartnews.com/biznes/...ni-500046.html
Коментар
-
Ако имате да правите пълно обзавеждане на къща/апартамент в момента е много актуално да се купи от Турция.
Една 4-5 дневна екскурзия с избиране и заплащане, а после си имат канали и хора и ви го докарват - кой как минава митница идея си нямам, но е факт, че вече двама близки си купиха мебели за по 10К които в България щяха да им струват минимум 20К.
Правят и много стегнати кухни на цена 1/2 и надолу на нашите фирми, но с кухните е по-тегаво откъм замерване, проект,монтаж и затова има смисъл ако се прави нещо мащабно - примерно обзавеждане на 10-20+ студиа
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Само един приличен матрак (с който не получаваш дископатия след едноседмично ползване) ти е над 3000 лева за големите спални. Какви са тези бюджети от 15к за обзавеждане? Немислимо.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ти да видиш?! Пък какви ги говореше едно време когато аз правех ремонт в Албена!! На какво се дължи "просветлението"?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеХора, чета ви и си мисля, че ужасно много се изхвърляте. Досега явно не сте разбрали ,че може да се купят хубави неща на много прилични цени. Например за новата къща си купих страхотни легла с матраци и топ матраци от Юск, а бяха и с много голямо намаление. За плочките съм ви писала преди две години ,дори ви пусках линк къде могат да се купят хубави такива с много голямо намаление. Не е необходимо да робувате само на цени и марки ,гледайте качесвото и дебнете намаленията в което няма нищо срамно или укоримо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеХора, чета ви и си мисля, че ужасно много се изхвърляте. Досега явно не сте разбрали ,че може да се купят хубави неща на много прилични цени. Например за новата къща си купих страхотни легла с матраци и топ матраци от Юск, а бяха и с много голямо намаление. За плочките съм ви писала преди две години ,дори ви пусках линк къде могат да се купят хубави такива с много голямо намаление. Не е необходимо да робувате само на цени и марки ,гледайте качесвото и дебнете намаленията в което няма нищо срамно или укоримо.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Правил съм преди 2 години частично на жилище, което не ползвам. Купувам и сега разни мебели, ако ми хареса нещо, имам много добра представа от цените.
-По БДС (ново строителство) значи почти винаги къртене на всички замазки, преправяне наново на ел-инсталации, нови хидроизолации, нови наклони в банята, нова шпакловка, често местене на ВиК... Това е заради безобразията при новото строителство. Дотук имаш само едни 15к за труд и материали.
-Една средноголяма баня от 5 квадрата ти излиза поне 10к-15к - хубав гранитогрес под 100 лева няма. Един душ параван ти е 1500-2000 лева. Едно шкафче за баня от ПВЦ и плот от камък - 3000 лева минимум. Санитария, душове, мивки, сифони, конзола, тоалетна чиния, ЛЕД огледало....Да не изброявам още, че е отчайващо, а цените са безобразни за всичко това.
-Една кухня 4-5 линейни метра излиза около 15.000 лева за МДФ лак без уредите, с хубави Авентоси и Леграбокси. Хубав плот (напр. Дектон) - още 5к. За уредите още 5к минимум, ако искаш нещо средно, напр. серия 4 на Бош.
- Стени: Тук можеш да минеш само с хубав латекс на Ойкос - около 2к, ако решиш да слагаш разни ламперии с естествен фурнир или каменни облицовки може да скочиш и на 20к и нагоре.
- Подове - Хубав масивен паркет с монтажа излиза около 200 лева на квадрат (напр. от Пролеша). Ако решиш да купуваш нещо вносно и по-екзотично (напр. Американски орех) нещата отиват към 500 и нагоре.
- Интериорни врати естествен фурнир - по 1500-2000 парчето с монтажа и хубави брави
- Осветление - Тук някой спомена 10к, може да минеш и с по-малко, но няма да е много по-малко.
- Климатици - Минимум 2к на стая ако искаш висок клас с нисък разход и висок коефициент.
- Телевизори? Кафемашини? Друга техника?
Почваме мебелите:
- Диван: Ако искаш нещо комфортно, ще трябва да поръчваш от Италия. 5к минимум. Иди в Селамор или Мартинели и сам ще се увериш един качествен диван колко струва.
- Маса с керамичен плот или плот масив - 2к до 3к.
- Гардероби, дрешници и пр. - Ако са по поръчка (за да си използваш оптимално пространството) - 3к на парче и нагоре (за ПДЧ говоря, с хубави механизми)
- Легло с матрак - 5к за 180/200 с хубав мартак. Матрак под 3000 лева значи неврохирург и операция на прешлени след година-две на него.
- Корнизи, щори, пердета, килими?
- Разни столове, бюра, шкафчета скринове и още безброй неща изобщо не ги смятам. Дори и ПДЧ да са, пак си е цифра, защото са много много неща, които ще ти трябват.
Горните неща съвсем не са някакъв супер лукс - просто висококачествени довършителни и висок клас обзавеждане.
Гарантирам ти, че под 100 хиляди лева тристаен апартамент не може да се направи ато хората, дори да не правиш всичко описано по-горе.
- 1 like
Коментар
-
Ти не си ли под наем? При това в коптора на маминка, в някакво циганско село област Добрич. Един имот нямаш, който да става за нещо.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение+1
обикновено 'просветлението' идва след някой тежък и скъп довършителен ремонт
поне при мене беше така и вече не ми пука за масивен тиков паркет и гранитогрес по 150+ кинта метъра.
един нормален ламинат и един нормален гранитогрес и айдеОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение
Съгласна съм.
обикновено 'просветлението' идва след някой тежък и скъп довършителен ремонт
поне при мене беше така и вече не ми пука за масивен тиков паркет и гранитогрес по 150+ кинта метъра.
един нормален ламинат и един нормален гранитогрес и айде
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
баш. жони е под неам в швабско, но си е купил италиански диван втора употреба за 3000 евро. Шашава работа. Аз си обзаведох имот в стил Корбоазие китайско производство, но с качество равно на оригиналите на 1/3 от цената на оригиналите.
Коментар
Коментар