IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
    Уникалноооо! С хубавия череп....как ускорява съсредоточено, великооо
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Не може ли кака само с баварка. Имам такава. Тая с Ламбото ми взема респекта.
      Ей я на баварката.

https://www.tiktok.com/@loulu_teu/vi...77430513454368

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Идиоти винаги е имало и ще има.Но това не е показателно за пазара.За 184К мой приятел взе в София 98кв .м чисто.С акт 15.Преди 3 месеца.Вече има акт 16.
        Кой квартал

Коментар

Ами продавай кофтора на такъв балък и купувай Ламбото. За 250к има употребявани. После ела да порим аутобаните и каките. Какво се занимаваш с 60 лева наеми?
          Не може ли кака само с баварка. Имам такава. Тая с Ламбото ми взема респекта.

Коментар

Левчо, ние не искаме да си купим там дори за 25к, какво остава за 250к....
            Ми Ок. Пипната е виличката - вкусове разни

Коментар

Сега говорих с един мъж от Оброчище, той се грижеше за имота ми когато беше собственост на англичанина. Човекът не е предубеден към имотите, нито участва във форуми и сделки. Даже има здравословен проблем и затова не съм го наел. Каза - къщите поскъпнаха зверски при нас. В Оброчище се е продала негова съседна къща за 180К евра. А смятай на морето. Каза - 250К€. Това е положението. Сега ще кажат че си измислям и ги нагрявам. Съвсем неутрално го казвам. Който иска, да отиде и да си купи, или поне може да провери и да се откаже след това. Аз ще се пробвам за някое къще да видя колко мога да спазаря.
              Идиоти винаги е имало и ще има.Но това не е показателно за пазара.За 184К мой приятел взе в София 98кв .м чисто.С акт 15.Преди 3 месеца.Вече има акт 16.

Коментар

Не, вие си купете в Царево, Приморско, Лозенец, Варвара. Там е яко много.

Коментар

Знам. Но има балъци които купуват.
                  Ами продавай кофтора на такъв балък и купувай Ламбото. За 250к има употребявани. После ела да порим аутобаните и каките. Какво се занимаваш с 60 лева наеми?

Коментар

Знам. Но има балъци които купуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Земи си тристаен .Имаш досатъчно пари.Защо да се набутваш с транзакционни разходи.А и да плащаш кредит и в същото време да се разпаравяш с наематели не си е работа за млад човек на който времето му е скъпо. А и дохода от наем ще е значително по-малък от вноската.Ако вземеш 2 апрта ще си на много голям ливъридж и става рисково.
                      Да, правилно му казваш. Няма смисъл от два пъти да плющи разходи по придобиване. Така и така ще му потрябва двустаен - тепърва деца ще има.

Коментар

Сега говорих с един мъж от Оброчище, той се грижеше за имота ми когато беше собственост на англичанина. Човекът не е предубеден към имотите, нито участва във форуми и сделки. Даже има здравословен проблем и затова не съм го наел. Каза - къщите поскъпнаха зверски при нас. В Оброчище се е продала негова съседна къща за 180К евра. А смятай на морето. Каза - 250К€. Това е положението. Сега ще кажат че си измислям и ги нагрявам. Съвсем неутрално го казвам. Който иска, да отиде и да си купи, или поне може да провери и да се откаже след това. Аз ще се пробвам за някое къще да видя колко мога да спазаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
                          Още да разкажа.

Реално до преди година, бях много зле от към финансова култура и започнах да се образовам. Вече даже и инвестирам малко всеки месец от типа Dollar Cost averaging във ETF VWCE и съвсем малко в Bitcoin, a спестеният кеш, който имах, е в TBI на 1.9% на година депозит. До преди това, всичко ей така ми стоеше в банката.

На 30 години съм вече, живея в София под наем, 900 лв. на месец. за двустаен.

В момента имам 120k лв. спестени. Работя като програмист, накрая на годината, ако ми вдигнат заплатата от 5500 на 6500, мисля да се засилвам и да търся да купя двустаен. Като най-вероятно ще е в някой южен квартал и искам да не тегля повече от 260,000 лв. от банката.

Имам все още леки колебания, дали да купувам де.

Колкото и скъпо да ми се струва, нали навсякаде казват, ако е за лично ползване, да се купува когато можеш да си го позволиш.

