If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вярно, че тук сте малки инвеститори, а не потребители, но защо се премисля толкова - парите за средство за размяна, а не актив или поне не дългосрочно. Имайте пари за краткосрочни нужди и активи за дългосрочни. Ерго кеш за 12-24 месеца напред, имоти, вещи за дългосрочно ползване, 0 кредит (дай Боже!). Спестяванията да толкова много защото няма достатъчно добри активи насреща - създавайте ги, не чакайте друг...и ако не можеМ нека да не рИвем, че нямаме а спестеното го изядИ инфлацията.
Леко закачливият тон не е към Вас, а към всички ревльовци с някакъв кеш в джоба.
Не ги знам другите във форума какви инвеститори са, аз съм дребен инвеститор, обаче повечето хора с 50,000 - 1,000,000 лв. в кеш, не всички, а тези, които са ги изкарали лично или наблюдават какво става се замислят какво да ги правят, защото инфлацията дойде, а може и да остане с едни 10% на година, примерно. Много хора не смятат, че имотите са правилно решение и държат кеш, ДЦК-та, акции, крипто и т.н. А създаването на активи не всеки го може, ако говорим за бизнес активи и инвестиции. Така, че тухлената тема във форума е бетон!
Мечката се е разиграла и при комшиите. (а тук тепърва ще има поскъпване) Догодина беъртрапа ще е минал и ще започне новото надуване на балон. Новите нива на свикване ще са около 3800 за крайните предградия, а желаните локации ще са над 5200.
Твоят немец 100% е някой прошляк, на когото Hartz 4 или пенсията в Германия му е малко и е решил да се прави на тарикат и да живее в "евтина България". В момента цените в БГ лидъла вече са поне с 30% по-високи от тези в немския - съвсем скоро ще му дойде акълът и ще си вдигне чукалата обратно. Дойде ли момент пък да му дотрябва медицинска помощ и се сблъска с БГ-мизерията, ще си поръча частен самолет да го вземе, само и само да е далеч от кочината, в която е попаднал.
Представи си картинка - немец с тухлена пенсия във варненската Инфекциозна:
Така е, затуй англичаните, които купиха около балчишките села избягаха през глава. Оня ден даже пуснах обява на цели къщи по 4к евра не за квадрат, за цяла къща. Тепърва и останалите "тарикати" ще се хванат за палците.
Мечката се е разиграла и при комшиите. (а тук тепърва ще има поскъпване) Догодина беъртрапа ще е минал и ще започне новото надуване на балон. Новите нива на свикване ще са около 3800 за крайните предградия, а желаните локации ще са над 5200.
Купи ли? Ако не си купил, и 10 000 евро да стане, все тая.
Твоят немец 100% е някой прошляк, на когото Hartz 4 или пенсията в Германия му е малко и е решил да се прави на тарикат и да живее в "евтина България". В момента цените в БГ лидъла вече са поне с 30% по-високи от тези в немския - съвсем скоро ще му дойде акълът и ще си вдигне чукалата обратно. Дойде ли момент пък да му дотрябва медицинска помощ и се сблъска с БГ-мизерията, ще си поръча частен самолет да го вземе, само и само да е далеч от кочината, в която е попаднал.
Не знам какви са му доходите, но знам че отдава цяла кооперация. Но за да отдава толкова жилища са нужни наематели. Така, че драги ми виртуалний дерзай. Колкото повече наематели в швабско, толкова повече наемодатели да си харчат събраните наеми в БГ.
пп. По въпроса за планините: Ти познаваш ли някой който не е успял да мине Ком-Емине? Ние с децата го минахме за да се запознаят децата ми с ходенето по планините като маршрут за начинаещи. Аз обаче се сещам за един дето беше тръгнал да минава този маршрут и се отказа след 2 часа ходене. През това време доверения му адвокат му бил закупил виртуален имот.
Няма лошо. Европа стана шарена. Ето вчера си говоря с немеца от нашата улица, та той каза, че немците в БГ в момента били около 140хил., но бройката им се очаква да се удвои до 2-3 години. Направил си е човека тухлена пенсия в швабско и си живее тук от добре, по-добре. А такива като наш виртуалний се грижат за зетостта на тухлените пенсии на немците. Винаги съм казвал, че без наематели не може, нужни са и такива като тях.
Търсенето на британския жилищен пазар намалява през октомври най-много от началото на пандемията
10:00 | 10.11.22 г.
единственото лечение за инфлацията е отказа от купуване.
ЦБ го правят както трябва - с лихвен мор, а не като един наш бивш премиер, който призоваваше по тв "За бога братя, не купувайте!"
ефектът от затегната лихвена политика тепърва ще се усеща - за момента си мисля, че са усетили макс 25% от бремето на по-голяма лихва. Не казвам, че лихвата ще я качат още много, а че е нужно време докато тези няколко процента спрат влака.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Мисля че е добре превантивно да помолиш за БАН ,за да на се мъчиш излишно
Кольо, по-добре бан от темата, отколкото от пазара на имоти. Замисли се, колко години си изгуби да крякаш тук, а още си у деЦката, без изгледи и шансове за напускането и. Ти обаче не се отчайвай, 2029-та не е далече, ще си лекуваш подаграта в собствена панелка у Красна Поляна, на 1-ви етаж с решетки на терасата и прозорците.
пп. Помниш ли как ти съветваше хубавата Скай да не купува? Сега тя вече е изплатила жилището, сигурно си отглежда и семейството в него, а от твоите съвети страдаш единствено ти.
Странното е, че хем си призна за грешките, хем акъл не ти е дошъл и продължаваш в същия дух. Нищо карай си я така, наематели и обитатели на деЦки също са нужни.
Вълчо ,
Мисля че е добре превантивно да помолиш за БАН ,за да на се мъчиш излишно
И кой ще обърне внимание на безимотен малоумен наемен работник, чужденец, в немски форум? Единственото му постижение , е че се е махнал от бг
Няма лошо. Европа стана шарена. Ето вчера си говоря с немеца от нашата улица, та той каза, че немците в БГ в момента били около 140хил., но бройката им се очаква да се удвои до 2-3 години. Направил си е човека тухлена пенсия в швабско и си живее тук от добре, по-добре. А такива като наш виртуалний се грижат за зетостта на тухлените пенсии на немците. Винаги съм казвал, че без наематели не може, нужни са и такива като тях.
Вярно, че тук сте малки инвеститори, а не потребители, но защо се премисля толкова - парите за средство за размяна, а не актив или поне не дългосрочно. Имайте пари за краткосрочни нужди и активи за дългосрочни. Ерго кеш за 12-24 месеца напред, имоти, вещи за дългосрочно ползване, 0 кредит (дай Боже!). Спестяванията да толкова много защото няма достатъчно добри активи насреща - създавайте ги, не чакайте друг...и ако не можеМ нека да не рИвем, че нямаме а спестеното го изядИ инфлацията.
Леко закачливият тон не е към Вас, а към всички ревльовци с някакъв кеш в джоба.
Така е. Повечето обаче търсим дългосрочни пасивни инвестиции с нисък риск и ниска очаквана печалба. Нямаме време за спекула, нито за създаване на собствени активи. Имаме си работа, която вече ни ангажира времето. Ще чакаме явно високи лихви по депозитите и после обещавания спад в Р/Е на НИ.
Коментар