IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
    "Антиинфлационния щит" дето с принтирани пари субсидират търсенето на непазарно високи цени е най-глупавата икономическа концепция. Никога в историята на света тази мярка не е работила анти-инфлационно. Това е "проинфлационен щит".
    Упс...

    https://www.investor.bg/biudjet-i-fi...udjeta-353849/

    Я сега вдигнете ръчичка, тоз тъй да кажем... 1-во декемврийски валеж... кой го чéкаше и кой не?

    Как е, 20 бинки Бонус - ще се спасяваме ли?

    И за кой по-напред ще има...

    Коментар


    • Поздрави от един Лев!

      Цените на имотите в София през 2022-ра и след това?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

        Хората играят с хандикап, всичките са инжектирани.
        high voltage direct current

        Коментар


        • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
          Абе само журналистите да бяха ... Гледайте как мачкаме Гибралтар. Верно , че не ни дават да влезнем в тяхната половина , но в нашата тотално ги надиграваме
          Хората играят с хандикап, всичките са инжектирани.

          Коментар


          • Абе само журналистите да бяха ... Гледайте как мачкаме Гибралтар. Верно , че не ни дават да влезнем в тяхната половина , но в нашата тотално ги надиграваме

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
              https://www.dnes.bg/eu/2022/06/09/ce...aign=most_read

              Ето какво става навън с горивата,очаквайте до 2 месеца същото и в България и сънувате поскъпване на жилищата..
              Журналята са пълноправни съучастници в тоя грабеж на централните банки. "Антиинфлационния щит" дето с принтирани пари субсидират търсенето на непазарно високи цени е най-глупавата икономическа концепция. Никога в историята на света тази мярка не е работила анти-инфлационно. Това е "проинфлационен щит".

              Кавръков, Европейците плащат послушно вече двойни-тройни цени на енергията и горивата и протестират ако може още да им се увеличат цените. Объркването на масите е тотално. От въртене не знаят на къде да се наведат вече и чакат политкоректния лидер да има каже какво да мислят под заплаха от канцелиране. Има още много път да извърви инфлацията преди да се появят големите протести, ама тия с лопатите. А Европа не е като САЩ, няма оръжия на свободна продажба. В САЩ винаги си го имат страха че като се вдигнат гражданите става горещо, голяма част вече и с психични отклонения нямат спирка до смърт от отчаяние.

              САЩ според мен ще се оправят а Европа трябва да се разпадне. Или ще е некотрлирано разпадане с размирици и националистичи преврати, или ще е контролирано със ново Евро за отличниците и шумаво евро за всички останали.

              Коментар


              • https://www.dnes.bg/eu/2022/06/09/ce...aign=most_read

                Ето какво става навън с горивата,очаквайте до 2 месеца същото и в България и сънувате поскъпване на жилищата..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

                  Шараните като видят по-ниски лихви, кълват и са готови да платят допълнителни такси. Жалкото е, че сега като се повишат лихвите шараните ще си платят промоциите по рефинансирането, че и от горе. Важно е оборотите да вървят и печалбите на банките да нарастват!
                  Меркантилизмът е икономическа теория, смятана за форма на икономическия национализъм, появила се в края на XV и началото на XVI век в Италия, но истинското ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                    Колите ги остави за друга тема.

                    Тук ти обяснихме, че цените на горивата оскъпяват доставната цена на всички строителни материали, и повишават разходи за строеж, следователно се калкулират индиректно в крайната цена, затова и имотите не само че няма да спаднат, ами и предстои да се вдигнат още с много. Ама ти не вдяваш и не вдяваш.

                    Моята аматьорска прогноза е догодина имотите с нов ръст от + 30% ↑ нагоре. А ти продължавай да се радваш на мизерното вдигане на лихвите с 0,3%
                    Даже бабата Лагард ти го е казала, че това няма да окаже никакъв ефект.

                    Лагард подчерта също, че планираното за юли повишаване на лихвените проценти няма да окаже непосредствено въздействие върху инфлацията. Целта обаче е да се повлияе на очакванията на хората. Със стъпката ЕЦБ искала да покаже, че е решена да понижи инфлацията. Това би могло да окаже влияние например върху преговорите за заплати, където очакванията за бъдещата инфлация играят важна роля.

