If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То не знам какъв балансиран портфейл трябва да е държал човек през последните няколко години включително и сега, та да бие 20% инфлация и да може да купи активи на промоция след година или 2
Не само в Англия, навсякъде в Европа е така. В Букурещ например (сега съм там по работа) бутилка олио е 9 леи (3,60 лева) на стандартна цена, в София същото е 4.99 лева. Румънски кашкавал идва към 20 лева килото, в София е 30 лева. Триъгълничето Бри е около 8 леи (3.20), в Софийския Лидъл абсолютно същото беше последно 4.59 по спомен. Като дори при тези цени колега от Полша се учуди, че цените в Румъния били като полските, а доходите им наполовина. Цените в България на абсолютно всичко са една подигравка с народа.
Явно сме най-богати, а София е център на вселената. Друго обяснение нямам.
Един бърз въпрос, след като всички губят пари и паричната маса се изяжда от инфлацията. Какъв е смисъла Централните банки да решат да вкарат всички в дълбока и дълга рецесия? Давайки възможност на анархисти и всяка маргинална паплач да получи своя шанс, яхвайки общественото недоволство. Бяга ми логиката, обвързана със стремежа към развитие.
За да я настигнеш логиката ще трябва да позабързаш своето интелектуално развитие! Високата инфлацията не е развитие, а крах и застой!
Един бърз въпрос, след като всички губят пари и паричната маса се изяжда от инфлацията. Какъв е смисъла Централните банки да решат да вкарат всички в дълбока и дълга рецесия? Давайки възможност на анархисти и всяка маргинална паплач да получи своя шанс, яхвайки общественото недоволство. Бяга ми логиката, обвързана със стремежа към развитие.
Парите никога не се губят! Откакто свят светува, посоката на парите е една и съща - от по-глупавите към по-умните.
що не чувам детски гласове? Свиквайте, колеги изчакватели! За имот трябва пара и решителност.
Ама ако и за наем нема при мама и тати си е най-добре. Споделени сметки за топло, легла, мекички, чорбичка.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар