Първоначално изпратено от direkto4eto2
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Ама вие "понижителите" верно ли още осмивате купувачите на зелено, че са "идиоти" и т.н.
Аз последните 4 години от зелено направих луди пари, и то в голямата част от времето почти без мой капитал вътре (ипотека от първия имот на смешна лихва). Да, това е нереализирана печалба (с изваден капитал под форма на ипотека), но дори съседи ми пишат и искат да купуват (аз не продавам, само купувам), и хора идват да ме питат дали са за под наем.
Да, бе предприет риск (грийн лайф това, което чувам определено ме стряска тъй като е голяма и привидно стабилна фирма) и да, извадих огромен късмет със скока от 2021-ва насам. Аз не очаквах да има "пукане", но това, което се случи абсолютно надвиши моите най-смели очаквания.
Би било наивно да се считам за гений, или нещо такова. Просто късмет с много малко доза прогноза.
Смешните лихви през периода са черешката на тортата.
Това, което е несериозно е да коментираме пазара на НИ от последните години като нещо по-малко от АБСОЛЮТНО печеливш, за да съвпадне с вашите фантазии и нереализирани кошмарни варианти. Имам чувството, че някои тук са тотално отцепени от реалността за да се придържат към своя закърнял вече наратив.
А за токсичните взаимоотношения тук, вече е хептен прекалено. Грозно е да ви четем личните нападки пост след пост, без никакъв принос към форума. Имам чувството, че съм в детската градина с деца дето си хвърлят пясък в очите и се обиждат с думички чути в тикток.
Засрамете се.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска, а обществените поръчки - с малка ефективност
Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%
Необходимо е подобряване на събираемостта на ДДС, по-голяма ефективност в обществените поръчки, разходите за образование и за подпомагане на уязвимите – това са само част от изводите в доклад на Световната банка, посветен на публичните финанси в България.
Според СБ, неплащането на ДДС се оценява на близо 1.2 млрд. лева, което представлява 10.4% от общите отчетени задължения по това перо.
Най-висока оценка за рискове при отчитане и плащане на ДДС има в сектора на недвижимите имоти.
Според авторите на доклада, ако не се вземат мерки сега, в дългосрочен план потенциалът за икономически растеж ще бъде силно ограничен, предаде БНР.
Като „навременни“ определи мерките за справяне с последиците от шока заради пандемията и последвалите високи енергийни цени Десислава Николова от Световната банка, но предупреди – че излизането от тях вече се бави.
Пример за това са все още диференцираните ДДС ставки, особено при ресторантьорския бранш. Именно този косвен данък е основен за приходите в хазната, на която много тежат социалните и здравните разходи, неефективните разходи за образование и за обществени поръчки.
"До към 2050 година, ако в момента не се предприемат нужните реформи, растежът може да се забави до около 1,25%".
Именно това е в противовес с намерението на Министерството на финансите, което си поставя амбициозни цели, коментира зам.-министър Георги Клисурски. "Мисля, че една добра цел за ръста на икономиката ни през следващите 3, 5, 10 години би било реален растеж от 4-5% на година, живот и здраве, ако няма шокове и кризи", каза той.
По думите му в момента, за да се ускори растежът, министерството ще разчита много на инвестициите. Ежедневно се водят преговори с чуждестранни инвеститори, добави още Клисурски.
https://trud.bg/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D...%D0%BA%D0%B0-/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
предавам се.
печелиш спора по точки
аз някак бях разбрал, че обсъждаме само влиянието на лихвите
а то включвало и личните драми на отделни инвеститори,
Cpeднитe лиxвeни пpoцeнти пo 30-гoдишни ипoтeĸи в Cъeдинeнитe щaти cĸoчиxa c 19 бaзиcни пyнĸтa пpeз ceдмицaтa, пpиĸлючвaщa нa 16 фeвpyapи, зa дa дocтигнaт нaй-виcoĸoтo cи нивo oт нaчaлoтo нa дeĸeмвpи, ce ĸaзвa в изявлeниe нa Асоциацията на ипотечните банкери (Mortgage Bankers Association, MBA).
Cpeдният лиxвeн пpoцeнт пo 30-гoдишни жилищни зaeми дo $726 200 бeшe 7,06% минaлaтa ceдмицa. Pъcтът бeшe пpичинeн oт пpepaзглeждaнe нa пpoгнoзитe зa пapичнaтa пoлитиĸa нa Фeдepaлния peзepв - пaзapът нaй-нaĸpaя cпpя дa чaĸa нaмaлeниe нa ocнoвния лиxвeн пpoцeнт пpeз мapт тaзи гoдинa нa фoнa нa дaннитe зa ycĸopявaнe нa инфлaциятa в CAЩ и "яcтpeбoвaтa" изявлeния нa пpeдcтaвитeли нa Фeд./НЕКОИ ОРА ЧАКАТ СПАД В ЦЕНАТА НА КРЕДИТА ХА ХА /А ТО РРРЪСТТТ ОЩЕ И ОЩЕ
Ратко аз продадох имотните акции ама ти още чекаш акт 16 нали ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Еми то и стотиците инвестирали в Green life дали не са си я правили ?
Даже имах и позната брокерка от Имотека тя се наби в Дружба и познай какво стана после ?
Ни апартамент ,нито нищо ,преди това и тя беше така отворена като теб
печелиш спора по точки
аз някак бях разбрал, че обсъждаме само влиянието на лихвите
а то включвало и личните драми на отделни инвеститори,препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
по-скоро не е ясно какво ще даде тласък на понижение на лихвите ... ако е нещо неприятно ...имотите ще почакат - особено на пазари, които са откъснати от фундамента.
Вече имаме представа какво би се случило с пазара на недвижими имоти при очакваното намаление на лихвените проценти, тъй като "този филм вече сме го играли" през 2020 година.
1. ECB
Коментар
-
на всички ли
или само на тези, които не са си направили сметките
Даже имах и позната брокерка от Имотека тя се наби в Дружба и познай какво стана после ?
Ни апартамент ,нито нищо ,преди това и тя беше така отворена като теб
- 2 Харесвания
Коментар
-
Това е проблема на инвестиралите на зелено с кредит
или само на тези, които не са си направили сметкитепрепоръка е
Коментар
-
това е проблем на квартирантите основно
- 1 like
Коментар
-
Проблема е че понижение на лихвите не се очаква ,даже вече се говори и за още вдиганетова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Проблема е че понижение на лихвите не се очаква ,даже вече се говори и за още вдиганепрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеЕксперт: Възстановяването на имотния пазар ще е към края на годината
Ще има поскъпване, свързано с понижаване на лихвените проценти, прогнозира Георги Киров, партньор в Colliers International
ми то повече жабета няма!!
- 1 like
Коментар
-
Експерт: Възстановяването на имотния пазар ще е към края на годината
Ще има поскъпване, свързано с понижаване на лихвените проценти, прогнозира Георги Киров, партньор в Colliers International
ми то повече жабета няма!!
препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
не и преди нещо да се счупи, а тогава ще има хем падащи лихви хем паника и страх по пазарите
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар