If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ако човек не знае за какви имоти и доходи говориш ще реши, че си лорд
Да, жалки имоти 455м2 в рамките на столичния град, + декар и половина с три къщи в парцелите на до 55км. от Столицата , + апарт в центъра на четвъртия град на 10 минути пеша от централния плаж. Прост байлор съм, щото не съм слушал жената да купя от пияндета-роднини на жената, да се набия в трета категория ЗЗ в най-умрялото подбалканско селище..
Всъщност не навсякъде е така - ипотеките на повечето места ......но на нашия пазар е сериозно изкривена ситуацията, защото БНБ изцяло е предоставила лихвите в ръцете на търговските банки
Теб яд ли те е, че лихвите все още са ниски? Щото всички икономически активни субекти не ги е...
Естествено, че го е яд. Един друг го е яд че няма бомби.. изобщо, ако влезе тук един психиатър, бая материал ще събере.
Аз пък съм чувал и продължавам да чувам уникални мнения на разни понижители от последния ден. Примерно: "Вместо да набивате в тули, защо не посещавате разни иностранни дестинации?" Ми посещаваме, едното не изключва другото, даже го включва. Или, защо вместо да набиваме пари в тухли, защо не си оправим зъбите, имаше и такъв бисер..ами, зъбите си оправяме, точно щото имаме допълнителен доход от това, аз лично си оправих цялата дона челюст.
Друго велико понижителско твърдение е,че лишаваме децата си от качествено образование, за сметка на инвестиране в имоти!!!!!! Пак пълен понижителен non sense. Дъщеря ми завърши езикова гимназия и в момента учи в СУ и си занимава с QA. Живее в собствен имот при това и самата тя скоро ще почне да отдава.
Виждате, че всички тези и опорки на понижителити са cotton candy
ако човек не знае за какви имоти и доходи говориш ще реши, че си лорд
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Чувал съм че едно време са се събирали всеки петък от 10ч на римската стена да ревът за несгодите на имащите, а имащите много високо оценявали тяхната загриженост и им пращали селфита от различни краща на света да ги утешават
Аз пък съм чувал и продължавам да чувам уникални мнения на разни понижители от последния ден. Примерно: "Вместо да набивате в тули, защо не посещавате разни иностранни дестинации?" Ми посещаваме, едното не изключва другото, даже го включва. Или, защо вместо да набиваме пари в тухли, защо не си оправим зъбите, имаше и такъв бисер..ами, зъбите си оправяме, точно щото имаме допълнителен доход от това, аз лично си оправих цялата дона челюст.
Друго велико понижителско твърдение е,че лишаваме децата си от качествено образование, за сметка на инвестиране в имоти!!!!!! Пак пълен понижителен non sense. Дъщеря ми завърши езикова гимназия и в момента учи в СУ и си занимава с QA. Живее в собствен имот при това и самата тя скоро ще почне да отдава.
Виждате, че всички тези и опорки на понижителити са cotton candy
Странни елементи са това понижителите. Леят сълзи само за неща, които не ги касаят: цени на имоти и размери на получавани наеми, лихви на банки, все неща, които никога не са ги засягали и няма да опрат до тях..
Чувал съм че едно време са се събирали всеки петък от 10ч на римската стена да ревът за несгодите на имащите, а имащите много високо оценявали тяхната загриженост и им пращали селфита от различни краща на света да ги утешават
Ратко продаде имота 2020 година ,после маломерките поскъпнаха двойно .
Ратко купи маломерка на зелено 2022 година ,а 2023 година спряха покупките на зелено заради риска !
значи какво прави Ратко смятайте наобратно ,купи ли ратко цените падат,продаде ли ратко цените се вдигат
Ратко слуша на Кавръка щуротиите губи пари
Ратко слуша какво му говорят останалите печели пари
Съветвам ви да си отворите една тема за лихвите и да леете сълзи там
Странни елементи са това понижителите. Леят сълзи само за неща, които не ги касаят: цени на имоти и размери на получавани наеми, лихви на банки, все неща, които никога не са ги засягали и няма да опрат до тях..
[QUOTE=Julius_BG;n4016826]
Всъщност не навсякъде е така - ипотеките на повечето места ......но на нашия пазар е сериозно изкривена ситуацията, защото БНБ изцяло е предоставила лихвите в ръцете на търговските банки
Теб яд ли те е, че лихвите все още са ниски? Щото всички икономически активни субекти не ги е...
Байло,
Голямото мяу е нарицателно за голяма криза.
Ковида си беше мяу, но запълниха дупката с пари.
Войната си е мяу за европа най-малко, но пак имаше компенсации поне за енергията.
Резултатът е една икономика на системи, които системи ако се прекъснат ще има вълни от сътресения.
Имотния пазар сам по себе си е проблем дотолкова, че мотивира хората да поемат много риск (дълг) заради едните тули и е зависим от това, кой какви парички има в джоба и какви кредити дават банките.
В България засега сме остров на стабилност и се носим по течението на предходните години.
Дали ще се омажат нещата тази година - не мога да кажа, но знам, че има натрупани много дългове от бизнес, които дългове трудно ще се връщат ако лихвата мръдне даже с 2%.
Не е нужно да се скъса ластика, че да се сети някой, че го е опъвал повече... така може да приемеш моето недоволство от това, че залитаме в една или друга посока.
Берто, твоето недоволство защо те държи толкова години у темата, като 10 години има непрестанен ръст, докато ти очакваш спадове. Ето, кеша на кавръка можеше преди 5г. да купи 75000 бутилки олио, а сега само 30000. Май това се оказа скъсания ластик, фиатните пари.
Всъщност не навсякъде е така - ипотеките на повечето места са вече в рейнджа 5-7% (малко по-надолу пишат за Сърбия), но на нашия пазар е сериозно изкривена ситуацията, защото БНБ изцяло е предоставила лихвите в ръцете на търговските банки, а тя само ги съобщава (за разлика от предния път, когато все още имаше Софибор). Да, може да им вдигне антицикличния буфер и още няколко по-малки инструмента, ама това с лихвите (да си играем на изолирана икономика) си е един експеримент - или ще излезе успешен, или .....................
Съветвам ви да си отворите една тема за лихвите и да леете сълзи там
Коментар