IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Не знам как си прекарват времето панелкаджиите, ма джонката си го прекарва във форума да си описва фантазиите. Човека няма елементарна представа за нешата за които говори. Преди се правеше на ИТ гуру, като го поразпитах се оказа че ИТ е чувал само по телевизията. С Монако имаше някакви изцепки, то не бяха разходки по несъшествуваши места, сметки в ресторанти. private banking ... зарежи. Пиленце е джонката , пиленце от Монако. Не му задавайте много въпроси , че ми става жал как се самоиздънва. Сега ново 200, за 4-5 години изкарал няколко милиона от инвестиции стартирайки от нулата. Защо бе джонка, зашо се 'злагаш така ? В детската градина ли сме оше ?
    колега пропускаш нещо много съществено

за да инвестираш 300-400К в акции и да имаш примерно 3-4% дивидентна доходност има една малка подробност - трябва да ги имаш тези 300-400К спестени и/или да имаш свободен от ипотеки имот, който да заложиш и да кажем да рискуваш за 2% горница..

една категория инвеститори обаче имат някакви прилични доходи + някакви 20% спестени от сумата срещу които банките са навити да им отпуснат ипотека (понякога и без 20% самоучастие - това с врътка)... и за този тип инвеститори варианта с 300-400К в облигации и/или акции ДИРЕКТНО ОТПАДА.

това донякъде обяснява бруталното 'инвестиране' в имоти от хора с нарастнали доходи, но без съответните кешови възможности - уточнявам това е част от пазара, а не целия, но напоследък немалка част.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Аз затова съветвам неразбиращите или мързящи ги като мен да правят технически анализи на компании и нежелаещи да си причиняват сърдечни вълнения при волатилност на дадена акция да си купуват ЕТФ върху СНП 500 или Насдак и да си свиркат- и да фалира някоя компания на нейно място влиза друга. По темата за имотите в София( другите градове не ги следя) до края на август беше нормален пазара- в момента е някаква лудница- състезание, всичко което става горе- долу изчезва за ден- два, а връзката между цени и наеми дотолкова се скъса, че дори в моя сегмент( маломерни панеляци и епк- тотал щета) при покупка в момента тотално не излиза сметката, за ново строителство- съвсем.
      Митак, същото ми прави впечатление и на мен. Липса на предлагане + неоправдан кредитен риск = космически цени. Всяко повишение на заплата, се възприема като възможност за увеличение на кредитния лост. Веднага давам пример с колеги, които разсъждават по този начин - на индексиране на заплата - нова кола, на повишение - се озъртат за имот. Ситуацията е абсурдна.

И това няма спирка, докато някой не дръпне шалтера - сам можеш да сметнеш, при 20к доход на домакинство какви са възможностите за кредитиране. Ако имат спестявания и наследство, става страшно при текущия мултипликатор.

Коментар

Ма Вие хем мърморите че имало фалшиви никове, хем пищите човек като поиска да види нещо реално . Аз съм поствал тук и снимки и видеа от градината, барбекюто ... , че даже и кафе машина по едно време белким лордчето постне и той нешо. Тогава ми скочиха една камара никове дето изчезнаха после. къде е pwise или къф беше, къде е заплатката, а 6000 ? Тоя михайиван например откъде дойде ? Таралежа колко пъти си сменя ника , та вулци та купи , тоя има 40 ника. по едно време ползваше и твоя. Оня иван93 дето имаше ИТ фирма с 30 човека и не знаеше какво е база данни къде изчезна ? Тоя съшия дето даваше под наем апартамент в Дървеница за 2000 евро месечно Кой му е ника сега ? да не хода да рова назад, ще намера оше. К'во ми говорите за фалшиви никове баш Вие. Събрали сте се една камара брокери тук и си пишете един на друг. Тебе колко пъти съм техващал че лъжеш ? Ми таралежа ? по едно време някой от модераторите беще постнал че ше го банне (тогава май беше вълчо) шото задаваше въпроси от единия ник и си отговаряше от другия. Сега умре далаверата и форума е мъртвило. К'во се правите на утрепани ? От понижителите най-много кавръка да влиза чат пат с някой нов ник, ма той ако напише нешо ще се познае. Тоя на московска май е бил доста преди да почна , ма го чувам за 50 път вече. е и ?
        Ми забравяш че модитата не толерират хора с повишителски качества. И за най-малката грубост баннват. Таралежа го баннаха завинаги с много от предишните му никове. Айде да не ти казвам кой допринесе за това. От тук пишещите. Та затова той специално има много никове. Да, даже и моя му бях дал да попише. За другите не знам. Но вероятно подобни причини.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

Май-май...в такъв случай, бащиното вино ще трябва да е доста ароматно, да склони бъдещата снаха в детската.
          в някои случаи и свекъра има принос
          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Въпроса ти е риторичен. Прости наистина го мисли:-(
            фрости се закача
            препоръка е

Коментар

При акциите понякога да се продаде сравнително бързо не върши работа. Ако стане, както с Интел да съобщят, че спират/намаляват дивидента и направи гап с 50% надолу с отварянето на борсата...Докато се усети човек от 200к, стават 100 и после нема избиване.

