If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Никой никого не лъже , вие се самозаблуждавате. Има си статистика на ЕС там е видно, има и нумбео...Там е от хората.
Има и частни случаи - моите чужди наематели са шокирани от ниските цени у нас....все още.... Миналата седмица си говорих с един и ми разправя че още не може да повярва че плаща 10-15 евро за ток, като майка му в Искания не пада под 150 евро на месец....за водата същото, за отоплението също и т.н.....Само смятайки комуналните сметки у нас наема му излиза безплатен все едно....
Аз пък се чудя как някой нарича 2000 лв на месец (70 лв на ден?!!!) "Заплата" вместо соц помощ.
Какво предлагаш-да си сложим въжето,че заплатите са по 2000 лв или да се хвърлим под влака?
С 4000 лв семеен доход и собствено жилище в България имаш по-висок стандарт на живот от някой гастер,който мизерства в чужбина.
Дори и да получават двойно по-висока заплата,то те мизерстват,за да пестят.
Бананаите са 2 лева и тук....На толкова си купих Доле / най-добрите/ от Лидъл в неделя Но няма причина да са по-евтини у нас така или иначе... не растат по Добруджа. Всъщност тукашните 2 лева са 1.66 в ЮК защото няма ДДС там , а транспорта до Англия е 2 пъти по-евтин от този до София
Дай касова бележка и снимка на бананите или линк, тогава ще ти повЕрвам.
от 3.50 свалени ма 2 кинта, защото са леш, и вероятно ги няма. Отделно са в някъф тмаркет. Гледай кауфланд. Лидл или била, там са по 3.50.
П.с в теско без промо са 2 кинта.
В Гоцето си имаме дори и нелош Т маркет... Сичко има в Гоцето :-)
Та не знам откъде ги зимат бананите там ама са много добри...не ми е известна марката....
Никой никого не лъже , вие се самозаблуждавате. Има си статистика на ЕС там е видно, има и нумбео...Там е от хората.
Има и частни случаи - моите чужди наематели са шокирани от ниските цени у нас....все още.... Миналата седмица си говорих с един и ми разправя че още не може да повярва че плаща 10-15 евро за ток, като майка му в Искания не пада под 150 евро на месец....за водата същото, за отоплението също и т.н.....Само смятайки комуналните сметки у нас наема му излиза безплатен все едно....
Същото каза и французина, моя наемател когато го нае. Много възпитан и уравновесен човек. Жалко че не можа да остане.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Не знам защо се напъвате - това е адреса ул. Антим I 105 - до канала баш, в района са само цигани и мигранти (т.н. бежански център), най-вероятно се дава за нощувки/наем на мигранти впредвид обзавеждането. Там нормален човек не виждам защо да предпочете да живее или наеме, по -добре в някой от Люлините или Овча купел. Апарта е за основен ремонт - добававете за евтин такъв 500Е/м2 + още пари за ново обзавеждане и ще стане друга цената накрая. И цената 162999Е/89м2=1830Е/м2 което за тази част на центъра е ОК, ходи купи го и живей и инвестирай ако мислиш, че е гот и евтинджок
Ако ми изкараш 1000 продукта ще стигнеш точно до 5-те %. В Кауфланд асортимента е над 20 000 продукта.Далеч си дори от 20%....
Разбира се у нас се гледат САМО цените на промоция. Различни търговски стратегии на веригите за вскяа страна.
Преди 2 седмици си купих Италиански моркови в Лидъл по 1.50, брашното за последно го купувах по левче килото за мен неизвестна марка и София мел по 1.20
Шоколадите на Запад са по евтини със сигурност. У нас няма какао нито пазарен капацитет който да обуслови по-ниски цени.
разбира се в Англия НЯМА ДДС за храните....
Уж си икономист и не можеш да осмислиш защо там някои неща са по-евтини..., а то всъщност е нормално 90% от храната там да е по-евтина. У нас все още е потънко само поради по-ниската покупателна способност и съответно хората по-веригата работят с по-ниски маржове....
Гледали се били само цените на промоция, хахахаха. У нас надценките били ниски, хахахахахахаха.
