IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bulgarian lev

    тц, тц, тц, Кольоооо... само с кражби ли ще ти мине жалкия животец?? или само неща започващи с "Д" (домати, дърва, долари, димоти)
    Кажи кога ще минаваш към София ,говорил съм с Берти да се съберем и ти и Левчо да изпием по една студена бира ?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
      https://www.infostock.bg/infostock/c...-kam-retsesiya
      Централните банки тласкат икономиките си към рецесия

      22 Юли 2022 16:00

      След като подцениха най-лошата инфлация от десетилетия, централните банки сега тласкат икономиките си стремглаво към рецесия, за да укротят цените, пише "Блумбърг".
      Да, да "подценили" те, всичко е по план и се повтаря на 10~15 год, с цел богатите да станат по- богати.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
        Вчера гледах по Блумбърг ТВ едно интересно предаване, в което известен експерт говори как населението в БГ намалява и застарява, а работната сила е малко и ще става скъпа.

        В тази връзка ми се струва прекалена еуфорията относно имотния бум и бъдещото развитие.

        Отделно НИ не са много гъвкави, може с гоодини да не можеш да продадеш имот извън СФ. Едни селяни 25г не могат да продадат една виличка в с. Калипетрово, надуват цената и никой не иска да я купи.
        Имоти за глезотии, за ваканцуване сиреч, ще страдат най-много. Панелките са следващите. Трети са недоразуменията от нови блокчета по околовръстното - в четирите големи града най-мащабно се строи в края на града, там нещата ще са или сериозни отстъпки или заключват и чакат, а не места ще спират строежи. Както и предишната криза, цените на тухлените апартаменти в централните квартали няма да имат (съществена) промяна. Не лихвите, а вече сигурната рецесия ще сгромоляса пазара. Който се хване на зелено или по-лошо на кафяво, ще е в другото кафяво още пролетта.

        Коментар


        • Велев алармира: Газ няма, икономиката ни ще спре

          Комуникацията с Министерството на енергетиката „върви трудно“, от ведомството „им сервират откровени лъжи и фалшиви данни"

          Август не е осигурен на 100% с газ. Не е обявена прогнозна цена, значи го няма, не е договорен. Октомври, ноември, декември изобщо не са осигурени извън 1/3 - идваща от азерския газ. Това коментира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев по Nova News.

          Според него АИКБ трудно комуникира с Министерството на енергетиката, защото дали от незнание или предумишлено, то сервира неверни данни. "Много предприятия ще спрат без газ, не могат да го заменят с нищо. Става дума за индустриите, откъдето служи за суровина - стъкларската индустрия ще спре завинаги. Където газът се ползва за оборудване, а също и в металургията, не може да бъде заменен. Ситуацията може да доведе до спиране на икономиката", предупреди той.

          По думите му Азербайджан има дефицит на природен газ от 1,2 млрд. кубически метра. "Потребява и изнася с 1 млрд. повече отколкото добива, затова внася, за да си изпълни договорите. Затова сме скептични, че дългосрочно ще решим проблема си с тях. Имаме договор с най-големия доставчик на газ, а цените са с 30% по-ниски от тези на другите, но контрактът не се изпълнява. Лъжа беше, че ще се оскъпи плащането при превалутиране. Обясненията бяха несвързани и за наивници", обясни Велев. И допълни, че всъщност "Газпром" ще доставя газ на Европа още няколко години. И уточни, че не е добре КЕВР да стои дълго без председател.

          https://trud.bg/%D0%B2%D0%B0%D1%81%D...5%D0%BD%D0%B0/

          Коментар


          • Има риск Сливен да остане на студено

            10 000 български енергетици и миньори може да загубят работата си

            „Тази сутрин получихме писмо от "Брикел", в което ни уведомяват, че съществува опасност дейността на централата да бъде спряна принудително, от което следва, че вече планираните доставки на обогатено енергийно гориво ще бъдат преустановени за неопределен период. Искрено се надявам българската държава да не допусне подобен сценарий, защото ще застраши отоплителния сезон в няколко големи български града. Сливен е топлофициран град с 120 000 души население! Много от жителите са свикнали да разчитат на евтиното централно отопление. С какви очи да им обясним, че трябва да използват по-скъпи методи за отопление и да се лишат от най-евтиния без основателна причина?“ каза изпълнителният директор на "Топлофикация Сливен" инж. Павлин Костов.

            https://www.24chasa.bg/biznes/article/12097303

            Коментар


            • Ако някой случайно е забравил как беше по времето на комунизма в България 1986 година -

              Ето как Финландия се подготвя за недостиг на електричество: В най-лошия случай електричеството ще бъде прекъснато в част от страната за няколко часа

              Прекъсванията ще продължат най-много няколко часа и няма да са насочени към функции, които са важни за обществото, казва Туомас Раухала , ръководител на операцията на енергийната система на финландската мрежова компания Fingrid .

              Прекъсванията ще бъдат ротационни, т.е. ще бъдат насочени към местните електрически мрежи в различни части на Финландия според търсенето и предлагането.

