Първоначално изпратено от segato
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Викаш като им откраднат колата си мълчат?Та да продължат да плащат данъци и глоби ако с тая кола се нарушат правилата за движение по пътищата. Или стане някоя катастрофа и загине човек.Ако някой не съобщи за кражбата на колата си трябва да е пълен идиот.
- 1 like
Коментар
-
Медийната пропаганда и националният нихилизъм до такива мисли навяват,но истината е,че България е една от държавите с най-ниска престъпност в ЕС.
Медиите запълват времето си на 90 процента с криминалнална хроника и хората остават с впечатлението, че тук е като в Мексико или ЮАР.Last edited by segato; 29.03.2023, 23:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ааа не вярвам, по-скоро тук хората си мълчат и не се регистрират повечето престъпления, отделно разкриваемостта е ниска.Last edited by mirodes; 29.03.2023, 22:57.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Статистиките на запад са едно, в България съвсем друго. В Люлин всеки пети сигурно продава дрога със знанието на полицаите, а за битовата престъпност - дребни кражби, данъчни измами и пр. изобщо не говорим. Да си хвърлиш боклука в градинката на запад съшо е престъпление, тук както виждаш е ежедневие. Грешката на запада беше масовото допускане на мигранти от 2015 насам - грешка, заради която тепърва ще страда цяла Европа. Но никой не е безгрешен.
Къде другаде ще видиш полицаи да придружават видимо дрогиран шофьор по околовръстното? Абсурдите в БГ са от съвсем друго естество и са характерни за африканските държави. Сигурно и в Конго официалната престъпност е ниска, дали обаче е така наистина?
Иначе ако от един случай правиш генерални заключения,то подобни примери могат да се намерят във всяка държава по света.Аз лично съм шофьор от 30 години и имам над 400 хиляди км по пътищата на България. И никога не ми е искан подкуп от полицията,въпреки че многократно са ме спирали за проверка.
Боклуците са друга тема-наистина градската среда е най-слабото място на България и в българските градове и села е мръсно и неугледно.И си прав,че не е нормално при такава градска среда цените на имотите да са толкова високи.Но престъпността е друга тема.Last edited by mirodes; 29.03.2023, 22:58.
- 1 like
Коментар
-
Медийната пропаганда и националният нихилизъм до такива мисли навяват,но истината е,че България е една от държавите с най-ниска престъпност в ЕС.
Медиите запълват времето си на 90 процента с криминалнална хроника и хората остават с впечатлението, че тук е като в Мексико или ЮАР.
- 1 like
Коментар
-
Медиите запълват времето си на 90 процента с криминалнална хроника и хората остават с впечатлението, че тук е като в Мексико или ЮАР.
Къде другаде ще видиш полицаи да придружават видимо дрогиран шофьор по околовръстното? Абсурдите в БГ са от съвсем друго естество и са характерни за африканските държави. Сигурно и в Конго официалната престъпност е ниска, дали обаче е така наистина?
Едно е да имаш повече кражби на коли, друго е цялата система да е прогнила - прокуратура, съдебна система...В България нямаш чувство за справедливост, нямаш чувство че държавата те защитава. Хората са оставени буквално да гният. Това е проблемът.
Знаеш ли например колко български бебета са продадени? Колко деца са отвлечени и изнесени за органи? Това не влиза в никаква статистика, защото конците се дърпат от най-високо ниво.Last edited by ejonny2376; 29.03.2023, 22:48.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Аз пък си мислих, че сме първи, има да догонваме, начи.
Last edited by mirodes; 29.03.2023, 22:35.
- 1 like
Коментар
-
България е на 24-о място по кражби на автомобили на 100 хиляди население в ЕС и на 20-о място по грабежи.При средно 41 откраднати автомобили на 100 хиляди население за ЕС в България са 14.
Данни на Евростат.
Коментар
-
Така е. Елекричката дето я гледаш я отварят за 20 секунди. Правиш защита, излиза нова джаджа след месец време и пак. Няма спасение. При бензиновите имаше разни скрити трикове - прекъсваш горивото с разни подръчни средства... Тук няма такова нещо. Софтуер, който е хакнат преди още да излезе на пазара. Имаме си хора само да ровят в даркнета и да търсят хакове. Само пълно каско и да не си в БГ, щото в БГ и застрахователите не са като немските и най-много да ти пратят някои мутри да те претрепят ако се правиш на отворен и си искаш обезщетението.
Колкото до кражбите, досега никога не съм имал проблеми а от 10+ год карам нови. Точно преди месеци на двама мои познати им изчезнаха новите коли, единия си взе парите, а другия чака да минат 6 месеца да прекратят разследването - след приключване плащат. Страхователите не са ония дет беха, вече плащат без ядове, скоро даже ми платиха за гума (нарязана по моя вина).
Коментар
-
Кът каза "Европейска" се сетих за ена румънка дет и краднаха новата жиБка. Миналото лЕто тук във Вн тая румънка рИве та се тръшка. Викаме ко стааа, тя риве "краднаха ми колата, Хюндай (или Киа беше) нова на 1 месец." Викаме и "аве луда ли си с нова кола тук" а те втрещено вика: "ама как така, нали сте европейска страна" "тук не е ли европейски съюз, как може да се крадат коли"?
Те така..... Европейски съюз...ама не баш...
Данни на Евростат.Last edited by mirodes; 29.03.2023, 22:35.
Коментар
-
Ахъм кът Тесла начи? Нямат разходи за шоурум, персонал, мадами, кафенца, затуй продават на -20%, така ли?
Но те и Българските клиенти са такива - с крадени пари, разни неграмотни мутряги. В Германия всеки що годе успял човек може да си позволи такава кола, не е като в БГ.
Коментар
-
Кът каза "Европейска" се сетих за ена румънка дет и краднаха новата жиБка. Миналото лЕто тук във Вн тая румънка рИве та се тръшка. Викаме ко стааа, тя риве "краднаха ми колата, Хюндай (или Киа беше) нова на 1 месец." Викаме и "аве луда ли си с нова кола тук" а те втрещено вика: "ама как така, нали сте европейска страна" "тук не е ли европейски съюз, как може да се крадат коли"?
Те така..... Европейски съюз...ама не баш...
Коментар
-
Ти видя ли BMW какви финансови резултати показаха? И какъв дивидент ще плащат? Маржовете са им по-високи и от тези на Лидъл в България. Имат много накъде да мърдат, стига някой да им намери клиент (тези са онлайн търговец, но са надеждни, познавам хора взели коли от тях и не са имали проблем).
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеРатко, Ратко.... туй ши са напрая, че не съм го видЕл....
https://www.google.com/maps/@42.6501...192?authuser=0Last edited by ratten; 29.03.2023, 22:16.препоръка е
Коментар
Коментар