IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Хаха шегаджия. Къде и какво правя не ти влиза в работата , нито какво и колко апартамента притежавам , а още по-малко откъде съм тръгнал и къде съм стигнал..., а пък колко изкарвам точно на теб ли ще ти кажа :-) То бива малоумие ама чак пък толкова.... :-)
    Всичко това и този пост за пореден път показва колко си смотам и комплексиран и не променя официалната статистика в Щатите колкото и да тръгваш на лични нападки.
    Живей си живота и ни остави да пържим картофки в макдоналдс Радомир :-)))))
    Човекът си ти го каза в прав текст. А ти "официалната статистика" от 2010 година му цитираш...Малко като "20% е в пъти повече".

Сега, фактът че си набил всичките си пари в имоти и то на кофти места в кофти държава е налице. Фактът, че разчиташ на някаква си капиталова, която да ти оправдае поне малко инвестицията, която е чисто виртуална и невъзможна да се реализира на пазара - също. Фактът, че някои хора не спим и правим реални,истински пари през това време, при това извън прехвалената ти "родина" също не ти дава мира и ти човърка егото. Един широко скроен човек не би трябвало да има проблем с това, нали?

Коментар

... Живей си живота и ни остави да пържим картофки в макдоналдс Радомир :-)))))
      В Радомир има ли Макдоналдс?

Че вие сте много напред с мат'риала! (пържения)
      Last edited by Julius_BG; 31.05.2024, 21:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Коя е па таа?
        Да не е и тя брокеразин?
        Аве нз, ама мноУ нервна, кара няква чеКия и блъска коли. Загазила е, търси спонсори.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Когато от село отидат в Сф и тя им се струва като Ню Йорк .Хората нямат идея какво е навън,но дават "умни съвети" и статистики от нумбео и къде какво били чули докато сервирали на клиенти.
          Познато ми е усещането. И аз едно време като дойдох си мислех , че съм ГОЛЕМА работа. После разбрах какъв късметлия съм бил, че хората около мен ми дадоха възможност да се осъзная вместо да ме приземят набързо. Човек като се качи малко нагоре е склонен да се главозамайва.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Пич , огледай се. Ако е възможно човек от село да отиде в София и да купи няколко апартамента за децата , чак да стигне да има “любим строител” и да го канят с преференциални цени , то всичко е възможно.
            Тук общ работник в Макдоналдс получава $20 на час. Това е над $40к годишно. Семейство общи работници в Макдоналдс ще прави $82к. За какви макс $200к ми говориш? $82к е летвата на пода. Това са към 150 хил лева. На няколко пъти ти споменавам че не си в позиция да ме патронайзваш , ма явно не можеш да се усетиш къде ти е мястото. Айде сега си провери дохода и ако правиш повече от тия в Макдоналдс можем да продължим да спорим. Ако не си там, мисля че е време да си знаеш гьола.
            Хаха шегаджия. Къде и какво правя не ти влиза в работата , нито какво и колко апартамента притежавам , а още по-малко откъде съм тръгнал и къде съм стигнал..., а пък колко изкарвам точно на теб ли ще ти кажа :-) То бива малоумие ама чак пък толкова....:-)
            Всичко това и този пост за пореден път показва колко си смотам и комплексиран и не променя официалната статистика в Щатите колкото и да тръгваш на лични нападки.
            Живей си живота и ни остави да пържим картофки в макдоналдс Радомир :-)))))

ПП С цифри различаващи се в пъти не се спори така че няма за какво да се спори прав си поне 1 път :-)
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 31.05.2024, 21:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
              Благодаря!
              Имам още един въпрос, но понеже знам, че твоят имот е нов едва ли си минал по този път.
              Та: знам, че в 30 дневен срок се сменят партидите за ток, вода и топло от новият собственик.
              Обаче купих апарт в който ще влеза във владение след 2 месеца.
              Тези дати и срокове дори са посочени в нот. акт.
              .
              Партиди и да ги прехвърлиш и да не ,почти е все тая.Важното в случая е да се плаща,иначе спират.А на кой на името се плаща,не ги интерсува.За парно не знам,но за другите съм прехвърлял след 2г и нищо не ми казаха даже.Може да има и някакви дреболии които не знам,но ти казвам моя опит.Не е фатално и да не смениш навреме.Те убийства правят ги пускат,ти...
              А тук щом и в НА пише 2м,не разбирам защо изобщо питаш.

