IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
    Рязко забавяне ръста на френския БВП, au revoir евро -
    EUR French GDP (YoY) 1.0% 1.0% 4.2%
    Но пък инфлацията се ускори -
    EUR French CPI (YoY) 6.2% 5.7% 5.6%

    Коментар


    • Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
      Някои хора ще научат този урок през 2023

      [ATTACH=CONFIG]n3982810[/ATTACH]
      Амазона 20% срив !!!
      И акциите на Amazon падат с близо 20% след лоши резултати !!

      https://www.infostock.bg/infostock/c...oshi-rezultati

      Отделно казват че за Коледа ще е слабо -представям си щом Амазон отива в канала образно казано след такъв спад какво ще е за Генчо и Пенчо в България

      Коментар


      • Някои хора ще научат този урок през 2023

        Click image for larger version

Name:	2222.jpg
Views:	1
Size:	48.4 КБ
ID:	3982810

        Коментар


        • https://www.dnes.bg/politika/2022/10...comment-newest

          Симеон Дянков: Беше разумен ход да не се внесе бюджет
          През следващата година няма да има достатъчно средства за социални разходи !


          Да не внесат бюджет беше много разумен ход на служебното правителство, защото какъвто и бюджет да беше влязъл, той щеше да зададе едно сериозно наддаване от различните политически сили в парламента. Това, че не внасят въобще бюджет, а го продължават, донякъде избягва тази тема", каза той и добави:

          "В момента бюджета също е в дефицит, което означава, че през следващата година няма да има достатъчно за социалните разходи."





          Постната пица -ама добре изглежда иначе

          Коментар


          • Рязко забавяне ръста на френския БВП, au revoir евро -
            EUR French GDP (YoY) 1.0% 1.0% 4.2%

            Коментар


            • Строителството на офис сгради в София удари 5-годишно дъно

              https://money.bg/property/stroitelst...shno-dano.html

              Коментар


              • https://news-bg.cdn.ampproject.org/v...lesneniya.html
                Освен вдигането на лихвите Европейската банка ограничава и лесното кредитиране за банките ,от 23 Ноември,с цел затягането да се предаде бързо,надолу към търговските банки Накратко ,след раздаването ,сега ще връщат пари чрез механизми описани ,по-долу.

                Коментар


                • https://www.plovdiv24.bg/novini/inte...0-leva-1441870

                  79.90 норвежки крони, или 15.14 лева е цената на килограм кашкавал в Норвегия, страната с един от най-високите стандарти на живот в света, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Среща се и кашкавал от 109 крони за килограм, което е 20.60 лева.

                  Кашкавалът, който се предлага по магазините е предимно родно производство. Има и внос, но той не се предпочита от местните. Те купуват своето и по този начин подпомагат и без това силната вече икономика.


                  Ето цени в Норвегия .без коментар наложи ми се да замина за Копенхаген ,Дания миналата година по Коледа,когато точно всичко растеше ударно като цени,потвърждавам че и в Дания цените на храните бяха почти като в България,тогава по спомен краставиците в Дания в Него ги видях на 6 лева,толкова бяха ударили и в България .
                  Last edited by nkavrakov1982; 28.10.2022, 07:46.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                    Вай, вай, ко ши праим сиа?
                    Времето на евтините пари и голямото харчене свърши

                    Служебният кабинет върза ръцете на депутатите за раздуване на разходите

                    Пред депутатите Велкова даде ясно да се разбере, че при толкова висок дефицит (който, ако не се орежат разходи, ще продължи да расте следващите години) България няма да как да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 г. А колкото повече се отдалечаваме от еврозоната, толкова по-скъпо ще струва тегленето на заеми за покриване на растящите разходи. Ако инвеститорите, които зорко следят икономическото развитие и финансовата ни дисциплина, откажат да финансират страната ни на приемливи лихви, тя може да изпадне в ликвидна криза. От друга страна, не може да се надяваме и на съществен ръст на приходите при очертаващото се свиване на икономиката заради рецесията, в която изпада цяла Европа. Това означава не само натиск за орязване на съществуващи данъчни преференции, но и опасност от вдигане на данъци.

                    https://www.segabg.com/category-obse...rchene-svurshi
                    Има различни видове постни пици,със и без зеленчуци,пица Маргарита е базова ,не знам за нас каква ще е ,може би Маргарита ,без моцарела,само с доматен сос

                    Коментар


                    • Япония залага на отрицателни лихви при 33 годишен пик на инфлацията.
                      JPY BoJ Interest Rate Decision -0.10% -0.10% -0.10%
                      JPY Tokyo CPI (YoY) (Oct) 3.5% 2.8%

                      Investing.com- Централната банка на Япония (BoJ) поддържа лихвените проценти на рекордно ниски нива, както се очакваше в петък, и каза, че инфлацията вероятно ще нарасне повече в краткосрочен план, тъй като японската икономика се бори с високите разходи за суровини и проблеми с веригата за доставки .

