Първоначално изпратено от БОНВИВАН1
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
При положение, че има Тесла, тея EQ-та изобщо не важат. На обявените цени, съвсем. Както си написал, реалната им цена е около 40-50% от текущата, за да се замисли човек. Карай си дизеляка и не се занимавай с глупости.
А за тухлата, ако ще продаваш, побързай, щото сме около върха на връО. Още миналата година писах тука, че първите симптоми за обръщане на пазара са когато започнат да се разпродават по-дребните придобивки, включително коли и после иде ред на имотите. Засега всичко се нарежда като пъзел, без никакви изненадващи събития.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
Абе, нямам съмнение, че апартаментите ще поевтиняват, а с гаражите какво ще правим? Съвсем сериозно питам. Имам един два на цена като за двустаен от преди ръста и за това се чудя.
С туй нещо не можеш да стигнеш до Солун, ако вдигнеш над 130км да знаеш. Реален пробег от 35-36киловата при маигстрално 130-140км без резки изпреварвания. Та тия пробези от 600км нямат нищо общо в действителноста.
Тухлите надолу))
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнениеЕто ви едно мое авторско видео от днес. В рамките на 20м. от имот до имот има 13празни апарта в които никога не е живяно. Забравил съм да снимам 2броя. Живял съм дълги години в този район и все още редовно съм в него. Този с дограмата имаше подмяна, която беше сигурно преди 10-15г. и преди и след това никога не е живяно в него. Останалите си мисля, че не е живяно откакто са построени. В същото каре има още поне още 20-30тина апартамент, които са със стара дървена дограма и занемарено състояние, но сигурно живее някоя и друга баба там, т.е. не мога да твърдя че не се живее в тях.
Ето видеото:
https://wetransfer.com/downloads/bfd...2183709/0e75ea
Който иска да отвори картата и да види, че става въпрос за каре, което е не повече от 100х100метра, да не кажа че по права линия са 50-70метра, в квартал със зона водещ се широк център.
Изводите са за вас, моите са че тухлите са в дефицит....
След като не са е живяло последните 10-15 години в тях дали са сгрешили цифрово как мислиш ? На фона на подобни като рисков фактор алтернативи или просто кеш ...
И другото следствие - под наем се отдава само на цена при която има поне базово покриване на разходите и амортизацията иначе седи заключено ....
Във вторият вариант разходите са относително ниски на фона на алтернативите, а относно наемите както писах с голямо прискърбие увеличих миналата година на стари хора с до 50% нивото щото съжалявам но няма как да живеят в мой имот и за моя сметка.
Има минимуми под които само Евго пада, но той е с користни цели :-)
У нас все по-рядко ще има будали които без да са много притиснати да продават относително ;;евтино'' или да пускат под наем да речем наследствени апарти със 100К ремонт за 500 лева....Не става....
Някой ако не го устройват тези цени и наеми хич не е длъжен да е в София , има си алтернативи около близо или далеч на София - там може евтино да си купи , наеме или построи....Това последното надали ще е евтино де...
Сега се сетих, също че не ние сме открили топлата вода със заключени апарти...често се случва по света при това и в топ градове като ХК например...
ПП Сега се сетих - не знам дали осъзнаваш колко абсурдно е в момента и по принцип приемайки , че имотиту са балон и взема та продам да речем 1 тристаен и прибера 300-500К евро колкото примерно струва по оферта. Какво да ги правя тези пари ?! Нямам бизнес нито нужда от тях - да ги бухна във фонд с 20К евро гаранция за посредника или с 500К на БВИ ли ?! или в банка със 100К гаранция на 2% лихва ?! На имотиту им давам 100 години живот, но доста световни банки или посредници няма да изкарат по 100 години....То въобще не е за коментиране
Ако нямаш бизнес в който да инвестираш няма по-добро място за съхранение от тухленият депозит.... когато сумата го позволява... Там с по 10-20К човек мое да си играе както иска... различно е.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 13.04.2024, 01:14.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
будала
купи си една маломерчица за тия пари
наемче да капИ
и си карай хикс петичката още 5-6 год
400 лв в момента не стигат дори за вечеря на 4 човека....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
2025г. живи и здрави се качвам на бързия влак..
Коментар
-
най-ранната спирка е къде 2049препоръка е
Коментар
-
Коментар
-
ми ти ще погасиш заема, докато слушаш страшни приказки за лихви и гпр-та
Коментар
-
ми ти ще погасиш заема, докато слушаш страшни приказки за лихви и гпр-таLast edited by Bailor; 12.04.2024, 23:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеТц, имам си принципи, че без АКТ 16 не купувам. Пък и района не е зона и има доста места за паркиране.
гараж на кота 0, удобен за влизане спокойно може да докара цената на квадрат на апартамент в сградата
препоръка е
Коментар
-
Ето ви едно мое авторско видео от днес. В рамките на 20м. от имот до имот има 13празни апарта в които никога не е живяно. Забравил съм да снимам 2броя. Живял съм дълги години в този район и все още редовно съм в него. Този с дограмата имаше подмяна, която беше сигурно преди 10-15г. и преди и след това никога не е живяно в него. Останалите си мисля, че не е живяно откакто са построени. В същото каре има още поне още 20-30тина апартамент, които са със стара дървена дограма и занемарено състояние, но сигурно живее някоя и друга баба там, т.е. не мога да твърдя че не се живее в тях.
Ето видеото:
https://wetransfer.com/downloads/bfd...2183709/0e75ea
Който иска да отвори картата и да види, че става въпрос за каре, което е не повече от 100х100метра, да не кажа че по права линия са 50-70метра, в квартал със зона водещ се широк център.
Изводите са за вас, моите са че тухлите са в дефицит....
- 4 Харесвания
Коментар
-
При мен е същото, но латерните, които от 10г. вещаят спад, явно изобщо не им е ясно модела на кредитиране. Навършиха се три години, откак съм изтеглил потребителския и вноската от 1/3,5 от заплатата ми, вече е 1/7.
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
обяснявах няколко пъти, че при тоя модел на калкулация на лихвите
банките не могат да вдигнат ипотечките
кой разбрал, разбрал
и без това предпочитам народа да се плаши от покупки на собствено
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
банките все още го играят добри - взимай взимай.. после ще връщаш..
не е случайно това, че ипотечното кредитиране чупи рекорди всяко тримесечие
Коментар
Коментар