Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
каква е причината да се местиш в София? Фирмата те командирова тука, жената иска да си вее гъза из столицата (съжалявам че така грубо говоря за жена ти) ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
С 10 к лв няма кой да му даде 400к евро кредит. Вероятно дохода му е над 20к на месец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
3% им беше индикативната , ама е ясно, че няма кой да купува на 3%
лихвите на които се финансира държавата се качват плавно, но се качват.05:50 EUR German 2-Year Schatz Auction 2.730% 2.800%
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Други пък като ударят 50 и вече са се подсигурили, спират да работят и си гледат кефа.,макар и да са изкарвали далеч по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Има време, той сега е на заплата, за 31 годишен човек 10 хиляди лева месечно е повече от добре. Стига да ги остави да работят за него и да не ги харчи за необмислени неща.
Въпросът е да не набива всичко в имоти и то в пропаднала държава като БГ, а да инвестира разумно, най-вече в себе си и в развитието си. За собствен кабинет ще му трябват яко кинти като начална инвестиция. Тук той дава 300к+още 100к за обзавеждане само и само да угоди на жена си, която ще лапне половината. Това са реално пари, които той тепърва трябва да изкара, преди изобщо да има шанса да инвестира в бизнеса си. Един развод примерно може да го съсипе. Промяна на данъчната система също. За тези неща човек трябва да си прави сметката предварително, колкото и да са неприятни.
Познавам толкова много примери на хора с отлични доходи, които са бедни като мишки заради необмислени харчове. Прекалено скъпо жилище, кола, екскурзии, дрехи и прищевки на жената и децата - накрая тези хора стават роби на зависимостите си. За да ги финансират, бачкат до 67, понеже ако спрат са директно фалирали. Други пък като ударят 50 и вече са се подсигурили, спират да работят и си гледат кефа.,макар и да са изкарвали далеч по-малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнениеБлагодаря за съветите и предложенията. Вие сте с повече “стаж” в живота и знаете повече, а аз тепърва ще градя финансовата си независимост. Прави сте за бизнеса, но едното няма да попречи на другото. Дори и в най-лошия вариант, ще се върна на “село” у Варна и ще си отворя практика там. А за живеене дори няма какво да го мисля, кеф ти апартаменти, кеф ти къща, че и ако искам да строя имам и парцел на Манастирски Рид с гледка към морето и Калиакра.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Благодаря за съветите и предложенията. Вие сте с повече “стаж” в живота и знаете повече, а аз тепърва ще градя финансовата си независимост. Прави сте за бизнеса, но едното няма да попречи на другото. Дори и в най-лошия вариант, ще се върна на “село” у Варна и ще си отворя практика там. А за живеене дори няма какво да го мисля, кеф ти апартаменти, кеф ти къща, че и ако искам да строя имам и парцел на Манастирски Рид с гледка към морето и Калиакра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕН АУКЦИОН ЗА ПРОДАЖБА НА ДЦК ОТ ЕМИСИЯ
№ BG 20 300 24 116/17.04.2024 г.
Цена на 100 лв. номинал
Годишна доходност
Минимална
98.19
3.74%
Максимална
98.68
3.54%
Среднопретеглена
98.44
3.64%
https://bnb.bg/FiscalAgent/FAGSAucti...20240722_A1_BG
лихвите на които се финансира държавата се качват плавно, но се качват.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕДЕН АУКЦИОН ЗА ПРОДАЖБА НА ДЦК ОТ ЕМИСИЯ
№ BG 20 300 24 116/17.04.2024 г.
Цена на 100 лв. номинал
Годишна доходност
Минимална
98.19
3.74%
Максимална
98.68
3.54%
Среднопретеглена
98.44
3.64%
https://bnb.bg/FiscalAgent/FAGSAucti...20240722_A1_BG
Тази е идеална, търува се на номинала, т.е. си реалзираш цялата доходност с купонните плащания без нуждата да чакаш падежа задължително:
https://www.comdirect.de/inf/anleihen/XS2753429047
С румънските пък сега е моментът да си подсигуриш почти 6% доходност за 12 години:
https://www.comdirect.de/inf/anleihen/XS2770921315Last edited by ejonny2376; 23.07.2024, 18:06.
Коментар
-
Нз какъв зъболекар си, но ако си ортодонт, тия 300 евра, за 3 год макс трябва да си ги изплатил и то без лишения. Стоматологичните услуги в момента са на световно ниво - цените също.
Въпросът е да не набива всичко в имоти и то в пропаднала държава като БГ, а да инвестира разумно, най-вече в себе си и в развитието си. За собствен кабинет ще му трябват яко кинти като начална инвестиция. Тук той дава 300к+още 100к за обзавеждане само и само да угоди на жена си, която ще лапне половината. Това са реално пари, които той тепърва трябва да изкара, преди изобщо да има шанса да инвестира в бизнеса си. Един развод примерно може да го съсипе. Промяна на данъчната система също. За тези неща човек трябва да си прави сметката предварително, колкото и да са неприятни.
Познавам толкова много примери на хора с отлични доходи, които са бедни като мишки заради необмислени харчове. Прекалено скъпо жилище, кола, екскурзии, дрехи и прищевки на жената и децата - накрая тези хора стават роби на зависимостите си. За да ги финансират, бачкат до 67, понеже ако спрат са директно фалирали. Други пък като ударят 50 и вече са се подсигурили, спират да работят и си гледат кефа.,макар и да са изкарвали далеч по-малко.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Нали беше гинеколог, или се бъркам?
И аз го гледам,че не му е чиста работата
......
Докторе,да не си от тая група ?
Повдигнаха обвинение на още трима пловдивски лекари за източване на Здравната каса
https://trafficnews.bg/krimi/povdign...lekari-317880/Last edited by danetha; 23.07.2024, 17:06.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
Зъболекар на заплата съм и не съм ортодонт
Коментар
Коментар