                      Централната банка запази целта си за краткосрочни лихвени проценти на отрицателни 0,1% и каза в изявление, че ще продължи да ръководи доходността на 10-годишните облигации на 0%.

                      Сега централната банка очаква CPI инфлацията да приключи годината на 3%, по-висока от предишната й прогноза от 2,3%. Но също така очаква инфлацията да се понижи до около 1,5% през 2023 и 2024 г.

                      Инфлацията на индекса на потребителските цени в Япония достигна осемгодишен връх от 3% през септември, движейки се над целевия диапазон от 2% на BoJ за пети пореден месец на фона на нарастващите цени на горивата и храните. Повишаването на цените на суровините също накара местните фирми да прехвърлят разходите върху клиентите.

                      Публикуваните по-рано в петък данни показаха, че инфлацията в Токио е достигнала 33-годишен връх от 3,4% през октомври. Цифрата действа като предшественик на данните за инфлацията в цялата страна за месеца.

                      Повишените данни за инфлацията се очаква да тестват скромната позиция на BoJ, особено мнението му, че пикът на инфлацията през 2022 г. ще бъде временен.

                      Централната банка заяви, че ще продължи да налага покупки на активи, за да повиши нивата на ликвидност, като продължаващите насрещни ветрове от пандемията COVID-19 и опасенията от глобалната рецесия засилват необходимостта от политика на приспособяване.

                      Ходът идва до голяма степен в съответствие с мрачната позиция на BoJ, като се има предвид, че централната банка поддържа краткосрочните лихвени проценти отрицателни повече от седем години.

                      Банката е единствена сред връстниците си от развитите страни в поддържането на изключително ниски лихвени проценти. Европейската централна банка в четвъртък повиши рязко лихвите, докато Федералният резерв също ще повиши лихвите следващата седмица, тъй като и двете икономики се борят с високи нива на инфлация.

                      Неуверената позиция на BoJ сериозно подкопа японската йена, като наскоро валутата достигна най-слабото си ниво от 32 години. Поевтиняването на йената също влоши местните нива на инфлация.

                      Коментар


                      • Вносното мляко е концентрат, разреждат го с вода и продават за прясно мляко, неслучайно има трайност 30 дни. Истинското след 3 дена вкисва.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

                          Не е сухо, с цистерни го карат. И аз съм се чудил как им излиза сметката, но явно излиза.
                          Може и сухо да има, но съм виждал цистерните.
                          Кондензирано от Унгария. Те си договориха големи квоти за производство преди влизането в ЕС.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                            По-скоро е сухо мляко, тутуна освен, че не го субсидират, дават и мангизи за да не го гледаш. Субсидиите са за зърнарите, за плод-зеленчука к0р.
                            Не е сухо, с цистерни го карат. И аз съм се чудил как им излиза сметката, но явно излиза.
                            Може и сухо да има, но съм виждал цистерните.
                            Last edited by pwise; 28.10.2022, 00:21.

                            Коментар


                            • Вай, вай, ко ши праим сиа?
                              Времето на евтините пари и голямото харчене свърши

                              Служебният кабинет върза ръцете на депутатите за раздуване на разходите

                              Пред депутатите Велкова даде ясно да се разбере, че при толкова висок дефицит (който, ако не се орежат разходи, ще продължи да расте следващите години) България няма да как да влезе в еврозоната на 1 януари 2024 г. А колкото повече се отдалечаваме от еврозоната, толкова по-скъпо ще струва тегленето на заеми за покриване на растящите разходи. Ако инвеститорите, които зорко следят икономическото развитие и финансовата ни дисциплина, откажат да финансират страната ни на приемливи лихви, тя може да изпадне в ликвидна криза. От друга страна, не може да се надяваме и на съществен ръст на приходите при очертаващото се свиване на икономиката заради рецесията, в която изпада цяла Европа. Това означава не само натиск за орязване на съществуващи данъчни преференции, но и опасност от вдигане на данъци.

                              https://www.segabg.com/category-obse...rchene-svurshi

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                                Каврък, за оранжерийните ясно, кажи защо никой не отглежда ябълки, круши и др. традиционни плодове и зеленчуци, всичко е вносно. Напрактика ние освен зърно не произвеждаме почти никакви плодове и зеленчуци.
                                Защото за това се иска мащаб,субсидии,и добър пазар,отделно инвестиции в техника и т.н.Земеделието е трудна работа,навремето имах роднина,почна с едни земи с ябълки ,две градушки и приключи скорострелно.
                                Сега търгува с лекарства и схеми с оръжие през ВМЗ.

                                Коментар

                                Working...
                                X