Ти изобщо чуваш ли се какво говориш? И да, икономист съм, освен това съм живял в съответните държави, знам много добре и как се ценообразува. Точно затова мога да направя много точна преценка на нещата. В България абсолютно всичко е по-скъпо и по-некачествено заради спекула, ценови договорки между веригите и тотално беззаконие/липса на контрол от страна на институциите.
Абе ти да не работиш в Лидъл? Дрънкаш същите глупости като оная крава шефката им в БГ - хората и снимали етикетите на идентични стоки в България и Германия, немската с 30% по-евтина, оная вика че не било вярно. Е на такова хем нагло, хем тъпо/вдлъбнато същество как да му докажеш нещо си? Ако ще и минус 10% да направят ДДС-то в БГ, цената няма да мръдне, защото цялата печалба ще отиде във веригите и при онези чиновници, които им крият договорките. То само по този критерий - нелоялна конкуренция, България следва да бъде изхвърлена от ЕС, какво остава за друго.
Тези хора имат жилища в бг, идват си през лятото и виждат за какво иде реч - безумна лакомия и цени доооста по-високи от тези в доста по-развити (и скъпи) държави. Част от тях тази год предпочетоха Италия и Испания, и казват, че там цените са по-ниски оттук.
Аз виждам, че основните стоки са доста по-евтини, ако ти виждаш нещо по-скъпо, покажи.
Ами хубаво. На който не му харесва живота в България е свободен да не живее тук.
Не мога да разбера каква е целта на тоя разговор. Да се тръшкаме,че бананите в Англия били по-евтини ли?
Умрат да ти обясняват как в БГ всичко е по скъпо, но пък са убедени че ще купуват на 149 евра на жълтите павета
Ей сега ще прокопаем един канал до София за контейноровози , за да намалим транспорта ....:-)
Жонката язък му за дипломата от хохшулето бъкел не понимае от бизнес като ритейл, логистика и търговия :-)
Добре че са го земалЕ за шефче в софт компания иначе гладен щеше да седи и да продължава да разчита на тате :-)
Ами направете си и вие ДДС-то нула, намерете си евтин транспорт, кой ви пречи? Дотогава обаче спрете да лъжете как в БГ било по-евтино.
Мога да ти изкарам още 1000 примера като този. Ако почна с телешкото, с млякото и млечните продукти, със зеленчуците, яйцата....Ще стане адски грозно. И ще се окаже, че не са 20% от продуктите, а са 95%-100% от продуктите. Виж поне цените, хората са ти ги дали онлайн, можеш да сравняваш (впрочем не знам доколко изобщо си в състояние да превалутираш и да сравниш две числа, предвид познанията ти по математика на ниво предучилищна)
Ако ми изкараш 1000 продукта ще стигнеш точно до 5-те %. В Кауфланд асортимента е над 20 000 продукта.Далеч си дори от 20%....
Разбира се у нас се гледат САМО цените на промоция. Различни търговски стратегии на веригите за вскяа страна.
Преди 2 седмици си купих Италиански моркови в Лидъл по 1.50, брашното за последно го купувах по левче килото за мен неизвестна марка и София мел по 1.20
Шоколадите на Запад са по евтини със сигурност. У нас няма какао нито пазарен капацитет който да обуслови по-ниски цени.
разбира се в Англия НЯМА ДДС за храните....
Уж си икономист и не можеш да осмислиш защо там някои неща са по-евтини..., а то всъщност е нормално 90% от храната там да е по-евтина. У нас все още е потънко само поради по-ниската покупателна способност и съответно хората по-веригата работят с по-ниски маржове....
Бананаите са 2 лева и тук....На толкова си купих Доле / най-добрите/ от Лидъл в неделя Но няма причина да са по-евтини у нас така или иначе... не растат по Добруджа. Всъщност тукашните 2 лева са 1.66 в ЮК защото няма ДДС там , а транспорта до Англия е 2 пъти по-евтин от този до София
Ами направете си и вие ДДС-то нула, намерете си евтин транспорт, кой ви пречи? Дотогава обаче спрете да лъжете как в БГ било по-евтино.
Коментар