If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дано разкарат варненския герой който се фукаше с новите попълнения
Офиса ни вече достигна максималния капацитет от 120 човека. Оглеждаме още един етаж за още толкова. Не ми остава време да те разпитам как е в зазиданата деЦка.
Сектор Домакинства. През декември 2023 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се повишава с 1.01 пр. п. до 9.60%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити – с 1.05 пр. п. до 10.14%. При жилищните кредити в левове, средният лихвен процент остава на нивото от предходния месец 2.58%, а ГПР по тези кредити се понижава с 0.06 пр. п. до 2.86%.
Средният лихвен процент по другите кредити в левове спада с 0.17 пр. п. до 3.90%. Средният лихвен процент по другите кредити в левове на Работодатели и самонаети лица намалява с 0.25 пр. п. до 3.75%. През декември 2023 г. средният лихвен процент по овърдрафта в левове се увеличава с 0.11 пр. п. до 14.75%, а при кредитите по кредитни карти, извън безлихвен гратисен период, в левове – с 0.11 пр. п. до 20.93%.
Обемът на новия бизнес по кредитите за потребление в левове се понижава с 21.4% (165.3 млн. лв.) до 607.4 млн. лв., а този на предоговорените кредити и кредитите за рефинансиране – с 15.2% (19.6 млн. лв.) до 109.2 млн. лв. При жилищните кредити в левове обемът на новия бизнес се повишава с 0.2% (1.6 млн. лв.) до 754.8 млн. лв., а този на предоговорените кредити и кредитите за рефинансиране – с 2% (3.2 млн. лв.) до 164.2 млн. лв
Е тука си прав.На тия бездарници ако си им клиент не си добре.Само кура ми нараства в чужди ръце.Целта на тия "звездни мениджъри",както ги нарича Бъфет ,е да те оскубят с дебели такси.
А сега имаш ли приятелка, пич?
Аз съм учил доста дисциплини по въпроса - корпоративни финанси, пари и банки, количествени методи, но предпочитам да инвестирам в други активи.
Търговията с акции е като хазарт и дори професионалисти от луксозните офиси в центъра на София (да не цитирам отделите и институциите им) не разбират нещата и причиняват загуба на клиентите си.
Да не говорим, че тези професионалисти дори не са учили съответните дисциплини в следването си.
Търговията може и да доведе до загуби. Но Buy&Hodl e най добра дългосрочна статегия и води до печалби 10-15% средно за година.А сега за домашно сметни FV на 1 долар за 20 години.Използвай сложна лихва.
Жена ми купува койни и акции през някаква платформа. Не знам какво прави точно, но се забавляват там в офиса.
Снощи я попитах "как е". Тя каза, че биткойна от 20 е станал на 40, купила нвидиа от която е с 20% отгоре и също е купила !!! бразилска петролна компания от където също е спечелила.
Става въпрос за малки суми. Не знам, но не мсля че е с повече от 1000 долара.Така.
Търговията с акции е като хазарт и дори професионалисти от луксозните офиси в центъра на София (да не цитирам отделите и институциите им) не разбират нещата и причиняват загуба на клиентите си.
Да не говорим, че тези професионалисти дори не са учили съответните дисциплини в следването си.
Е тука си прав.На тия бездарници ако си им клиент не си добре.Само кура ми нараства в чужди ръце.Целта на тия "звездни мениджъри",както ги нарича Бъфет ,е да те оскубят с дебели такси.
Аз не бих купил никакви акции поради големия риск да си загубя парите.
Подкрепям Ратко, че трябва да се слушат съветите на Кавръков и Бъртрам, въпреки че те едва ли си инвестират парите както пишат,
Ама разбира се...
Има го този момент при акциите. Както днес си 50% на плюс, така утре може да се събудиш и да видиш, че си 50% на минус.
Дали някой възрастен човек, който цял живот е бачкал, може да понесе една сутрин да се събуди, и да види как всичките му пари му са се стопили с 50 и повече %?!
Не всеки може да понесе такива психически удари и загуби. Особено хората на възраст. За тях силните емоционални натоварвания не са препоръчителни, защото може организмът им да не издържи на психическото напрежение.
То затова за тях има ниско-рискови инвестиции в тухли(имоти). Които дългосрочно са с много по-ниска доходност естествено... Но при тях рискът да си загубят парите е много по-малък...
Евго ,има точно няколко книги/не повечете от 3 до 5/,които са важни да прочетеш за акциите ,приеми че завършваш училище и там има правила ,закони,норми,стандарти ,които са изследвани 100 години ,и на тази база формираш поведение ,усет,навици ,ставаш достатъчно търпелив и имаш характер да го правиш .
А другото е че последните да кажем 5 години имаше хиляди въпроси кое какво как защо какво следва и така нататък ,а отговорите не са в разни гурота,подкасти ,статии и други неща ,всичко си е написано там и се случва така както се случвало 100 години през войни и каквото е имало ,единственич начин да се промени всичко е да дойдат извънземните и да ни превземат ,тогава забрави за всичко написано по горе
Аз не бих купил никакви акции поради големия риск да си загубя парите.
Подкрепям Ратко, че трябва да се слушат съветите на Кавръков и Бъртрам, въпреки че те едва ли си инвестират парите както пишат,
Евго ,има точно няколко книги/не повечете от 3 до 5/,които са важни да прочетеш за акциите ,приеми че завършваш училище и там има правила ,закони,норми,стандарти ,които са изследвани 100 години ,и на тази база формираш поведение ,усет,навици ,ставаш достатъчно търпелив и имаш характер да го правиш .
А другото е че последните да кажем 5 години имаше хиляди въпроси кое какво как защо какво следва и така нататък ,а отговорите не са в разни гурота,подкасти ,статии и други неща ,всичко си е написано там и се случва така както се случвало 100 години през войни и каквото е имало ,единственич начин да се промени всичко е да дойдат извънземните и да ни превземат ,тогава забрави за всичко написано по горе
Коментар