If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Че то сега като е дошъл Американеца та ни закопа за 30 години енергетика и промишленост да не е по-добре. Като доде Путя ставаме Путьовци и караме нататък...имаме ли избор.
По-добре мириканец да те закопае, отколкото путя да те прегази с танка.
ами, това, което казвам
сглобката може да "вземе" всякакви малоумни решения, подадени им от британци и американци
и никой персонално няма да се притеснява от търсене на отговорност, точно защото са колективно безотговорни
служебните на радев - колко министри си спомняш... колко са отговорни... една и съща боза.
добре е да има поне година-две между избори, че да може да има някакво разместване иначе само хранят ромуляните да 'фърлят бюл'тина
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
избори през арпил какво ще променят? - политическият спектър е толква фрагментиран, че най-много да стане още по-зле..
предполагам, че от 'посолството' ще ги стегнат баце и шиши да не разбутват сглобката
ПП - не казвам, че ми харесва текущата ситуация, но служебно на зеления чорап не е алтернатива
ами, това, което казвам
сглобката може да "вземе" всякакви малоумни решения, подадени им от британци и американци
и никой персонално няма да се притеснява от търсене на отговорност, точно защото са колективно безотговорни
и аз съм за избори.
когато трябва да се размие вина и да се бяга от отговорност се назначава "сглобка"
Няма мърдане вече от еврозоната, стъпили са им на врата на всичките, виж че даже прасето Пеевски се е притеснил щото му скръцнаха със зъби от америка. Заленял е горкия чак да го съжалиш. Всички са строени под редичка - Прасчо, Боко, Кокорчо даже и червените боклуци. Почнаха и интересни личности да измират, и най-вероятно ще продължат докато се появи някакво бледо подобие на съд и прокуратура.
и аз съм за избори.
когато трябва да се размие вина и да се бяга от отговорност се назначава "сглобка"
избори през арпил какво ще променят? - политическият спектър е толква фрагментиран, че най-много да стане още по-зле..
предполагам, че от 'посолството' ще ги стегнат баце и шиши да не разбутват сглобката
ПП - не казвам, че ми харесва текущата ситуация, но служебно на зеления чорап не е алтернатива
като гледам динамиката на офертата - тези и под 20К Е ще слязат, което за размера на парцела + че има къща(ако, че е съборетина - вероятно партиди ток и вода) - не е зле. Това разбира се ако човек му трябва в района и има идея какво да го прави.
4-5 км от плажа не е зле, селото е живо (относително голямо) и покрай морето вероятно не е населено само с безработни роми.. и земята не се произвежда.
AI-то не виждам как ще скърши ИТ-бранша напротив очаквам още по голямо търсене да има
Но да приемем че скърши - И на улицата останат 20 000 човека - Това е капка в морето от това от което има нужда българската икономика
Да приемем че част от тях не им се работи в другите отрасли и оставят да им фалират ипотеките на пазара ще се появят зорлем 2-3000 жилища
Кризи в БГ тип 2009-та вече е много трудно да дойдат - ще се помпи външният дълг с кредити до пръсване и никое правителство няма да позволи баш при него да скърши икономиката
А с този нисък все още дълг значи така можеме да бутаме спокойно до 2039-та
Западният свят към който и ние принадлежим отдавна се е засилил по стръмният склон на печатането и няма сила която да го спре преди да срещне челно стената
Хич не съм съгласен, за момента може би да, нещата с AI и по-специално AGI са доста по-напред от колкото всички си мислим. Прочети малко от 2015 какви са им били намеренията на openAI и как са им се присмивали. Те в момента мислят как да не предизвикат революции и депресии а не как да направят по-добър продукт. Това коетo в момента ползваме е тренирано преди повече от 2 години. А върху всеки такъв успешен модел се добавя отгоре. Виж как пуснаха Sora без да правят голяма работа от него, което говори че за тях това изобщо не е кой знае какво. Според някой хора съмненията са не дали имат AGI, а дали е икономически обосновано и възможно да се използва. Или ако сега един въпрос към chagpt струва да кажем 0.1 долара, може да се окаже че един такъв към AGI ще е няколко хиляди със хардуера който разполагаме сега. За това и търсят 8 милиарда за разработка и производство за чипове. Ще продължим да виждаме експоненциално нарастване на възможностите на тези модели. Оптимистите смятат че ще е дойдат невороятни блага за човечеството и няма да има нужда да работим, аз обаче виждам само още една качествена голяма депресия. Мисля че имаме не повече от 3-4 години преди огромна част от професиите да станат ненужни, а ние не сме дорасли за това.
По-умни хора от мен смятат, че в момента сме навлезли във втората половина на дъската от този проблем https://en.wikipedia.org/wiki/Wheat_...sboard_problem и от тук нататък нещата почват да стават леко налудничави. Та проблема ще е по-голям от ИТ бранша, но няма да го отмине, както няма да отмине нито един друг.
нешо обаче се оказа. че селото било много посещавано от чалми
и се замислих, дали пък джонката да не го вземе и да си направи собствена месарница за агнешко
като гледам динамиката на офертата - тези и под 20К Е ще слязат, което за размера на парцела + че има къща(ако, че е съборетина - вероятно партиди ток и вода) - не е зле. Това разбира се ако човек му трябва в района и има идея какво да го прави.
4-5 км от плажа не е зле, селото е живо (относително голямо) и покрай морето вероятно не е населено само с безработни роми.. и земята не се произвежда.
Не исках да споделям за да не си навлека хейт. Но карай: биткойн. Криворазбирания биткойн
Тука хейта няма да ти се размине без значение какво пишеш :Д, мерси аз вече съм купил каквото смятам, че ми е по силите и в момента чакам на този фронт края на годината/началото на следващата. Малко ме притеснява дали ще успеят да направят качествена рецесия, тогава може да се разминат очакванията ми. Но и на тези нива да остане пак е добре за мен.
Баннат бях поради броженията на арменеца към модераторите и личните му контакти. Изживявал се е като техен тартор. Няма друга такава долна душица в темата. Обаче аз намерих реципрочен отговор и ето, че вече не ме банват.
абее, не разчитай много на това
пп. я виж на какво се натъкнах, докато търсех някоя ливада 'субсидийка да капе" и евентуално за волтаик нешо
нешо обаче се оказа. че селото било много посещавано от чалми
и се замислих, дали пък джонката да не го вземе и да си направи собствена месарница за агнешко
Ти му го даваше, когато беше баннат, а той неслучайно беше баннат.
Естествено, че е нарушение.
В тоя случай е трябвало и твоя да блокират, ама в името на импресиите са си затваряли очите.
Баннат бях поради броженията на арменеца към модераторите и личните му контакти. Изживявал се е като техен тартор. Няма друга такава долна душица в темата. Обаче аз намерих реципрочен отговор и ето, че вече не ме банват.
Коментар