If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бай Лордов, интересно ми е на кое казваш капиталова доходност. Ситуацията с капиталовата при имотите е малко по-особена.
Да, цената на имотите расте непрекъснато.
Обаче, за да реализираш капиталова доходност първо трябва да продадеш.
Но кой идиот би продал актив с покачваща се стойност при тази бясна инфлация?! - Сигурно само някой бавноразвиващ се...
Първо, ако си продадеш маломерката за същите пари повече никога не мож купи друга... Нали цените на имотите са "вечно" ъп...
И второ, при тази бясна инфлация ако задържиш по дълго кешът от продажбата на тухлите, той ще бъде стопен/обезценен много бързо.
Какво се получава:
Значи на хартия имаш актив с непрекъснато повишаваща се стойност, но не можеш да кешираш, за да не ти стопи инфлацията парите, следователно имаш само виртуална капиталова печалба от имоти...
Имаш я на хартия, но в действителност не можеш да я ползваш.
Че, аз да не съм тръгнал да продавам баш па в това столетие?
Умъртвили! Как се умъртвява актив, който носи капиталова и текуща доходност?
Бай Лордов, интересно ми е на кое казваш капиталова доходност. Ситуацията с капиталовата при имотите е малко по-особена.
Да, цената на имотите расте непрекъснато.
Обаче, за да реализираш капиталова доходност първо трябва да продадеш.
Но кой идиот би продал актив с покачваща се стойност при тази бясна инфлация?! - Сигурно само някой бавноразвиващ се...
Първо, ако си продадеш маломерката, за същите пари повече никога не мож купи друга... Нали цените на имотите са "вечно" ъп...
И второ, при тази бясна инфлация ако задържиш по дълго кешът от продажбата на тухлите, той ще бъде стопен/обезценен много бързо.
Какво се получава:
Значи на хартия имаш актив с непрекъснато повишаваща се стойност, но не можеш да кешираш, за да не ти стопи инфлацията парите, следователно имаш само виртуална капиталова печалба от имоти...
Имаш я на хартия, но в действителност не можеш да я ползваш.
Аха, това е друга бира. Продавай бързо.
Сградите в центъра наистина са много зле. Изтърбушени отдолу заради направа на магазини.
Дори и при средно земетресение ще има много леш.
Нямам представа защо в България темата "земетресение" се приема за нещо, което се случва на Турция, Япония, Иран и тук-таме на Италия.
Имали сме ужасяващи земетресения, чийто нисък резултат в разрушения и жертви е заради ниското строителство и слабата гъстота на население, не поради нисък мангитуд.
Ще се лишавам от доход в бъдеще. Сега имам 200,000 в акции и 300,000 в апартамент. Ако продавам акции сумата ще пада , ще пада и прихода.След 10 години ще остана само с апартамент. Ако продам апартамента мога да купя още акции, сумата ще стои същата и ще живея само от дивидента защото новите акции ще носят към 20,000 дивидент. Акциите носят повече пари от апартамента. Освен това и цената им се е качила повече от тази на апартамента,
Ние нямаме магазини и не са правени промени. Тези приказки за магазините са градски легенди. Има само по оживените улици и то рядко. Мисля че даже ако има магазин помещенията ще се поддържат и няма да се наводняват и да си стои водата с месеци та всичко да изгние. Жилищата си искат поддръжка. В Цюрих има сгради на по 300-400 години, но хората тук си имат протоколи за поддръжка. Скъпо е, но сградите стоят.
Че то има ли стари жилища в Сф, които да не се наводняват?
Хармонизираният индекс на потребителските цени е сравнима мярка на инфлацията на държавите от ЕС. Той е един от критериите за ценовата стабилност и за присъединяването на България към еврозоната.
Ако това е истина,освобождавай се веднага
Аз бих наел нов,да огледа в момента и на база неговата оценка ще взема информирано решение.
Откъде пари ? Съседите са възрастни и се правят на луди. То само сградите в центъра да бяха. Като учех в София се събирахме в един състудент в панелка в Дружба. Една от стените на апартамента му се мърдаше като се подпреш на нея. Все едно беше закачена с пружини.
Аха, това е друга бира. Продавай бързо.
Сградите в центъра наистина са много зле. Изтърбушени отдолу заради направа на магазини.
Дори и при средно земетресение ще има много леш.
Ние нямаме магазини и не са правени промени. Тези приказки за магазините са градски легенди. Има само по оживените улици и то рядко. Мисля че даже ако има магазин помещенията ще се поддържат и няма да се наводняват и да си стои водата с месеци та всичко да изгние. Жилищата си искат поддръжка. В Цюрих има сгради на по 300-400 години, но хората тук си имат протоколи за поддръжка. Скъпо е, но сградите стоят.
Коментар