IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Песимистчето обича да ги цитира калкулторите. Реално обаче масово хората работят за 1000-1500 лева, при удвоени цени спрямо 2014, когато са работели за 900 лева.

А работа се намира ако се навиеш да бачкаш за жълти стотинки. Поискай една средноевропейска заплата да видим колко ще е лесно.Всичко е е лъжа и измама в тази държавица, всичко.
    Цените по-скоро са се утроили, особенно на плодовете, зеленчуците и услугите. Оня ден гледам на чаталджа, половиния пазар затворен. Сезонни плодове, като череши, ягоди, кайсии са по 10 кинта. Масово хората цъкат с език и подминават, други си вземат по 200-300 грама. Въпреки брокеразките лъжи, с просто око се вижда, че покупателната способост е намаляла. Друг признак за това са цените са наемите, които са се вдигнали само с около 30-50%, при почти 300% увеличена мин заплата. В момента във Варна, един добър тристаен, обзаведен, в съседни на центеалната част квартали, може да се наеме за под мин заплата.
    Last edited by better; 30.05.2024, 15:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Зависи кой как гледа на нещата. Тези калкулатори са малко измислени.

През 2013 г. имаше стагнация и голяма безработица в БГ. И разни бивши шефове бяха готови да работят и като експерти.

Сега има кредитен и имотен бум и работа се намира по-лесно. Става дума за едно голямо инфлиране на паричната маса за 20 г - през 2004 г. един хляб беше 40-50 ст, сега е 2.20 лв. Една къща в отдалечено от столицата село беше 3-5 хил. лв, сега вървят по 20 000 лв и повече. Но се продават трудно.
      Песимистчето обича да ги цитира калкулторите. Реално обаче масово хората работят за 1000-1500 лева, при удвоени цени спрямо 2014, когато са работели за 900 лева.

А работа се намира ако се навиеш да бачкаш за жълти стотинки. Поискай една средноевропейска заплата да видим колко ще е лесно.Всичко е е лъжа и измама в тази държавица, всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Сравни цени и заплати сега и преди 10 години. Излиза, че покупателната ви е спаднала..През 2013 се е кпувало повече с 900 лева, отколкото сега с 2000 лева. А уж се подобрявали нещата...

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...story/in/Sofia

Мижави сте, мижави...
        Зависи кой как гледа на нещата. Тези калкулатори са малко измислени.

През 2013 г. имаше стагнация и голяма безработица в БГ. И разни бивши шефове бяха готови да работят и като експерти.

Сега има кредитен и имотен бум и работа се намира по-лесно. Става дума за едно голямо инфлиране на паричната маса за 20 г - през 2004 г. един хляб беше 40-50 ст, сега е 2.20 лв. Една къща в отдалечено от столицата село беше 3-5 хил. лв, сега вървят по 20 000 лв и повече. Но се продават трудно.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Левчо, нема такова място както е описано. Що му верваш ?! Човека ако не си разбрал е скаран с цифрите и опитва да се пъчи колко е велик и кой съм къде съм и дали от незнание лъже с пъти за всяка цифра дето напише.
          Е може де на улицата му дето живее да е събрал извадка и да е така , но в района е пъти по различно от статистиката на 20 семейства около него.
          И аз мога да се пофаля. че в блокчето което живея от 15 съседа аз съм най-бедният и доходът на всички е 6-7 цифрен , но това не е показател за София като цяло.
          Не че е лошо мястото - супер е и е с несравнимо по-добра покупателна сила от София или дори което и да е място в Европа....
          Например ако е на това място , което е сред лидерите по доходи и съответно цени на имотите. Отношението разбира се е като в София за закупуване.

What are the median and average incomes in San Francisco?
          Average Household Income $178,742 6.6%
          Median Household Income $126,187 5.9%
          $1,187,716. The average San Francisco-Oakland-Hayward home value is $1,187,716, up 4.0% over the past year and goes to pending in around 12 days.
          Сравни цени и заплати сега и преди 10 години. Излиза, че покупателната ви е спаднала..През 2013 се е кпувало повече с 900 лева, отколкото сега с 2000 лева. А уж се подобрявали нещата...

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...story/in/Sofia

Мижави сте, мижави...

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

какво става с накавръков
            май е спрял да пише писма до институциите
            да не е захлюпил най-сетне неко епк
            Не ми се вярва да е купил, те вървят скъпо от 120 000 евро за двустаен до 200 000 евро за тристаен ЕПК.

По-скоро инвестира парите си от продажбата, малко злато, малко на депозит и малко за потребление. И евентуално на паричните пазари,

Има няколко фейсбук мъдрости, илюстрирани с картинки:

- че човек цял живот преследва парите и когато ги хване, трябва вече да си ходи;
            - че пусито само те отдалечава от парите, колата и богатството;
            - че ти си подготвил роза за мадамата, а тя ти е подготвила нож.

