Първоначално изпратено от better
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно от Сардиния мои познати ми пратиха снимки от менюто на плажно заведение. Цените бяха такива каквито казваш, най-странно ми беше, че виното беше от 18 до 22 евро. Тук цените на малките бут започват от там, а на трейшъна от 47 лв за малка.
Абе гледам ги разни мизерни бг хотелиерчета как хленчат по тв-то. Да съм изберял българското. Не било вярно, че е скъпо. А той ми сложил 15 лева салата, 30-40 порция замразявана риба, 7 лева бира български боклук, сложил ми едно селско говедо да ми сервира, хигиената му нулева, кенеф нечистен с дни, в морето плуват пампреси и дамски превръзки (донесъл ги бил дъждът от канализацията)...Е как да идеш.
Коментар
-
Понеже кауфланд няма сайт даваю цена на черешите в друг магазин.
https://varna.parkmart.bg/chereshi-kg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнениеПак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
Пъпешите не четат какво е написано и отговарят едно към гьотере, но са прави за едно - заведенията у нас са безобразно скъпи, а предлагането е на шокиращо ниско ниво. Дори скъпи заведения, посещавани от "елит" не стават.
Опитах миналата седмица няколко дни ол инклузив на Слънчев ден. Прекрасен плаж, горичка и прочие... Храната по-зле от студевтски стол. И не, защото са скръндзи. Картофките бланширани, копеле. Това при положение, че не е пълен дори наполовина ресторантът. Знаеш ли колко са по-скъпи бланшираните. Х8-10 близо по себестойност. Идеята им е да спестиш време при натоварена кухня за сметка на по-високата цена. И цялото преживяване х3 като цена на курорт в Турция. Цените са безумни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеВерно ли 94% са с ипотека? Според мен има някаква грешка, тази цифра е абсурдна!
https://www.capital.bg/biznes/imoti/...mesechie_tozi/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Хаха, безбожно евтина храна казваш. Една пица 18 лева, едно кафе 5.50. В Сардиния пица 7,50 Евро, кафе 1,50 Евро. Къде видя евтиното? Дори в Лидъл цените са 30% над тези на запад. За качеството изобщо не искам да споменавам. И всичко това при минимална заплата 400 Евро - 4-5 пъти по-ниска отколкото в Европа, с над 50% от населението работещи на минимална.
България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Бетерчо, ти да не мислиш, че ресторантьорите купуват от кашкавала за 40лв/кг и най-скъпите розови домати? А тоя лаврак дето тука ти го сервират, предполагам се досещаш, че най-вероятно също е внесен от Турция, даже под 8лв, щото се купува на едро? Виж, че ресторантьорския бизнес разчита на спекулата в големите хранителни вериги за да надува цените. И като сложиш, че плащат и по-малко ДДС, че за капак укриват и оборот, сам можеш да сметнеш какъв марж на печалба се получава.
Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
Никнеха преди, вече не е така, някои са затворени други са полупразни - баш в сезонЯ.Last edited by better; 15.07.2023, 15:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
България е държавата на измамниците и търгашите. Да дадеш и 1 лева на български хотелиер или ресторантьор е престъпление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Къде е безбожно евтина? Нещо си се объркал. Черешите са 10 лв. Кашкавала 30-40, сиренето 25-30 лв дини 1.50 килото, домат розов хубав 6 лв, краставици 3 лв. Само за сравнение в тр доматите бяха 50 ст, краставиците 30 ст, черешите 3.50 лв, див лаврак 8 лв в магазина (тук 30 лв).
Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
Пак ще добавя - не слушай какво говорят, а гледай какво правят. Заведения и капанчета, никнат под път и над път. Това означава, че хляб има за всички, а приказките са за пред хората.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Пич, ти друсаш ли нещо? Храната у нас е безбожно евтина. Ако ти пазаруваш от черешите за 8 лева и кашкавал за 30, си е твой проблем. Ся, ако си свикнал на отлежал половин година тибон стек на слайсове с фростинг от джънджър (винаги го бъркам с джендър) и пистачо, проблемът си е твой.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
Трябва да си доста болен за да сравняваш някво аркутино на най-мръсното море с плаж на кристално чисто средиземно море.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
Но готвеното по ресторанти и хотели е безбожно безвкусно. По незнайно какв причини дори бабите са се отучили да готвят. Една супа не могат направят и те гледат като извънземен като им разправяш, че не може без корен магданоз и целина. Шопската салати ти я носят без лук!!! Да не говорим, че вече не се овкусява нищо - на ти оливия и оцет, оправяй се. От подправките върхът на кулинарията е черен пипер. Тийнове не знаят какво е кимион, сминдух, девесил. Един боб като хората нямя, а струва стотинки порцията. Патладжанът е екзотика вече, имамбайълдъ по морето не съм виждал от години, а по юга има бая турчаци.
В интерес на истината по планинските курорти съм случвал на нелоши неща. В самия Смолян си има култура на хапване на готвено и повече места да хапнеш набързо отколкото в Русе сигурно.
Това за мръсните плажове и пренаселени също е смешно. Почти месец съм на морето вече. От Царево до Балчик. Първо, навалица няма никъде. Второ, плажовете са чисти. Трето нашата ивица няма аналог в Европа. Комбинацията от супер фин пясък, море без камъни и опасни животини, високи температури на водата, изключително плитко десетки метри навътре, ниска соленост на морето... От 20 ще се пека на най-добрия плаж в Турция. Клеопатра в Анталия. Нищо не струва в сравнение с места като Аркутино.
Имам двама познати с малки хотели по Южното ЧМ. Е, как няма да са им високи цените, когато и двамата не работят преди 1 юли!!! И двамата са семейни, под средна възраст, с деца тийнове... Обаче наемат по сигурно 5-6 души персонал. Те са шефове. Сакън жената или децата да не чистят стаи и да не сервират. Цените са им безумни и нямам идея как се навиват хора при тях. Като минах минала седмица при единия - под 50% заетост, ресторантът празен дори вечер, сервитьорката си цъка на телефона.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Няма как да не е скъпо. Храната е много по-скъпа тук, освен това се вдигнаха заплатите, и вследствие на това загубихме конкурентоспособност. Бруталното бетониране също оказа влияние. Оттук нататък, туризЪма го чакат тежки дни.
Плажове може би искаш да кажеш претъпкани и мръсни нали? Да няма другаде такива.
И отивам другата седмица на Несебър.Ако е претъпкано ще те държа лично отговорен,щото си ме излъгал, че няма хора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Напълно в унисон с Германския индекс,който се движи 6-12 м пред нас
А Германия вече е в рецесия и ръст там близките години няма да видим,тук пък хептен !
Това което ще видим обаче е цени под 2008 като за начало
Започна се.
Коментар
-
Българин със снимка от Варна: Докато си мерим пилоните, емблемата на родния туризъм се е превърнала в чалга поляна без посетители!
https://www.varna24.bg/novini/Bylgar...titeli-1752774
Коментар
Коментар