                    „Очакваме ли увеличението на лихвите да окаже веднага влияние на инфлацията? Не“, каза французойката.
                    Фрости,
                    ЕЦБ ще остави кризата през цените на горивата да им свърши работата с лихвите.
                    Този сценарии го имаше още в началото на годината и именно той се прожектира в Европа ,защото когато инфлацията изгори икономиката и безработицата повлече всичко,инфлацията се преобразува в дефлация и цените на всичко падат защото като си без работа както писа и колегата нямаш пари,не потребявал всичко заминава,и цените на имотите също...

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

                      У нас има натрупана парична маса и ще ни оставят да се оправяме сами. Тези с депозитите ще спасят тези с кредитите, но не с кражба, а с разпродажба! Малко е сложно, но качествените ще го разберат!
                      До оня ден тия с кредитите говореха как щели да цакат банките и тия с депозитите..ха ха Я да вдигнат ръчички тези във форума дето наскоро са се ушили с ипотечни кредити ???

                      Коментар


                      • https://m.investor.bg/ikonomika-i-ma...-sasht-353767/

                        Страхът може да доведе до реалност“, коментира професорът от Университета в Йейл, цитиран от Bloomberg

                        Човека с Нобелова награда Ви казва..гответе се ...

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение

                          Като им спадне след някой друг ден и започнят да мислят с правилната глава за новината, ще осъзнаят че лихвите най-вече спират новите проекти. Като махнем тях от предлагането, къде отиват цените на съществуващите имоти при двуцифрена инфлация, 1% депозитна лихва (евентуално). Към момента има оферти с фиксирана лихва под 4% за 3 години. Самите банки не очакват драстични промени. За разлика от форума.
                          Виж сега писах пак и пак ще ти кажа...
                          Като те ударят разходите за живот така че да се влачиш по корем,почват оставаш без работа,без доходи,разходите те повалят...
                          Не разбирате че сегашната криза ще удари не с лихвите,лихвите са защитата на банките от това дето се задава .
                          Петрола ще Ви разкаже играта,при предишната криза бях под крилото на мобилните оператори,тогава хората ми се молеха да им разсроча сметките,сега ще ми се молят за горива,те даже почнаха вече...
                          Така че се стягайте,хората вече почнаха да си осовобождават места в жилищата за консерви..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

                            Аз доколкото чух, в България ти дават лихва 2%, но банката те товари с оценки и такси та става реално 4-5% от които плащаш 2-3% накуп още при взимането на кредита. Ако рефинансираш пак ше платиш 2-3% та лихвата трябва да е паднала повече от разходите по рефинансирането и не съм сигурен , че това се случва за много хора. Ако разходите по рефинансирането са по-малки , може и да излиза сметката. Аз не съм рефинансирал в България, но преди време питах за кредит, тъй като лихвата беше по-ниска от тукашната. В банката явно си помислиха, че съм дошъл да им плащам годишните премии и накрая сметката излезна 2-на на тази тук. Това при доказани доходи в БГ, да не се бърка с кредити за доходи извън България..
                            В България те цакат с тия такси и разходи които писа...Реално какво като лихвата била ниска ,те като те натоварят тая лихва ти излиза камила с рога,и ти си се усетил,но маса хора не се усетиха и ще фалират ,малко трябва да скочат лихвите.
                            Онази Дъри и зададох въпрос за растежа 2008 година,понеже много знае...
                            Растежа 2008 година е бил 8% демек двоен на сегашния,от тогава България трудно докарва 3.9 %растеж...
                            В момента не е нужно лихвите да са като тия в 2008 година ,защото и растежа ни е двойно по нисък,малко трябва и кораба потъва ...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

                              Шараните като видят по-ниски лихви, кълват и са готови да платят допълнителни такси. Жалкото е, че сега като се повишат лихвите шараните ще си платят промоциите по рефинансирането, че и от горе. Важно е оборотите да вървят и печалбите на банките да нарастват!
                              Сега бях в Младост,видях се с един приятел който тегли ипотека миналата 2021 година ,ЕПК след ремонт ,за х-л Метрополитън ,обзаведено е било ,за 95 000 евро,но с ипотека без самоучастие,има две щерки,разведе се и плаща издръжки,общ доход около 2000 лева и малко отгоре.Вноска по кредита 700,800 лева.
                              Пихме няколко бири и се изпусна че с разходите е на ръба всеки месец,но не му пукало...
                              Това е част от статистиката,лично аз знам за. много такива случаи последните години...
                              Теглиха на голо дупе ..
                              Това е .

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

                                Няма да ме цитираш безплатно
                                Виж сега иде време да видим кой е плувал без гащи .

                                Коментар

                                Working...
                                X