Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Аз също смятам че висшето образование в България не е добро. Но проблема не е толкова в качеството на образованието колкото в това че системата не може да оцени и намери място на хората според квалификацията им. Ако това се случва, хората щяха да се опитват да отидат на следващото ниво и щяха да си подобряват квалификацията постоянно.
Що се отнася до некадърните, некадърни хора има навсякъде, но в напредналите страни системата им намира място на което могат да бъдат полезни. В България оставам с впечатлението че всички с които говоря са супер квалифицирани, за сметка на това всички с които не съм говорил са некадърници. Тези с които говоря носят фирмите си на раменете си и ако не са те останалите 2000-3000 некадърници които работят в същата фирма ще умрат от глад. Вече имам чувството , че имам някакъв вграден филтър и подсъзнателно избирам да говоря само с кадърните защото досега никога не съм чул някой да каже , нищо не разбирам, добре че са другите та да върви работата и да има пари за заплати. Миналата седмица господин Байлор говореше как майка му диагностицирала пациентите още в асансьора по слух, докато на некадърните лекари им трябвала цяла седмица и апаратура. Ето подсъзнателно филтрирам даже хората с кадърни майки. Любопитен съм какво ли ще стане ако преодолея филтъра си и отида да говоря с някой лекар от същата болница. Може би най-после ще намеря някой да си признае че е некадърник.
Коментар