              „Най-вероятно подобна ситуация може да се случи в мразовития студ в делнична сутрин между седем и девет часа. Това е типичен период на часове на пиково потребление във финландската електроенергийна система."

              https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008959669.html

              Коментар


              • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                Няма малки няма големи ,в цял свят който може да окрадне ,да отклони средства ,да манипулира ,го прави ,така че в тези времена границите са размити ,казвам който може .
                Прав си крадци има навсякъде, но пари не се правят с крадене на дърва. Пък и повечето богати хора са го постигнали с бизнес, най-много крадат политиците, особено комунистите. Аз от кога чакам да хваня някой че краде нещо мое, ама все не ми се случва това щастие да му размия границите по пода.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                  Проблема е в елетропреносната мрежа !!!!!... няма да издържи натоварването... а ток има за сега... при авария на аеца или планов ремонт вече никой не знае..ама кирчо ше го оправи. и този проблем. поне на думи.. на добитъка това му е достатъчно..
                  Това е евентуален проблем само за топлофицираните градове. На останалите места няма да е проблем. По-големия ви проблем е че едва ли има толкова климатици, конвектори печки и духалки произведени колкото ще ви трябват в София.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                    Ток ще има, България има ток да бъде залята 2-3 пъти с него. Проблемът е, че и тъпанари и спекуланти също има... Но чак до там да ни оставят на тъмно няма да стигнем, виж на студено е друга работа....
                    Ами не е точно така понеже сме длъжни да го изнасяме на "свободния пазар" и да го купуваме от там. За да забранят износа ще трябва да обявят някакво извънредно положение ли знам ли и аз. Това хич няма да се хареса на ЕС.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
                      Ток ще има, България има ток да бъде залята 2-3 пъти с него. Проблемът е, че и тъпанари и спекуланти също има... Но чак до там да ни оставят на тъмно няма да стигнем, виж на студено е друга работа....
                      Проблема е в елетропреносната мрежа !!!!!... няма да издържи натоварването... а ток има за сега... при авария на аеца или планов ремонт вече никой не знае..ама кирчо ше го оправи. и този проблем. поне на думи.. на добитъка това му е достатъчно..

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение

                        Фандъкова не отрече, че дружеството има неизплатени задължения към „Булгаргаз”, но това било оправдание и откровена манипулация, твърди тя. „Да, „Топлофикация София” дължи 328 млн. лв. на „Булгаргаз”, но в същото време държавата, в лицето на КЕВР, официално призна, че столичната „Топлофикация” има недовзет приход от 332 млн. лв. за последния отоплителен сезон”, каза още градоначалникът на София.
                        Топлофикация не може да си събере парите за това не можела да си плати? Аз ако не мога да си платя тока понеже съм си загубил работата ЧЕЗ/ЕВН ще ми доставят ли ток без да го плащам? Това означава, че предприятието се ръководи некадърно, а тя е собственост на община София. Тоест ФЪндъкова не може да плати газа понеже или е некадърна да оправи бюджета на дружествтото (не тя а която калинка са назначили политически) или са крали твърде много и без акъл и не са оставили никакви буфери. Според мен е комбинация от двете. Не знам кой нормален бизнес би се оставил да работи без оборотни средства за стока в случая природен газ. Това поражда и други въпроси като например каква е печалбата? Няма. Като не могат да плащат да теглят заем.
                        Защо 2013 можеше да работи топлофикация на печалба а от както е тя кмет заедно с Гроб все е на загуба? 2013 печалби от около 20 милиона на година, след това започват от 20 до 60 на година загуби и вече имат задължения над половин милиард. https://www.investor.bg/energetika/4...2024-g-313794/ През 2020 са били "само" 800 милиона, актуална информация не намерих. Ми то явно му време за фалит като не могат да го управляват, не искам пак да го спасяват от държавния бюджет защото "ние сме София" да го обявяват в несъстоятелност.

                        Коментар


                        • Ток ще има, България има ток да бъде залята 2-3 пъти с него. Проблемът е, че и тъпанари и спекуланти също има... Но чак до там да ни оставят на тъмно няма да стигнем, виж на студено е друга работа....
                          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                          не е препоръка

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

                            Само малки души като теб могат да имат такива мисли за крадене на дърва и домати. Аз си имам и термопомпа и дърва, и двете съм си ги платил със собствени пари.
                            Няма малки няма големи ,в цял свят който може да окрадне ,да отклони средства ,да манипулира ,го прави ,така че в тези времена границите са размити ,казвам който може .

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение

                              Те затова са държавни дружества... да задлъжняват... обикновенните хова не са виновни... няма газ това е истината.. а после няма да има и ток... не вярвам мрежата да издържи допълнителното натоварване..
                              Недейте така с лошо, все пак НИ в София са най-добрата инвестиция и токът е длъжен да го има, както и всичко друго да съответсва на цената платена за НИ - ясли, детски градини, училища, болници, инфраструктура, преносна мрежа, чистота, транспорт, а не гето както е било винаги.
                              Last edited by unimog; 22.07.2022, 16:39.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

                                А тази некадърница дали е споменала че Топлофикация имат просрочени задължения за 330 милиона към Булгаргаз?
                                Няма и да се очудя ако умишлено не са погасени в сегашната ситуация за да се създава напрежение и да се клати политическата обстановка.

                                Ясно е че газа няма да стига, но е такива подмолни политици с кеф да ги наредиш един след друг срещу някоя стена.
                                Те затова са държавни дружества... да задлъжняват... обикновенните хова не са виновни... няма газ това е истината.. а после няма да има и ток... не вярвам мрежата да издържи допълнителното натоварване..

                                Коментар

                                Working...
                                X