Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Имате пристанище и моряци, които Пловдивчани нямат. Там заплатите са х3 на "индустриалците" в Пловдив.
На другия жена му почна работа.Трети ми се оплаква, че неможел да купи, защото почти нищо не декларирал (строителя му казал вече само по банков път). Друг пък купил кола, ама преди това малко декларирал и сега заради колата го метнали и за имотите (май и за тях забравил да декларира). Един друг пък дет отдавал, чрез боокинг май го метнали и него за ддс та чудесии....
П.С верно ли, че тез пларформи за отдаване (booking, airbnb) пращали на нап инфо за реализираните нощувки и ги регвали служебно по ддс без значение оборота?Last edited by better; 06.02.2023, 19:39.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Имате пристанище и моряци, които Пловдивчани нямат. Там заплатите са х3 на "индустриалците" в Пловдив.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
В Пловдив все пак има доста индустрия. Във Варна няма почти нищо, градът е почти изцяло зависим от свежия поток на капитали от руснаците. Оттеглят ли се (има индикации) туризмът и строителството ще катастрофират.
Не се заяждам, любопитен съм. Все пак трети по големина град...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Няма изкара дълго. Ден, два и ще почне да бълва огън и жупел.), след това ще заключи, че на него всъщност му трябват наематели (които да му плащат наеми), нищо че ги призовава да купуват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
В Пловдив все пак има доста индустрия. Във Варна няма почти нищо, градът е почти изцяло зависим от свежия поток на капитали от руснаците. Оттеглят ли се (има индикации) туризмът и строителството ще катастрофират.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Виж за това мисля, че няма спор. Варна и Пловдив са с едни гърди напред в предлагането.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
Насаждаш страх свързан с банковата система, а това е подсъдимо и е възможно да бъдеш блокиран!
Non-technical Summary - A key feature of the bank crisis management framework designed after the Global Financial Crisis has been the establishment of the bail-in tool, in order to facilitate an orderly resolution process, while reducing the potential need for public bailouts at the expense of taxpayers. However, to ensure the possibility to implement the bail-in, banks must have a sufficiently large amount of eligible liabilities for the bail-in.
https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/sc...650022e.en.pdf
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеДокато са в изпитателен срок - тъй ше е...
То първите мнения нали знаеш, че минават през модератор, затова се бавят, не излизат веднага.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/502-ad-hoc...ni-povisheniya
Бейли: Не казвам, че няма да има повече лихвени повишения
Андрю Бейли, управител на Английската централна банка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
това са традиционни наемателски и понижителски бакграунди в тая тема
https://manager.bg/%D1%84%D0%B8%D0%B...-za-inflaciata
Шефът на Австрийската централна банка: ЕЦБ трябва да покаже зъби, за да достигне целта за инфлацията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Опущил си факта, че хората с доходи под средните, отдавна не са на имотния пазар, а само на наемния, ако вече нямат собственост където работят.
Я ми кажи колко хора с доходи под средните познаваш?
И колко от тях са купували имот скоро?
пък било то и с ипотека..?
А Тошев си прави вятър на устата...
А реалността е следната : И то свежи новини от днес с дата 6 Февруари 2023 година
https://manager.bg/%D1%84%D0%B8%D0%B...-za-inflaciata
Шефът на Австрийската централна банка: ЕЦБ трябва да покаже зъби, за да достигне целта за инфлацията !!! ха ха
Рискът от прекалено затягане изглежда по-нисък от риска от това да не се вземат достатъчно мерки“, каза Холцман. „Паричната политика трябва да продължи да показва зъбите си, докато не видим надеждно сближаване с нашата цел за инфлация“, добави той.
Говорейки отделно, шефът на централната банка на Словения Бощян Васле каза, че повишенията на лихвените проценти „далеч не са приключили“. Неговият латвийски колега Мартинс Казакс заяви, че само „значителна“ изненада при икономическите данни може да спре планираното за март увеличение с половин пункт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bcon Разгледай мнение
Много преди да падне борда ще подстрижат депозитите по банките и чакащите пак ще го изядат. Това е далеч по-популярна мярка и освен това е предпочитания начин от ЕЦБ да се оправят със творенията си. https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/sc...650022e.en.pdf
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХм... ти да видиш тук какви статии сме опущили...
1-та група май вече дала фира, а?!
Хора с доходи под средните отказват да теглят кредити и излизат от имотния пазар
На клиенти, които сега вземат кредит с лихва 2,50%, ние им смятаме колко ще бъде месечната вноска при 5% лихва – при един песимистичен сценарий. Това заяви Тихомир Тошев (познат още като "ангелът на ниските лихви")
п.п.
На това, което Тошко вика "песимистичен", на мен пък ми изглежда доста реалистичен!
Я ми кажи колко хора с доходи под средните познаваш?
И колко от тях са купували имот скоро?
пък било то и с ипотека..?
А Тошев си прави вятър на устата...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХм... ти да видиш тук какви статии сме опущили...
1-та група май вече дала фира, а?!
Хора с доходи под средните отказват да теглят кредити и излизат от имотния пазар
На клиенти, които сега вземат кредит с лихва 2,50%, ние им смятаме колко ще бъде месечната вноска при 5% лихва – при един песимистичен сценарий. Това заяви Тихомир Тошев (познат още като "ангелът на ниските лихви")
п.п.
На това, което Тошко вика "песимистичен", на мен пък ми изглежда доста реалистичен!
Коментар
Коментар