If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В интерес на истината това не те засяга защото много отдавна съм разбрала ,че трябва да стоя далеч от теб и такива като теб Слава богу, има и кадърни счетоводители
Интересното е, че "краставичара" вместо да ми даде такъв съвет ако отида при него да си платя и досега изглежда не разбра за какво иде реч и няма да може
Май се опитваш на краствичар краствици да продаваш!
Вземи 1 учебник за 1ви курс на УНСС и го прочети.
Интересното е, че "краставичара" вместо да ми даде такъв съвет ако отида при него да си платя и досега изглежда не разбра за какво иде реч и няма да може
Да не си злоупотребил с ракия. Аз плочкаджия и таксиджия с пари не познавам дори в София.Всички са по бързи кредитити.
Изпревари ме с отговора. Абсолютно си прав за таксиджиите, не съм сигурен дали и 2-3 хиляди правят на месец, 6 е абсурд, почти всички са с коли на лизинг към фирмите, плащат си и за всеки подаден им адрес ...... С последния таксиджия дето си говорех докато се возя беше с 10 кредита- бързи, бавни и каквито се сетиш
Ама верно ли - за по малко от 48 часа от подаване на заявление три банки ми осигуриха 100 финансиране - ипотечен + потребителски за панел.
Я сподели кои са тия банки, че ми стана интересно?. Стандартния срок за одобрение е 20 работни дни, ипотеката минава на правен анализ и после отива в Централно Управление за одобрение. За 48 часа няма да можеш да събереш само необходимите документи за кандидатстване- данъчна оценка, бележка за доходи, скица на имота, семейно положение, сключен предварителен договор с продавача, ......и това само да кандидатстваш, след това почват да правят правен анализ на имота и след това финансов анализ на теб в централното управление на банката. Абсурд да ти одобрят 2 кредита за 48 часа
И така да е. Златото расте, когато тухлата спада, или е в застой. Т.е. когато настъпят тежки времена и се разклати доверието в системата.
Това просто не е верно. От 1860 за тройунция през 2011 пада до 1200 през 2018 година. 7 години мечи пазар за златото. Тогава тухлите или бяха флат или падаха и те. Така, че по кротко с приказките, че златото растяло. Ако сравниш СП500 и златото за 10 годишен период, СП500 има 160% ръст спрямо 62% за златото. И това без да броим дивидентите. С тах изи 250% ръст. Тая синтетика дет си я купил за златото е пълна селска пръчка. Ако ще се разправяш със злато по-добре физическо. Или го играй с опции - така затваряш по-малко капитал. Взимаш си един трезор и го държиш там. Иначе на твое място ще си сложа парите в ETF на СП500 и ще спя много спокойно.
За този 10 год период, туулата направи 2-3х, и ако падне с 20-30% пак ще е бил алтъна поне с 1,5-2х.
И така да е. Златото расте, когато тухлата спада, или е в застой. Т.е. когато настъпят тежки времена и се разклати доверието в системата.
Пример - този който е продал през 2007-8г., през 2013 е можел да вземе 2 апарта на цената на 1. А, ако е бутнал парите у злато, вместо да държи кеш, е щял да купи поне 3, да не кажа 4. И това за период само от 6г. Далеч съм от мисълта, че ситуацията ще се повтори, но от гледна точка на волатилност в посока надолу, това са 2-та най-сигурни актива и се застъпват перфектно в различни времена.
Коментар