Има и други подобни,

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

400К$ годишно средно за семейство? Че вие сте по-добре от Президента си бре! Браво! Не я знам тая ерия, но на един мой приятел Професор кардиохируг в Хайделберг му предлагаха в САЩ малко над 1,2 млн $ годишно. Той отказа, остана си в Дойчланд, защото знае как и колко се работи в САЩ. Но щом казваш, значи сте мноого добре. На ваше място бих купувал и препродавал за последните години лукс апарти в Бг.
              Левчо, нема такова място както е описано. Що му верваш ?! Човека ако не си разбрал е скаран с цифрите и опитва да се пъчи колко е велик и кой съм къде съм и дали от незнание лъже с пъти за всяка цифра дето напише.
              Е може де на улицата му дето живее да е събрал извадка и да е така , но в района е пъти по различно от статистиката на 20 семейства около него.
              И аз мога да се пофаля. че в блокчето което живея от 15 съседа аз съм най-бедният и доходът на всички е 6-7 цифрен , но това не е показател за София като цяло.
              Не че е лошо мястото - супер е и е с несравнимо по-добра покупателна сила от София или дори което и да е място в Европа....
              Например ако е на това място , което е сред лидерите по доходи и съответно цени на имотите. Отношението разбира се е като в София за закупуване.

What are the median and average incomes in San Francisco?
              Average Household Income $178,742 6.6%
              Median Household Income $126,187 5.9%
              $1,187,716. The average San Francisco-Oakland-Hayward home value is $1,187,716, up 4.0% over the past year and goes to pending in around 12 days.
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 30.05.2024, 09:47.

Коментар

На ваше място бих купувал и препродавал за последните години лукс апарти в Бг.
                Бати дебилния съвет.Да дойде от ерия с "доход за семейство към 400к годишно",където няма едно боклуче в радиус десетки км, за да инвестира в някава кочина София ,в гетото на Европа БГ,и то в грозни и нискокачествени празни сгради ,в които в бъдеще ще живеят или цигани или ще стоят празни завинаги.Защо не се пробваш като финансов консултант на Wll ST?

Коментар

400К$ годишно средно за семейство? Че вие сте по-добре от Президента си бре! Браво! Не я знам тая ерия, но на един мой приятел Професор кардиохируг в Хайделберг му предлагаха в САЩ малко над 1,2 млн $ годишно. Той отказа, остана си в Дойчланд, защото знае как и колко се работи в САЩ. Но щом казваш, значи сте мноого добре. На ваше място бих купувал и препродавал за последните години лукс апарти в Бг.
                  Доколкото съм чувал професорските заплати в Германия са от порядъка на 100-150к, заплатите на супер високоплатените хирурзи 250-300к. Сигурен се че има хора които ще откажат 4 пъти по-висока заплата. Интересно ми стана обаче как ще го канят в САЩ като няма право да практикува докато не мине USMLE ?

Коментар

Президента не го мисли. Заплатата му е последната грижа. Това за кардиохирурга за какво го казваш ? А с това за апартаментите съвсем ме загуби. И ти ли като лордчето ... вечер ?

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
                      Левчо, къде са се примирили бе? Какво ги говориш? Средния доход за семейство в моята ерия към 400к годишно, средната къща е 1.5 млн. Няма и 1 към 4. Това е за читав квартал. В София гледате 300к апартаменти с 30к заплати и разправяте че ок. За къщи да не говорим. Аре стегни се малко.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Простотията лази по криптоинвеститорите незавършили 8-ми клас, но и те, както и кралете в NYSE, не обичат да се подвизават в съответните теми в които са крале, а не излизат от имотната тема, няма сила, която да ги изкара от нея, хахахахаха
                        Тия са стари (за миналия месец). За този месец нЕма ли вече бюджет? На клюки ли вече ще го карате?

Коментар

Е, там са се примирили че ще гледат имотите на картинка, ще се примирят и тук. - чакал да си видял да е купил имот още от 2011? Не си. Няма и да видиш. , те половината и за наематели не стават...нали ги чете кво писаха, гледа да потроши, да не плати и да се изхлузи по терлици. За тях 3 депозита (в евтиния сегмент могат да си го позволят) и стабилен договор.
                          Левчо, къде са се примирили бе? Какво ги говориш? Средния доход за семейство в моята ерия към 400к годишно, средната къща е 1.5 млн. Няма и 1 към 4. Това е за читав квартал. В София гледате 300к апартаменти с 30к заплати и разправяте че ок. За къщи да не говорим. Аре стегни се малко.

Коментар

• Простотията лази по криптоинвеститорите незавършили 8-ми клас, но и те, както и кралете в NYSE, не обичат да се подвизават в съответните теми в които са крале, а не излизат от имотната тема, няма сила, която да ги изкара от нея, хахахахаха
                            Last edited by RUBLA; 30.05.2024, 10:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Вече на клюки ли го ударихте бре? Немате 100 кинта за статия в блиц ли?
                              Бахти простотията )

https://trud.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D...7-2024-%D0%B3/

https://businessnovinite.bg/bg-bizne...tata-v-es.html

https://nova.bg/news/view/2024/04/18/452649/
                              Last edited by RUBLA; 30.05.2024, 10:53. Причина: Линк към конкурентна медия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

На мен ми стана ясна причината на гастари с по 20-30 години в САЩ, да киснат ежедневно и ежечастно в български форум за имоти, а това, каква била:

https://www.google.com/amp/s/www.inv...ata-mechta/amp

Каква трагедия......
                                Е, там са се примирили че ще гледат имотите на картинка, ще се примирят и тук. - чакал да си видял да е купил имот още от 2011? Не си. Няма и да видиш. , те половината и за наематели не стават...нали ги чете кво писаха, гледа да потроши, да не плати и да се изхлузи по терлици. За тях 3 депозита (в евтиния сегмент могат да си го позволят) и стабилен договор.
                                Last edited by bulgarian lev; 29.05.2024, 23:11.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X