Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Правото на строеж става нищожно чак 5 години след загиването на старата сграда, т.е. имаш 5 години време да построиш ново.
Абе да ти кажа, като гледам как се трепят по пътищата, на мен ми остават средностатистически сигурно едни 20-30 години живот макс, защо да ми пука кое ще пада, кой ще наследява? Отивам на Мавриций за 3 седмици, на цената на половин Велинград.Last edited by better; 09.05.2023, 00:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
За обикновенна сграда без двор, вероятно е така , но все пак инвеститора има разходи по придобиване на парцела (дали с директна покупка или обещетение, няма значение) та в този смисъл може да се каже, че има логика в цената на жилищата да е включена и цената на парцела. Ако падне новото парцела е на собствениците и може да се построи ново! При панелките няма такова нещо, т.е няма логика да е на цената на новото, защото падне ли пиеш една студена вода, затова за мен имот без земя е равно на квартира.
Виж какво казва държавата на тези, които нямат земя:
Живеещите в блока са стигнали дори до Комисията по политиката при бедствия и аварии към парламента. Оттам им казали, че трябва да си купят нови апартаменти.
https://www.novinite.bg/articles/101...ima-i-v-Sofiya
Събарят опасен блок в Надежда:
https://pik.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0...ews190627.html
Абе да ти кажа, като гледам как се трепят по пътищата, на мен ми остават средностатистически сигурно едни 20-30 години живот макс, защо да ми пука кое ще пада, кой ще наследява? Отивам на Мавриций за 3 седмици, на цената на половин Велинград.
Коментар
-
Ехе, 10 декара двор. Тук говорим за обикновена сграда със 7-8 етажа и 80 апарта, не за затворен комплекс.
Всеки случай е индивидуален.
При всички положения, една панелка със собственици на апартаменти разни пенсии и по 1000 наследника пръснати нашир и длъж, е все тая дали земята е общинска или не. Просто на нейно място никога няма да изникне нова сграда, строена от старите собственици. Даже държавно е по-добре, като падне панелката може да се направи нещо на нейно място от общината - иначе става джунгла.
Затова и казвам, че старите сгради никога, ама никога няма да се освободят и да се съборят доброволно. Не си представям как 80 Ганьовци вчера имат имот, утре нямат. Нали това им е най-голямата ценност, ще има пищене до небето. Единственият начин е пазарната цена на тези имоти да стане 0, което само по себе си е най-логичното следствие на демографските процеси.
Виж какво казва държавата на тези, които нямат земя (дет викаш, че ще "пищят")
Живеещите в блока са стигнали дори до Комисията по политиката при бедствия и аварии към парламента. Оттам им казали, че трябва да си купят нови апартаменти.
https://www.novinite.bg/articles/101...ima-i-v-Sofiya
Събарят опасен блок в Надежда:
https://pik.bg/%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0...ews190627.htmlLast edited by better; 09.05.2023, 00:05.
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/515-ikonom...eneto-na-zaemi
Скоро и в България !!!!
Банките в САЩ затягат условията за кредитиране и отчитат спад на търсенето на заеми
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Така е, ходих може би преди 10 год, и то не беше на централния а малко по-нагоре.
Между другото вчера пак даваха по новините, за цените на чадърите в Бс и ми се стори, че е доста черен пясъка.
Edit: ето:
https://prnt.sc/Q3G_gMbkSCPV
И тъй като по традиция форумните туристонанисти се размечтаха за Гърция - след Парга изхвърляхме бански, играчки, така се бяха омазали - няма измиване. Мазутът полепва по чакъла и цапа постоянно. Цялото им Йонийско крайбрежие на континента не струва - плажовете са малко, претъпкани и пълен шит. След водата на Левкада приличаш на шпакловчик минавал по грешките си с шкурка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПървоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Демек, оспорваш, че съм бил във Виена и Прага, а дъщеря ми в Барселона, така ли?
Хайде на бас тогава, щото стана твърде лично, навит ли си? Защитнико на понижителите. Ти, ако си мислиш, че си ходил в Италия, само щото Нина те кара два пъти, Македония познаваш ли я? Няма град и село в тази държава, които не съм обиколил. Македония я познавам по-добре от Родината.
Ти беше географ нали? На 50+ с имоти за милион
Наздраве!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
мани ги ганьовците. въпроса е, какво ще правят дс кадрите като паднат раздадените 'по заслуги" апартаменти
ще се организират ли в димитровско движение или ще скимтят и пишат доноси за помощи от държавата
По-скоро моите данъци финансират разни паразити, които укриват такива под една или друга форма. Докараните милиони от мен в БГ, данъците и осигуровките платени на държавата - това ми е приносът, не съм чичак на зелено, гледащ да скътае няколко хиляди изповядвайки на данъчна оценка.Last edited by X_Y; 08.05.2023, 21:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Ти беше географ нали? На 50+ с имоти за милион
Наздраве!
Коментар
-
Долу-горе е така. Който може да плати наем в София, значи със сигурност има добра професия и заплата - иначе нямаше да наема. Мизерниците са обикновено разни пенсионери и наследниците им - 50 години една боя не сложил и общите части смърдят. Писнало ми е да слушам оплакванията на разни пенсии как не им стигали парите за лекарства, а живее в апартамент за половин милион лева и нагоре. Да го продаде, да се махне от София, да си вземе една къща с градина за 1/5 от парите в някое Монтанско село и да си живее живота. Но не, за децата, внуците и правнуците трябвало да има апартамент да се остави, все едно те са сакати и малоумни.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Демек, оспорваш, че съм бил във Виена и Прага, а дъщеря ми в Барселона, така ли?
Хайде на бас тогава, щото стана твърде лично, навит ли си? Защитнико на понижителите. Ти, ако си мислиш, че си ходил в Италия, само щото Нина те кара два пъти, Македония познаваш ли я? Няма град и село в тази държава, които не съм обиколил. Македония я познавам по-добре от Родината.
Наздраве!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Ехе, 10 декара двор. Тук говорим за обикновена сграда със 7-8 етажа и 80 апарта, не за затворен комплекс.
Всеки случай е индивидуален.
При всички положения, една панелка със собственици на апартаменти разни пенсии и по 1000 наследника пръснати нашир и длъж, е все тая дали земята е общинска или не. Просто на нейно място никога няма да изникне нова сграда, строена от старите собственици. Даже държавно е по-добре, като падне панелката може да се направи нещо на нейно място от общината - иначе става джунгла.
Затова и казвам, че старите сгради никога, ама никога няма да се освободят и да се съборят доброволно. Не си представям как 80 Ганьовци вчера имат имот, утре нямат. Нали това им е най-голямата ценност, ще има пищене до небето. Единственият начин е пазарната цена на тези имоти да стане 0, което само по себе си е най-логичното следствие на демографските процеси.
ще се организират ли в димитровско движение или ще скимтят и пишат доноси за помощи от държаватапрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Вашку да Гама ряпа да яде!
На този етап виждам, че единственото, което има смисъл да ти кажа е : Наздраве!
- 1 like
Коментар
-
Вашку да Гама ряпа да яде!
На този етап виждам, че единственото, което има смисъл да ти кажа е : Наздраве!
Коментар
Коментар