If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За да имаш кеш пари през 2000-та година в размерите, за които става дума в изложенията дотук, това не е плод на легендирани усет, нюх и късмет, за каквито ни рисуват тук. Номенклатура е имало по соц. време, номенклатура е имало и после. Това е понятие, което онагледява генезиса на действия, в които участват точно определени хора - по асортимент и позиция. Няма нищо случайно, оставено на произвола на пространството и времето - това не е теоретична физика. В крайна сметка ставаше въпрос за трансформация на власт - от политическа в икономическа. Следва простичкия въпрос - а какво се случва с номенклатурата? Ами тя си живее във времето непокътната, само че днес носи един куп други имена за лустро и е като ДНК патология - предава се от поколение на поколение.
Купувай нещо, което е ликвидно, колкото и да струва сега. Ликвидно е златото, ликвидно е и НИ, стига да е на добра локация. Това са най-консервативните активи. Другото е за разбирачи, а тук такива едва ли имат време да драскат.
Със златото гарантирано си на загуба. На този ден преди 10 (десет) години е бил на днешната цена.
забавното е, че все даваш за пример твоите два 140 кв.м. апартаменти, които си купувала 2000 с долари в брой (кога и как си ги изкарала ти си знаеш - Пинокио неслучайно те подкача за тях, да не би си случайно от назначените за "милионери" ), но както казах комичното е, че ти си пазарувала в най-тежките години на дъно в брой (помним 2000-та година какво беше), а не спираш да буташ хората да купуват на връх и то с кредит на фона на затягащ се цикъл!ни
Еххх, Дюрекс, Дюрекс, ах ти палав латексов продукт ! ! ! ! !
За да имаш кеш пари през 2000-та година в размерите, за които става дума в изложенията дотук, това не е плод на легендирани усет, нюх и късмет, за каквито ни рисуват тук. Номенклатура е имало по соц. време, номенклатура е имало и после. Това е понятие, което онагледява генезиса на действия, в които участват точно определени хора - по асортимент и позиция. Няма нищо случайно, оставено на произвола на пространството и времето - това не е теоретична физика. В крайна сметка ставаше въпрос за трансформация на власт - от политическа в икономическа. Следва простичкия въпрос - а какво се случва с номенклатурата? Ами тя си живее във времето непокътната, само че днес носи един куп други имена за лустро и е като ДНК патология - предава се от поколение на поколение.
Искам и на теб да отговоря, и на Петърчо. Петърчо нарича всички селяни без да осъзнава колко лъщи той самия какъв е. Виж примера му - идва провинциалистчето в Сф и почва да се радва...Боже!, той забравя кои хора от къде дойдоха и са елита на Сф - поети, писатели, композитори, актьори, лекари и още много други. Момчето не прави разлика по отношение багажа на хората - простаците които ги има във всеки един голям град...вижда само тях.
На теб - не знаят какво значи образование, колко време отнема, как продължава вечно и след училището, всеки иска жилище, това е. Има. За всички, във всеки град имат собствени жилища хората, че и децата им. Купуват къщи, апартчета, пътуват до работното си място и т.н. ...но НЕ в столица. Сори, плочкаджията печели.
Никой не моЕ да ме засегне на тема елитният ми Радомирски произход...селски , ама качество. Само глей как моем да носим таблите :-)
Относно образованието написах за масовката. Лекари, програмисти и още някои трябва постоянно да са в крак с нещата. За останалите обаче ''инвестиция'' в обучение в чужд Западен университет е финансово харакири за семейството. Имам и пример - много близки хора продадоха апарт преди години около Лъвов мост, за да може детето им да учи в Холандия / университет от топ 100 в света/ , беше неква специалност социална не на кво си нищо. Изкара 2 години и се прибра. Дълги години работи за около 500 лева, сега май към хиляда взима , но със сигурност е под 2000 , а апартамента го няма. Щеше да взима същите пари и да си има апарта и без да е ходила в Холандия.
Та така - трябва да се инвестира много разумно в образование, че в повечето случаи излиза скъпо....
Над 3600 който взима е богат,това не са малко пари ,особено за България .Гечев е прав ,да се вземат от тях,каква средна класа в България ?Такава няма,а и хората с много пари бълха го ухапала че ще плати още едни 20% горница,под формата на данък,и без това сега харчат пари за всякакви извращения ,и си купуват какво ли не ,което не им трябва ,изобщо няма да усетят нищо.В България има бедни и богати,това е проблема ,няма средна класа.
