If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ти си бухнал направо колосална сума в сравнение с тези които смятат сега. Смятат колко биха спечелили ако бяха бухнали. То и аз сгреших 2017, ама не ми се изпускаше един апарт та ми трябваше сухо. А после сбърках че се набих във фондовете, но и там не беше зле.
Скромни 35К еуро бухнах.Сериозна сума е над милион
Ти си бухнал направо колосална сума в сравнение с тези които смятат сега. Смятат колко биха спечелили ако бяха бухнали. То и аз сгреших 2017, ама не ми се изпускаше един апарт та ми трябваше сухо. А после сбърках че се набих във фондовете, но и там не беше зле.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Твоят случай е специфичен, но нека вземем за пример младо семейство с 35К евро спестявания през 2017. Кое беше по-добре:
А. Да живее под наем и да вложи парите в СП500
Б. Да купи жилище с ипотека и самоучастие, като тези години плащаше вноска вместо наем
Боньо, верният отговор е:
В. Да купи акции на NVidia по 2,65 USD бройката...
------------------
2017-та 35 000 евра са били прибл.= 33 000 долара / 2,65 = 12 400 броя nVidia
2024-та
nVidia = 124 USD бройката
12 400 х 124 USD = 1 537 600 USD
Маломерка купена 2017-та е вървяла 70-80 хиляди евра, сега върви 110 -120 хиляди...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Зависи колко е наема.35К в Nasdaq сега са 120К.Трябва да се отчете и риска на ливъриджа при ипотека.Примерно ливъриджа да е 1 към 4.Ако ползваше ливъридж 1 към 4 на Nadaq сега ще има към 282К. От 25% самоучастие отиваме на покупка без кредит.
ПП.Смятал съм без дивидентите
Ето ти с дивидентите за сп:
Nominal Price Return: 140.79%
Annualized: 12.29%
Investment Grew To: $84,275.78
Nominal Total Return (with dividends reinvested): 173.75%
Твоят случай е специфичен, но нека вземем за пример младо семейство с 35К евро спестявания през 2017. Кое беше по-добре:
Б. Да купи жилище с ипотека и самоучастие, като тези години плащаше вноска вместо наем
Зависи колко е наема.35К в Nasdaq сега са 120К.Трябва да се отчете и риска на ливъриджа при ипотека.Примерно ливъриджа да е 1 към 4.Ако ползваше ливъридж 1 към 4 на Nadaq сега ще има към 282К. От 25% самоучастие отиваме на покупка без кредит.
Злато се разменя само срещу биткойни, или само срещу пари в брой, никакво плащане през банки и други подобни институции, през които могат да ви проследят...
Бе глей им само стратегията - постфактум, инвеститорЕ които щом нещо поскъпне и те го купили вече. Имоти не купиха на 900 евра, искаха 290 евра, та сега ще купят на 3К. Сметката им излиза само по следния начин - да имат нещо без пари и оттам да цоцат, но я жена, я да сме като батковците ще продадем та да имаме кола, тел, следим индексите и отчитаме доходността, но сал Радев бухна по-сериозна сума там. Нашите с един наполЬОн, с некоя стотна от коина или с 500$ на пазарите горят само масло.
Няколко от новите разбирачи-чакали които се появиха и изкоментираха личната си собственост в чужбина, тоест на разни каки и семействата им на които те са времянка прилепало и къде са били на екскурзия обяснявайки с детайли Монако където не могат без да имат поне 2 млн евра да купят и кенеф замряха.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Нивата на имотите и при 1000 евра мин заплата ще останат мечта на нерискуващите за първи дом, а за инвеститорите формулата е друга. Десетки и стотици имоти изкупени или построени лично с цел наем и последваща продажба поединично при преценка. Така Таралежа ще се окаже точен - 30% собственост на имотите но не на 30% от населението, а на 2-5%. Останалите 95-98% - под наем, детски, бабини и дедови имоти, къщи и прочие. Поне в Столицата е сигурно. Допускам за Сф - 30% собственост от крупни инвеститори и купувачи, вкл. чужденци. И за това порта ще се отвори. До 10 год това ще е факт.
Коментар