Коментар

Това е удобно. Ако не плати енергото ли се разправя или ти? Тук като се наема сървисите са на името на който ги ползва. Ток, вода, газ са по същия начин като кабелна, интернет и аларма.
                Ако наемателят не плати тока то на денят в който настъпи просрочието тока се изключва и всички вреди, както и последващата такса включване са за негова сметка ( около 40 лв)
                Това в Бг рядко се случва, защото всички знаят, че ако не платиш тока ти го спират. Има наематели, които искат да шикалкавят спярмо сметки за вода и парно. При тези комунални доставчици процедурата за спиране е тромава и фирмите не го правят. Чакат да наближи давносният срок и те дават на ЧСИ.
                Затова всичко електронно и стриктно трябва да се държи под контрол от хазяите.

Коментар

Тук общ работник в Макдоналдс получава $20 на час. Това е над $40к годишно. Семейство общи работници в Макдоналдс ще прави $82к. За какви макс $200к ми говориш? $82к е летвата на пода. Това са към 150 хил лева. На няколко пъти ти споменавам че не си в позиция да ме патронайзваш , ма явно не можеш да се усетиш къде ти е мястото. Айде сега си провери дохода и ако правиш повече от тия в Макдоналдс можем да продължим да спорим. Ако не си там, мисля че е време да си знаеш гьола.
                  Когато от село отидат в Сф и тя им се струва като Ню Йорк .Хората нямат идея какво е навън,но дават "умни съвети" и статистики от нумбео и къде какво били чули докато сервирали на клиенти.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                    Жонка, ще и оправиш ли бронята?

https://www.tiktok.com/@krasimirovaa...87150641450246
                    Коя е па таа?
                    Да не е и тя брокеразин?

Коментар

• Жонка, ще и оправиш ли бронята?

https://www.tiktok.com/@krasimirovaa...87150641450246

Коментар

Защо преувеличаваш цифрите с пъти или ги намаляваш с пъти не знам. Дали е да се самоизтъкнеш, от незнание / при Интернет е абсурдно/ или нещо друго няма значение. след като са толкова много изкривени цифрите изводите са тотално сбъркани..
                        Пич , огледай се. Ако е възможно човек от село да отиде в София и да купи няколко апартамента за децата , чак да стигне да има “любим строител” и да го канят с преференциални цени , то всичко е възможно.
                        Last edited by segato; 31.05.2024, 21:17.

Коментар

И такива случаи съм срещал. Една колежка има доста апарта и така процедира. Това се практикува от мизерници, които нямат договор за наемане и не плащат данък.

Моя подход е друг: давам на наемателят клиентският номер и той следи задълженията. По банка или изипей си ги плаща.
                          Аз имам онлайн регистрация и само следя всичко да е платено преди падеж.
                          Това е удобно. Ако не плати енергото ли се разправя или ти? Тук като се наема сървисите са на името на който ги ползва. Ток, вода, газ са по същия начин като кабелна, интернет и аларма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Няма да се учудя ако това се окажат близки брат'чедки на известен наш съфорумец!!!

Тая "лейди" е типичната бг-утайка, която се е помислила за 'каймак' !!!
                            Доколкото разбрах тойотата била запушила изхода на паркинга за повече от час и хора са предлагали да помогнат да я преместят за да могат да излезнат , но лелката с тойотата отказала. Ако те затворят така безпардонно в паркинг и ти ще изперкаш.
                            Друг въпрос, че по други места се обаждаш на полицията, те викат камион за репатриране и до 10-15 минути въпроса е решен. Така и не разбрах тойотата технически проблем ли е имала или просто лелята е решила да покаже кой командва. Сега ”Лейди-то” ще шари тук-там да се отърве, ма защо полицията е позволила да се стигне до блокиране за повече от час? Баси спокойните хора …
                            Last edited by segato; 31.05.2024, 20:41.

Коментар

В смисъл, ти плащаш на енергото а наемателя на теб ли?
                              И такива случаи съм срещал. Една колежка има доста апарта и така процедира. Това се практикува от мизерници, които нямат договор за наемане и не плащат данък.

Моя подход е друг: давам на наемателят клиентският номер и той следи задълженията. По банка или изипей си ги плаща.
                              Аз имам онлайн регистрация и само следя всичко да е платено преди падеж.

Коментар

Разбира се, че наемателят плаща ток, вода, топло, кабелна, нет и разходи по етажната собственост. Всичко без данъка и застраховката ако я има.

Но партидите за ток, вода и парно се прехвърлят в дружествата от новият собственик на имота на негово име.

Супер рядко се случва партиди да се прехвърлят на наемател. Такава е практиката в Бг
                                В смисъл, ти плащаш на енергото а наемателя на теб ли?

Коментар

X