Най-трудно постижимото в тоя живот е да има fixed income, без значение от обстоятелствата.
              В имотната тема залитаме по залозите на единичен изход, няма фенове на диверсифицирането, което я прави много гореща, докато се върти рулетката.
              Акциите често са вкарваш пари и почваш да теглиш след пенсия. когато дохода ти намалее. За 15-20 години скачат с 1000%. Около мен са все такива хора, дето са бачкали нормални работи, ма купил Майкрософт или ИБМ през 1990 Ако си баш инвеститор, ще купваш и продаваш пстоянно, но тук няма такива, Нито джонката , нито който и да е друг. Аз пък съвсем, аз съм само на индекси и то главно по 401к и ИРА сметки.

Пълно малоумие е да имаш собствен бизнес, да правиш пари и да ги набиваш в имоти , както разправяше оня иванчо. То е ясно че той беше фалив, ма не мога да разбера как въобше си измислят такива истории дето ше правиш от бизнес големи кинти и вместо да си развиваш бизнеса или да почнеш нов, ше ги набиеш в имоти с 3% възвръшаемост или акции с 10-15%
              Last edited by segato; 09.09.2024, 21:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Не се стеснявай, дай прогноза колко ще е лихвата по ипотеките догодина.
                ако може да предскаже и нещо за големото мяу и дискаунтите от 40-70%
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И май го продаде този на Московска, но понеже не му стигна сухото за Стрелбище и се омете...тоест - смени ника.
                  Най-отявлените чакали зяпачи са артисти, влизат в роля. С имагинерен образ, позиция, занятие, държава в която уж са...и като се изтърка ролята и пак отначало...с друга.
                  Ма Вие хем мърморите че имало фалшиви никове, хем пищите човек като поиска да види нещо реално . Аз съм поствал тук и снимки и видеа от градината, барбекюто ... , че даже и кафе машина по едно време белким лордчето постне и той нешо. Тогава ми скочиха една камара никове дето изчезнаха после. къде е pwise или къф беше, къде е заплатката, а 6000 ? Тоя михайиван например откъде дойде ? Таралежа колко пъти си сменя ника , та вулци та купи , тоя има 40 ника. по едно време ползваше и твоя. Оня иван93 дето имаше ИТ фирма с 30 човека и не знаеше какво е база данни къде изчезна ? Тоя съшия дето даваше под наем апартамент в Дървеница за 2000 евро месечно Кой му е ника сега ? да не хода да рова назад, ще намера оше. К'во ми говорите за фалшиви никове баш Вие. Събрали сте се една камара брокери тук и си пишете един на друг. Тебе колко пъти съм техващал че лъжеш ? Ми таралежа ? по едно време някой от модераторите беще постнал че ше го банне (тогава май беше вълчо) шото задаваше въпроси от единия ник и си отговаряше от другия. Сега умре далаверата и форума е мъртвило. К'во се правите на утрепани ? От понижителите най-много кавръка да влиза чат пат с някой нов ник, ма той ако напише нешо ще се познае. Тоя на московска май е бил доста преди да почна , а аз съм тук вече 2-3 години, ма го чувам за 50 път. Е и това ли са Ви чакалите с фалшивите никове?
                  Last edited by segato; 09.09.2024, 21:38.

Коментар

При акциите понякога да се продаде сравнително бързо не върши работа. Ако стане, както с Интел да съобщят, че спират/намаляват дивидента и направи гап с 50% надолу с отварянето на борсата...Докато се усети човек от 200к, стават 100 и после нема избиване.

