Първоначално изпратено от Arana
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://www.bloomberg.com/news/artic...mand#xj4y7vzkg
Азиатските тигри взеха да клякат...
Икономиката на Тайван изпада в рецесия, тъй като глобалното търсене пресъхва БВП се свива с 3% през първото тримесечие на 2023 г., по-лошо от прогнозитеGDP shrinks 3% in first quarter of 2023, worse than estimates
Основен виновник е забавянето на глобалното търсене на полупроводнициSlowing global demand for semiconductors a major culprit
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Тази безработица ти е толкова, защото всички си бият камшика и емигрират. Без емиграция процентът щеше да е потресаващо висок. В Испания не емигрират, защото се плащат сериозни помощи за безработица и така нареченият “социален дюшек” за безработния му позволява около две години спокойно да си търси нова работа. Защо да емигрира? А и защо веднага да почва нова работа? И хоп системата го отчита като безработен.
Те всичко знаят и със всичко са запознати.България за тях е раят ,тя от към природа си е рай но за държавата говорим..Зарежи ги...
Испания ,Франция ,Англия ,Холандия това са майките на света ,те взели да коментират какво било в държави колонизирали земното кълбо.
За това аз сега на едно море даже предпочитам френските колонии ,да съм сред французи а не да им слушам селските мизерии и да им търпя мръсотия в България.
лгария.И 20 пъти да им обясняваш смисъл няма ,знаел ли защо ?
Защото това е все едно да обясняваш на някое племе зарязвано в Африканската джунгла че има болници,че има грижа за човека ще те гледат като хванати от джунглата и у нас е така,не могат да осъзнаят че в собствената си държава живеят като животнитеLast edited by X_Y; 30.04.2023, 10:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Имам братовчеди в Германия, които заминаха преди 30 години. Имат къща,а купиха и на двамата си сина къщи.Не са в голям град, ама не им и трябва, щото получават достатъчно добри заплати.
има и успели, не слагам всички в една категория
но мисля, че мога да си представя, какво е първите 10 години
в чужда държава. после предполагам свикватпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Че баш в такава среда става биг бизнес. Иначе само бъхтиш за тоя дет духа
Коментар
-
При 3,8 процента безработица явно достатъчно бизнес се развива в България. За сравнение в Испания безработицата е 12,5 процента. 3,3 пъти по-висока,отколкото в България. Ама така ли говорят испанците?Last edited by Arana; 30.04.2023, 10:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
защото имам и аз познати икономически бежанци
на гости съм ходил и съм видял ка кживеят
друг е въпроса, като дойдат тук, какви истории разказват
мъжа е някакво ит, жената работеше някакви смешни работи
след 10-12 години там успяха да купят място в някакво село на 70км от берлин
и да си построят, буквално сам е зидал човека, къща
тук за толко време с тая професия да е купил...
абе чужди сметки не ми се правят, какво можеше да е купил
Коментар
-
Какъв бизнес да се развие в корумпирана и несигурна среда?
Коментар
-
Какъв бизнес да се развие в корумпирана и несигурна среда?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
ботчо, трябва още утре да идеш в кметството и да им представиш предложение за размера на справедлив данък на ТВОЯ имотНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
По-вероятно е да избягат в други държави младите. Както го и правят. И накрая ще останете само дъртофелници с десетки жилища в полупразни градове.Набиването на пари в жилища и банки е вредно за икономиката.Вместо тия пари да се развъртят,да се развие бизнес и потребление, те се набиват в тухли и бетон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Конан-Варварина Разгледай мнение
Ти се майтапиш ама: Аз като идвам в София при кака в ЕПК-то, над кака живеят двама от които жената само крещи като истерична. Мъжът явно се казава Митко. И тая като изкрещи "Миткооо, пак не си изчистил", и аз отдолу по навик още от Холандия се веднага се захващам за прахосмукачката. А отгоре се чува едно "Млъкни ма".
да видиш как се къртят плочки от епк и как кънтят всичките 16 етахапрепоръка е
Коментар
-
Що да не ги чакат?Сестра ми емигрира в САЩ преди 10 години със семейството си и си купиха двуетажна къща за 160 хиляди долара, която изплатиха вече. В град колкото София по население и с 4 пъти по-високи заплати. Тук за тия пари не можеш и панелка да купиш при 4 пъти по-ниски заплати.
на гости съм ходил и съм видял ка кживеят
друг е въпроса, като дойдат тук, какви истории разказват
мъжа е някакво ит, жената работеше някакви смешни работи
след 10-12 години там успяха да купят място в някакво село на 70км от берлин
и да си построят, буквално сам е зидал човека, къща
тук за толко време с тая професия да е купил...
абе чужди сметки не ми се правят, какво можеше да е купилпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
то така работа не се върши.
ако искат събираемост, ще пуснат някой настървен софиянец от карлово,
който цял викенд е слушал, как единя му съсед кърти банята с къртач
а другия от сутринта се кара с жена сиLast edited by Конан-Варварина; 30.04.2023, 09:56.
- 2 Харесвания
Коментар
-
е, да, те там са премели
и ги чакат с намазани филии с мед в двете ръце
Коментар
Коментар