If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не бе човек. Тази сутрин в центъра на София търся баничарница. Няма. Питам млада сервитьорка в едно кафене правят ли закуски. Поздравявам я. Получавам в отговор едно троснато “не” и намръщена физиономия. Не става така.
Центъра на София е трудно да бъде дефиниран еднозначно.
Веднъж си взех много вкусна баница, предлагат различни видове, спирално навити, с няколко видове сирена, отрязват ти колкото искаш, претеглят ти я.... Според мен качеството е на ниво.
Намира се около центъра: срещу НОИ (на "Стамболийски") има клон на ДСК. До него има "Софийска баница", а дамата зад щанда (30+) беше доста приветливо усмихната.
един приятел (бизнесмен с много възможности) живее и развива як бизнес в Бургас, има хубава моторна лодка и хубава голяма къща
почива .... в Гърция
а де?
един друг с хотел в Слънчака (първа линия!) преди време ме изненада с репликата " абе къде в Гърция може да купим 4-5 къщи на плажа, че с едни приятели искаме да си купин един до друг, че да можем да си правим моабета като се засичаме уикендите"
Ами хубаво за твоите приятели, това какво доказва,че Бургас не е за море юни, юли, август и септември? Същите тия викат, абе много солено това море...мен принципно ме боли фара, щото не съм пуснал котва в мой имот, може да отида където пожелая.
Тук пишат дори такива отявлени хейтъри, които твърдят, при унищожително глобално затопляне , че още през юни не можеш да стъпиш на пясъка в Бургас, че сезона бил 50 дни. Онзи ден в Гърция беше 43°C. Ако им докажа, че в Бургас е плътно четири месеца+, какви ли аргументи ще извадят...
един приятел (бизнесмен с много възможности) живее и развива як бизнес в Бургас, има хубава моторна лодка и хубава голяма къща
почива .... в Гърция
а де?
един друг с хотел в Слънчака (първа линия!) преди време ме изненада с репликата " абе къде в Гърция може да купим 4-5 къщи на плажа, че с едни приятели искаме да си купин един до друг, че да можем да си правим моабета като се засичаме уикендите"
Ми 50 дена е бе бай Митьо. Децата тръгват на училище на 1 септември (повечето), затова още след 20 ти Август повечето хотели почват да затварят, заведенията - също, спасителите са разредени, на 15 ти всички си тръгват. Дали ще е хубаво времето - няма значение, сезона е толкоз.
Все си мислех, че първият учебен ден е 15.09. Къде видя фасове, ти в Бургас стъпвал ли си. Краси поддържа перфектен плаж. Личен приятел ми е.
Тук пишат дори такива отявлени хейтъри, които твърдят, при унищожително глобално затопляне , че още през юни не можеш да стъпиш на пясъка в Бургас, че сезона бил 50 дни. Онзи ден в Гърция беше 43°C. Ако им докажа, че в Бургас е плътно четири месеца+, какви ли аргументи ще извадят...
Ми 50 дена е бе бай Митьо. Децата тръгват на училище на 1 септември (повечето), затова още след 20 ти Август повечето хотели почват да затварят, заведенията - също, спасителите са разредени, на 15 ти всички си тръгват. Дали ще е хубаво времето - няма значение, сезона е толкоз.
Далече сме от Барселона и която да е друга развита туристическа дестинация. Дори в най- развития в БГ град- София няма създадени елементарни удобства- няма нормален работещ лифт до Витоша( а дори и старите соц лифтове не работят) Имаше един нормален лунапарк- София ленд- и той не работи вече. При толкова минерални извори около и в София нямаме голям и хубав балнеоложки център с който да привличаме западните пенсионери по подобие на Чехия и Унгария. За да дойде туристът трябва да има какво да види и какво да прави, а и самата услуга да е на хубаво съотношение цена- качество. А иначе София има огромен потенциал за развитие на целогодишен туризъм с летище, планина до самия град и т н., само трябва нормална организация.....
Не жалко а трагично- 2024 година не стига че няма нови модерни лифтове, а даже старите соц лифтове са затрити, за самата инфраструктура в планината даже не отварям дума- и там нещата са трагични, дори чайната на Черни връх работи от дъжд на вятър- няма къде едно кафе или чай да изпиеш, зоологическата градина почти не е пипана от 90-те години, соц паметници в центъра на града........ А има такъв голям потенциал.....
Ами явно по-бавно вземаме поредната цивилизационна обиколка. Да те успокоя - цяла Европа е в регрес.
Дано някой го разработи целия този потенциал. Направо е абсурдно.
И как ще я поддържаш, управляваш. Бали е част от Индонезия, мюсюлманска страна, ще я застраховаш - цунами, порои, едно е да посетиш Бали, друго е да живееш там във Екваториалната жега и влага.
Остави момчето да мечтае. Не случайно не го питаме защо не си купи в Бали, а се натиска в детската
Не жалко а трагично- 2024 година не стига че няма нови модерни лифтове, а даже старите соц лифтове са затрити, за самата инфраструктура в планината даже не отварям дума- и там нещата са трагични, дори чайната на Черни връх работи от дъжд на вятър- няма къде едно кафе или чай да изпиеш, зоологическата градина почти не е пипана от 90-те години, соц паметници в центъра на града........ А има такъв голям потенциал.....
Коментар