Най-трудно постижимото в тоя живот е да има fixed income, без значение от обстоятелствата.
                    В имотната тема залитаме по залозите на единичен изход, няма фенове на диверсифицирането, което я прави много гореща, докато се върти рулетката.
                    Аз затова съветвам неразбиращите или мързящи ги като мен да правят технически анализи на компании и нежелаещи да си причиняват сърдечни вълнения при волатилност на дадена акция да си купуват ЕТФ върху СНП 500 или Насдак и да си свиркат- и да фалира някоя компания на нейно място влиза друга. По темата за имотите в София( другите градове не ги следя) до края на август беше нормален пазара- в момента е някаква лудница- състезание, всичко което става горе- долу изчезва за ден- два, а връзката между цени и наеми дотолкова се скъса, че дори в моя сегмент( маломерни панеляци и епк- тотал щета) при покупка в момента тотално не излиза сметката, за ново строителство- съвсем.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Много измамници се опитват да ограничават темата ми под 100 000 мнения изкуствено с невероятни твърдения. Имаше и един дебнем на замаушка. Той си беше забравил 400 000 в чекмедже!!!! Купил апартаменти в най-апетитния район в София, ул. Московска, ама пръв понижител на амбразурата, италианеца, същата работа, много хора подценяват интелекта на средния българин...
                      И май го продаде този на Московска, но понеже не му стигна сухото за Стрелбище и се омете...тоест - смени ника.
                      Най-отявлените чакали зяпачи са артисти, влизат в роля. С имагинерен образ, позиция, занятие, държава в която уж са...и като се изтърка ролята и пак отначало...с друга.
                      Last edited by bulgarian lev; 09.09.2024, 21:04.

Коментар

Е да, сега всеки си е събрал кеша и чака ноември. Данета Ви каза че ше има друсане , ма тука имаше "експерти" дето му се смяха ( май пак монакското пиле). Ше видим. Дано се размине. Само че пак , с акциите можеш да продадеш сравнително бързо и да стоиш в кеш. Като набиеш 200к в жилище баш на балона, какви опции имаш ? Кесиш и стискаш палци да не боли много.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Фрости, Фростиии, не се излагай толкова много, бе човек. 20 хилки се изкарват за месец-два от хората с имоти
                          Е, Фрости с някакви си още не и негови даже 50ина квадрата в прованса не може да си и помисли подобно нещо.

Коментар

• [QUOTE=ejonny2376;n4208836]
                            Първоначално изпратено от segato

Купата е много мой човек - тук се заяждаме като за пред ората, но иначе се знаем и уважаваме. Ти първо спри да ползваш 2-3 ника и да пишеш разни фрази на маймуница, тогава анализирай кой какъв е....
                            Delusional....Това само някакво пуберче живяло в ШАШ с промит мозък може да го каже. Няма по-големи идиоти от поамериканчените ганьовци, които се мислят за нещо повече от останалите. Дано скоро Путин ви тресне един Топол-М насред Уошингтън и да се свършвате.
                            Естествено че е твой човек, даже мисля че ти, таралежа и лордчето сте братя. Няма начин да не е наследствено. Ми кажи каква дума да използвам за хора като Вас дето не можете да осъзнате колко сте го закъсали а говорите все едно сте ортаци на Бъфет?

Кои са ми другите 2-3 ника ?

За "поамериканчените" ганьовците не си прав. Тук няма по-голям ганьо от теб дето да плюва България всеки ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Хахахаха, смешниците изобщо не се интересуват от международната конюнктура, а си пеят,като папагали едни и същи мантри за които си мечтаят!!! Ще ми е мн. интересно какво се случва с моя кредит, чиято лихва не е мръднала 42 месеца от 60
                              К'во общо има международната "конюнктура" ? Ако България беше нормална страна като Чехия, Полша или Унгария.нямаше да има такъв див имотен hype , лихвите сега шяха да слизат от 6-7% на 5%, а имотите шяха да са 30-50% надолу за последните 2 години предвид че нито като доход нито като растеж можем да се сравняваме с тях. За ЕЗ въобше не говоря. Като се изперат кинтите, ако някога се случи, ще почнем да реагираме на "конюнктурата".

Коментар

• [QUOTE=segato;n4208825]

Купата е много мой човек - тук се заяждаме като за пред ората, но иначе се знаем и уважаваме. Ти първо спри да ползваш 2-3 ника и да пишеш разни фрази на маймуница, тогава анализирай кой какъв е....
                                Delusional....Това само някакво пуберче живяло в ШАШ с промит мозък може да го каже. Няма по-големи идиоти от поамериканчените ганьовци, които се мислят за нещо повече от останалите. Дано скоро Путин ви тресне един Топол-М насред Уошингтън и да се свършвате.
                                Last edited by Andi11; 09.09.2024, 20:46.

Коментар

Working...
                                X