Каврък как тоз дет взема над 3600 лв на месец е богат? С такъв доход не можеш да си позволоиш кола на лизинг, кво остава за жилище.
Само не казвай, че ти получаваш по-малко от 3600.
сериозен съм. Писах, че съм над гарантираните в бамка на 0,2% лихва, още с първия ми коментар тук през януари в темата спасение от инфлацията. Там ти ме посъветва да си стоя в кеш. Послушах те. Пари не ми изкара съвета ти, но ми спести големи загуби, защото от тогава почти всички активи са паднали. Благодаря ти! Пишеш, че индексите ще са в дъно догодина, а имотите след две или три. Тук много хора сме на полусъединител. А кеша продължава да се трупа и инфлацията го топи като априлски сняг. Още ли да чакаме?
Цар кеш е Цар кеш.
А инфлацията 100% ще я свалят с лихвите.Тя всъщност вече пада.А има и друг жокер.Видиш ли петрол и газ да падат на големите графики,значи и тя пада.В реално време го знаеш,даже преди да я обявят.Така че ,тя не ти е големия проблем.
А имотите в БГ тук са на връх.Връх за много,много години
забавното е, че все даваш за пример твоите два 140 кв.м. апартаменти, които си купувала 2000 с долари в брой (кога и как си ги изкарала ти си знаеш - Пинокио неслучайно те подкача за тях, да не би си случайно от назначените за "милионери" ), но както казах комичното е, че ти си пазарувала в най-тежките години на дъно в брой (помним 2000-та година какво беше), а не спираш да буташ хората да купуват на връх и то с кредит на фона на затягащ се цикъл!
Повечето от хората, ако имаха малко здрав разум, щяха да купят на нормални цени, почти със собствени средства. От глупост, стиснатост или каквото е там още, не са го направили. Може би ти и такива като тебе , с нито, ама нито една вярна прогноза, имате заслуга за това. Не ви ли е неудобно, малко, или? А кой как си е изкарал парите, не е твоя работа. Много завиждате бе...
забавното е, че все даваш за пример твоите два 140 кв.м. апартаменти, които си купувала 2000 с долари в брой (кога и как си ги изкарала ти си знаеш - Пинокио неслучайно те подкача за тях, да не би си случайно от назначените за "милионери" ), но както казах комичното е, че ти си пазарувала в най-тежките години на дъно в брой (помним 2000-та година какво беше), а не спираш да буташ хората да купуват на връх и то с кредит на фона на затягащ се цикъл!
М'не, аз не карам никой да купува нищо ! Нито в момента пиша за собствените си инвестиции за които съм писала много как са изкарани парите. Например и днес дори ако продам един - два парцела и ще мога да си купя апартамент /и/ в Златен век, независимо от високата им цена
Смисъла е съвсем друг. Защо човек успял да събере кеш за апартамент на около 40 г. мисли ,че е беден и , че в България се живее зле след като това могат да направят много малко хора извън средната класа в която и да е друга държава.
Колкото до възклицанието ти само показва твоя начин на мислене и когато ти казах ,че има нещо нечистоплътно в него това е едно от нещата които имах предвид !
Значи в България, бедните хора могат да съберат кеш за жилище ,а в никоя друга държава това не може да се направи дори от хора средна класа ? Не знам какво да си мисля, освен ,че в родината ни се живее много добре
Дюри,
Значи в България, бедните хора могат да съберат кеш за жилище ,а в никоя друга държава това не може да се направи дори от хора средна класа ? Не знам какво да си мисля, освен ,че в родината ни се живее много добре
Това е малко осъзнат и осмислен факт от много българи.
сериозен съм. Писах, че съм над гарантираните в бамка на 0,2% лихва, още с първия ми коментар тук през януари в темата спасение от инфлацията. Там ти ме посъветва да си стоя в кеш. Послушах те. Пари не ми изкара съвета ти, но ми спести големи загуби, защото от тогава почти всички активи са паднали. Благодаря ти! Пишеш, че индексите ще са в дъно догодина, а имотите след две или три. Тук много хора сме на полусъединител. А кеша продължава да се трупа и инфлацията го топи като априлски сняг. Още ли да чакаме?
Купувай нещо, което е ликвидно, колкото и да струва сега. Ликвидно е златото, ликвидно е и НИ, стига да е на добра локация. Това са най-консервативните активи. Другото е за разбирачи, а тук такива едва ли имат време да драскат.
Коментар