Първоначално изпратено от danetha
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеОт неговите линкове е. Човекът гледа спекулативно завишените цени на такива съборетини в неговия район, и си въобразява, че и неговите кочини в "порт-фолиото му" струват толкова.
Така че трябва да смята виртуалната си "печалба" като раздели на 6
Офертните цени да ги дели на 6
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Не бе, аз съм съгласен, че ни клатят масово с цени и качество.
Съгласен съм, че имотите са надценени, тротоари няма, държавата е корумпирана и всеки си хвърля боклуците. Явно на места и бирата е на цените като от места с тройни и нагоре заплати.
Но си има все пак и някое и друго изключение, което се предава от уста на уста.
Ценовият фактор изчезва (просто защото предпочитам да платя 500 вмето 100 срещу по-добро качество и изживяване). Какво остана?
1) Планините. Ами сори, но нашите планини са дребни хълмчета и не са нищо особено. Казвам го като почти професионален планинар. Има красиви места, но такива има навсякъде. В една Албания дори планините са в пъти като красота и разнообразие. В Априлци преди 2-3 години бяха дошли едни гости австрийци, които под патронажа на една възрастна вече българка-изселник в Австрия бяха събирали пари за разни благотворителности и сега бяха на гости. Кметът със своите скромни познания по немски език им обяснява как по-красиво място от нашенския Балкан нямало. Хората кимаха и се съгласяваха от чиста учтивост. А самите те живеят в район с десетки 3-хилядници и десет пъти повече езера от Рилските, освен това там всяко камъче изглежда като редено с ръка и всяка тревичка подравнена до милиметър. Ганьо обаче им обяснява колко били красиви нашите върхове с височина 1700-2300 метра, всичко това става до няколко порутени и обрасли с къпинак къщи и купчина строителни отпадъци.
2) Морето. С нашата къса плажна ивица, презастроена, потънала в буренаци и боклуци...Обясни го това на италианци, на испанци, на гърци, на французи, на когото се сетиш..
3) Със смешните ни магистрали и инфраструктура, където ако караш над 120 и се пребиваш? Обясни го на човека с Ламбото и русата кака - колко е хубаво да караш по БГ-пътища и разни неграмотни цигани с книжки да засрашават живота ти.
4) С храната? Там, където соевите кебапчета са култ и където Хепито е може би най-добрият избор, просто защото другите места са още по-зле? Обясни го на французина, италианеца, тайландеца, китаеца....
5) С градовете? В София интересните места се броят на пръста на едната ръка и се обикалят за 10 минути. А пред ЦУМ от години е строеж - там където са уж развалините на Сердика. Какво да види и изживее жител на Париж, на Рим, на Прага в нашата столица (освен риска да си счупи крака в някоя шахта или да го удари ток от някой кабел)?
Мога да продължа още много в тоя дух. И накрая се оказва, че БГ е добра дестинация единствено за тези, които печелят парите си по незаконен начин и за тези, които нямат никакви пари (и що-годе успяват да преживеят с полуфабрикати, собствена градинка и пр.). За човек успял малко да надскочи средната класа БГ е чист мазохизъм.Last edited by ejonny2376; 14.08.2024, 14:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Нещо съм пропуснал.На родомирския "лорд" ли е тази ?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеНепродаваема съборетина в Радомир за 120 000 лв
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
години (десетилетия) лишения и ежедневно смятане колко цифрен съм в инвестора
и за това ли?
човек,
намали писането и наблегни на работата, защото скоро ще чукнеш 60, а се периш с портфейл на под 30годишен работещ сериозно човек.
тоя форум верно стана място за автопсихотерапия
Аз до 2021г.съм инвестирал в имоти, но бързо ликвидния ми портфейл вече е на под 30 годишен сериозно работещ човек! Това е добра оценка!!
https://m.imot.bg/results?rub=1&type...rency=1&sort=1
Така, сборуваме сега, всичко: 506 715 €. Това може според Бертрам да заработи под 30г. сериозно работещ човек!!!!!!
Бай Лордачко съвсем загуби връзка с реалността !
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеВодата в язовир Камчия ще стигне за година напред
Язовирът е запълнен на около 60% от общия обем и на малко над 40% от полезния му обем. Според инж. Явор Димитров, директор на Басейнова дирекция "Черноморски район" , това количество ще стигне за година напред при запазване на същото потребление. Язовирът се използва за питейно-битово водоснабдяване и за град Бургас.
https://bnr.bg/varna/post/102026484/...-godina-napred
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
Жонката яде само и единствено в ресторанти с мишлен звезди. Закърмен с изискани блюда и ястия, презира простолюдието и неговата храна. Това е първият и особено явен признак на парвенющина и бясна комплексарщина-ние не ядем какво да е и особено не къде да е. Оня владиславовски надрусалник бетъра с една шестнайста от бит кон е същия… спрете се бе, комични сте. Може да впечатлите някоя парцалана с такива приказки само…
Съгласен съм, че имотите са надценени, тротоари няма, държавата е корумпирана и всеки си хвърля боклуците. Явно на места и бирата е на цените като от места с тройни и нагоре заплати.
Но си има все пак и някое и друго изключение, което се предава от уста на уста.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Има си места и места. Тази година Синеморец ни обра точките - хубави плажове, вкусна храна, нормални цени (около софийските), непознати те поздравяват по улиците.
Някакъв гръцки вайб, само дето нощувката е 100 лв.,а не 100 евро.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Вода няма. Засушаването е факт. След 20 години ще имаме същите плешиви хълмове като остров Кипър. И климат който ще е подобен на тамошния, но сух.
Стискам палци за мека есен с поне няколко супер дъждовни дни - иначе няма да стане.
А дългосрочно е време за национална карта на водите, оценка на обемите и мерки, ако трябва.
Иначе пишока, дето ще налапаме с безводието, няма да има край.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376
Погледнах и менюто - типичният ганьовски ресторант. Пици, суши, кюфтета, риби, салати, азиатско...Невъзможно е каквото и да било качество при такова меню. Предствям си какви боклуци сервират на хората на тези цени.
Безнадеждно е положението в БГ, убеждавам се все повече и повече. Истински мазохизъм е да живееш на подобно място, при тези цени и това безобразно качество на всичко.
Някакъв гръцки вайб, само дето нощувката е 100 лв.,а не 100 евро.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Вода няма. Засушаването е факт. След 20 години ще имаме същите плешиви хълмове като остров Кипър. И климат който ще е подобен на тамошния, но сух.
за съжаление се гледа как да се 'очисти' гората, за да има материал за плоскости, износ и тн и тн.
+ да се подържат язовири и да се намалят загубите от стара инфраструктура (водопроводи)
+ да се стъпи на ушите на мафията с вецоветв
и вода ще има
да му мислят гърци и турци, че тапата (язовирите) е в наши ръце, което ни дава известно предимствоLast edited by bertram; 14.08.2024, 10:57.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеВодата в язовир Камчия ще стигне за година напред
Язовирът е запълнен на около 60% от общия обем и на малко над 40% от полезния му обем. Според инж. Явор Димитров, директор на Басейнова дирекция "Черноморски район" , това количество ще стигне за година напред при запазване на същото потребление. Язовирът се използва за питейно-битово водоснабдяване и за град Бургас.
https://bnr.bg/varna/post/102026484/...-godina-napredОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от tetris12 Разгледай мнение
В какъв смисъл? Положително или негативно?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
Коментар