Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, роден ли сте бил през 1995г. когато съм купувал акции?Легай да почиваш
Last edited by nradev1111; 20.08.2024, 00:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Много скачаш да хапеш. По-полека. Казах за 5-6 човека. Колко е една вечеря (с напитките и всичко) в добър ресторант според теб?
Хайде чао, че утре работа ме чака.
Може ли да постнете касова бележка или фактура? Имена на ресторанти съм сигурен че знаете.
ПП За хапането може да сте прав. Не Ви харесвам. Прекалено озлобен сте. Освен това много говорите но нищо не казвате и нищо реално не показвате. Какво по-точно работите ?Last edited by rverb; 20.08.2024, 00:18.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Какви 500-600 евро ? Можете ли да ми кажете 3 ресторанта в който сте направили такава сметка ? Щом имате документи още по-добре, постнете ги тук да ги видим. До скоро менютата в Мишлен ресторантите бяха по 200 евро на човек. Излезте от филмите със осем цифри, каки с Ферарита и сметки от по хиляда евро. Те са за други хора.
Хайде чао, че утре работа ме чака.Last edited by ejonny2376; 20.08.2024, 00:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Момче, аз от 15 години ям по ресторанти в цяла Европа, защото работата ми е свързана с постоянно пътуване. Не знам как си мислиш, че съм се объркал с нещо. Когато сте 5 човека и направите сметка от 500-600 Евро, пробвай да си изпразниш джоба от стотинки. Освен за смях, за друго няма да станеш.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Видях че сте дописал. Ако е фирмено мероприятие не знам как е. Ако Ви дават фактура затова също. Аз говоря за случая да си платите сметката и като си тръгвате да оставите монети. Не знам откъде тръгва това. Може да е за човека който чисти масата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
2-3 Евро при сметка над 200 е нелепо да оставиш.По-добре да не оставяш нищо в такъв случай.
Казваш си им точната сума, която да пишат на пос-терминала и ти излиза разликата като тип. 10% е долна граница, поне в по-кичозните ресторанти. 2 Евро можеш да оставиш в някоя дюнерджийница. Нас данъчните ни гонят здраво за бакшишите. Преди разрешаваха да си го допишеш на ръка заедно с името на келнера. Сега си го искат на документа като отделна позиция., за която нямаш право на данъчен кредит...Освен това, дори 1 човек от гостите да не е служител на фирмата, можеш да приспаднеш за данъчни цели само 70%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
Нещо сте се объркал. До 2-3 евро , по-често дори само си изпразвате джоба от дребни монети, оставят навсякъде където съм бил. В Хамбург не съм бил. Бакшиша в Европа е нещо като "доволен съм пий едно кафе". Няма нищо общо с "аз съм руски олигарх и ще ти платя наема". Имате ли познати сред местните ?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
2-3 Евро при сметка над 200 е нелепо да оставиш.По-добре да не оставяш нищо в такъв случай.
Казваш си им точната сума, която да пишат на пос-терминала и ти излиза разликата като тип. 10% е долна граница, поне в по-кичозните ресторанти. 2 Евро можеш да оставиш в някоя дюнерджийница.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение
В Европа сметката се плаща с карта и се оставят няколко монети за бакшиш. 2-3 евро. Какви са тези 15% ?
Ходих до България за малко и се събрахме в Манастирска магерница. Там със сметката ни донесоха картичка че тип-а не бил включен
Казваш си им точната сума, която да пишат на пос-терминала и ти излиза разликата като тип. 10% е долна граница, поне в по-кичозните ресторанти. 2 Евро можеш да оставиш в някоя дюнерджийница. Нас данъчните ни гонят здраво за бакшишите. Преди разрешаваха да си го допишеш на ръка заедно с името на келнера. Сега си го искат на документа като отделна позиция., за която нямаш право на данъчен кредит...Освен това, дори 1 човек от гостите да не е служител на фирмата, можеш да приспаднеш за данъчни цели само 70%.Last edited by ejonny2376; 19.08.2024, 23:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ами не, просто плащам като европеец и им викам да сложат едни 15% отгоре като Тип, понеже се осчетоводява по различен начин. Отговорът е "Ни Можи". Като "ни можи", да си гледат работата, селяци.
Ти като нямаш и стотинка кеш (или приметно само стотачки), как оставяш бакшищ? Може би рябва да си носиш петолевки и десетолевки всеки път и да не стъпваш в заведение ако нямаш...
В Европа сметката се плаща с карта и се оставят няколко монети за бакшиш. 2-3 евро. Какви са тези 15% ?
Ходих до България за малко и се събрахме в Манастирска магерница. Там със сметката ни донесоха картичка че тип-а не бил включен
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не, не продавам. Хоризонтът ми е 15 годишен. Като се пенсионирам на 55 и фирмата спре да плаща, да имам за заведенийца и каки. Това е целта.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Джонка, индексите са почти на връо. Ще продаваш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Е, ти ако пишеш всичко към разход на фирма, вече е друго. Това, че се чувстваш прецакан е въпрос на възприятие, което си придобил от Швабско. Вместо като стъпиш на родна почва да отпуснеш душата и кесията, се вкарваш в излишни полемики, кой бил прецакан и кой бил на далавера.
Спри да го мислиш толкова и ще живееш много по-добре, съвет от нашенско.
ПС: Каките не са през фирмата, няма как.Last edited by ejonny2376; 19.08.2024, 22:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Е добре, той да мине метър, не ми пука за него. Аз обаче защо да минавам метър, след като нямам документ за тоя бакшиш и не мога да си го възстановя..Защо все аз да съм прецакан а разни Ганьовци да ядат баницата? Немецът иска документ, черно на бяло.
Коментар
Коментар