If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Наемите , аз писах тази година ги актуализирах с 20-60% всички без 1 / той предстой като се върнат немателите Септември/ в зависимост от това дали е стар наемател или нов ... Печели / по-малка актуализация/ старият наемател
Гладът иде! Няколко магазина за мебели гледам обявили ликвидация. Магазините за паркети правят 25~30% дискаунт само за добър ден. Брокерази фащайте мотиките.
Идеално, къде?
Ся след окачените тавани освен да сменя и паркета!
Бай Илон плати цялата сметка, тъй че кои сме ние да се стискаме!
То не е въпроса в договора. Аз нямах договор, нямах и депозити, предплати и каквото се сетиш.
И да имаш договор не можеш да го спреш...
Основният въпрос, е че и ти с добрите условия и избора на наематели имаш празни месеци, а какво остава за останалите? И оттам отиваме на колко доходоносно е отдаването под наем? Тук изключваме всички останали разходи за наемодателя, като ремонти и т.н
Дали са седмици или месеци , е ясно че не може да има пълна заетост. Има и ремонти почти винаги след смяна и всякакви други разходи постоянно - ето сменях наскоро топломери и водомери да са с дистанционно отчитане....500 лева....и т.н.
Доходността в момента е бруто поне при мен около 3%, нето е твърдо под 2...по-скоро към 1.5%.... и това без да се имат предвид основни ремонти които трябва да се правят в даден момент.
Накратко резултата е почти нула на нула , но поне се покрива амортизацията на имота , а и наемите ще растат дългосрочно иначе никой няма да отдава като направи калкулациите.
Обаче сега да купя , особено на ШЗ и за наем...няма финансов смисъл.... То само довършването и обзавеждането ще трябва да ги изплащам 5-6-7 години с наеми....
Поради това и нищо не съм взел последните 2 години макар и да се опитвах да търся нещо миналата / тази не съм гледал и 1 обява/
Гладът иде! Няколко магазина за мебели гледам обявили ликвидация. Магазините за паркети правят 25~30% дискаунт само за добър ден. Брокерази фащайте мотиките.
И оттам отиваме на колко доходоносно е отдаването под наем?
Изгодно е когато лихвите са ниски или нулеви и икономиката е в подем.
В момента е точно обратното !
И близките 3-5г няма изгледи това да се промени
Беше каквото беше и с наеми, и с имоти !
От сега нататък това е губеща "инвестиция".Купилите на сегашни балонизирани нива може изобщо да не излезнат на плюс никога
Еми ето виж как ги рабираш нещата.
Айде карай се с хазяина и идвай при мен.
Да не си си помислил за Ратко ! Той е кожодер ипотекар при това всичко му е в папурите.....на найсе км от центъра....
Е то емил марков е също на пичковци, че и НИКАКЪВ транспорт няма, камо ли метро
Доверието между хората се гради много трудно, но се губи твърде лесно. За радост в момента доверието между мен и хазяина е на отличен.
Пропуснат месец сваля с 1/12 от прихода на година от имота или едно увеличение от 10% заминава на мига ако няма доверие + разход към топлофикация от общите части ако е през зимния период.
Еми ето виж как ги рабираш нещата.
Айде карай се с хазяина и идвай при мен.
Да не си си помислил за Ратко ! Той е кожодер ипотекар при това всичко му е в папурите.....на найсе км от центъра....
Да, читавите стоят..... и им е изгодно / наема дори след актуализацията е подпазарен/ От колко години не искам да изпадам в детайли, но имам такива с 5- годишни договори например....99% иначе са с 1 годишен
То не е въпроса в договора. Аз нямах договор, нямах и депозити, предплати и каквото се сетиш.
И да имаш договор не можеш да го спреш...
Основният въпрос, е че и ти с добрите условия и избора на наематели имаш празни месеци, а какво остава за останалите? И оттам отиваме на колко доходоносно е отдаването под наем? Тук изключваме всички останали разходи за наемодателя, като ремонти и т.н
Той не прави за първи път такива или подобни банкови схеми...Ще се оправи....
Аз съм ги обмислял същите , но тъщата не ми разреши и най вече не намерих подходящи имоти....
Ще се оправи,ама другия път
2007 ги слушах същите приказки
Цял живот ще е клиент на ЧСИ-та и ще живее под наем с няква мизерна заплатка.Кармата си знае работата
Другата му опция е да се върне на село и да продължи да е животновъд и земеделец.Това го умее най-добре
Коментар