И имам един въпрос, понеже вече съм на 30 години, в момента съм ерген, но честно казано не страдам от женско внимание. И нали надявам се на семейство и дете близките 3-5 години, дали да не се ориентирам, направо към тристаен, макар че се чудя, дали според спестяванията ми и доходите ми мога да си го позволя или е прекалено рисково, понеже ако ме уволнят, не знам колко бързо бих се намерил работа, уж си разбирам от работата, ама нищо не се знае.

Може би, най-добрият вариант е, сега двустаен, а след време, като си намеря жена, давам този под наем и купуваме тристаен с нея.
                          От 5500 на 6500 са над 18%. Доста амбициозно за еднократно увеличение. По-скоро планирай намаление и мисли дали дори с по-нисък доход би могъл да плащаш кредити. Доходите трябва да са планируеми за дълъг хоризонт, това ИТ безумие в БГ може и скоро да секне.

Според мен с VWCE правиш добре, продължавай в тази насока. Никакво предимство няма собствеността върху имот, само разправии. С покупката ти предплащаш поне едни 40 годишни наема при сегашните цени. Защо ти е? Утре ще решиш да се местиш...този кофтор какво ще го правиш?
                          Last edited by ejonny2376; 17.08.2024, 13:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Двустаен. Жена. После тристаен. Гледай да не е прекомерна ипотеката. Има едни застраховки ако не се платят една две вноски да ги покрие застраховката. Виж до България достигнали ли са, че тук всичко идва малко по-късно. И помни - средата се променя за дни. Ето сега пак мътят нова маймунска шарка. Еврото вдига цените на всичко. Купувай преди еврото. Не поемай излишни рискове. Прочети си добре ипотечния договор и избягвай по възможност плаващите лихви. Не слушай дървени философи. Умната и успех.
                            Такива застраховки няма.Има за безработица ама рядко покриват повече от 6 месеца.И не целия доход.И са скъпиЕто оферта .Покирива 20% от дохода макс 700лв.за 12 месеца

https://www.postbank.bg/Insurances/B...insurance#tab2
                            Last edited by nradev1111; 17.08.2024, 13:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Ех и ти ако не го ръчнеш не можеш
                              Last edited by bulgarian lev; 17.08.2024, 13:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
                                Още да разкажа.

Реално до преди година, бях много зле от към финансова култура и започнах да се образовам. Вече даже и инвестирам малко всеки месец от типа Dollar Cost averaging във ETF VWCE и съвсем малко в Bitcoin, a спестеният кеш, който имах, е в TBI на 1.9% на година депозит. До преди това, всичко ей така ми стоеше в банката.

На 30 години съм вече, живея в София под наем, 900 лв. на месец. за двустаен.

В момента имам 120k лв. спестени. Работя като програмист, накрая на годината, ако ми вдигнат заплатата от 5500 на 6500, мисля да се засилвам и да търся да купя двустаен. Като най-вероятно ще е в някой южен квартал и искам да не тегля повече от 260,000 лв. от банката.

Имам все още леки колебания, дали да купувам де.

Колкото и скъпо да ми се струва, нали навсякаде казват, ако е за лично ползване, да се купува когато можеш да си го позволиш.

И имам един въпрос, понеже вече съм на 30 години, в момента съм ерген, но честно казано не страдам от женско внимание. И нали надявам се на семейство и дете близките 3-5 години, дали да не се ориентирам, направо към тристаен, макар че се чудя, дали според спестяванията ми и доходите ми мога да си го позволя или е прекалено рисково, понеже ако ме уволнят, не знам колко бързо бих се намерил работа, уж си разбирам от работата, ама нищо не се знае.

Може би, най-добрият вариант е, сега двустаен, а след време, като си намеря жена, давам този под наем и купуваме тристаен с нея.
                                Земи си тристаен .Имаш досатъчно пари.Защо да се набутваш с транзакционни разходи.Или да плащаш кредит и в същото време да се разпаравяш с наематели не си е работа за млад човек на който времето му е скъпо. А и дохода от наем ще е значително по-малък от вноската.Ако вземеш 2 апрта ще си на много голям ливъридж и става рисково.
                                Last edited by nradev1111; 17.08.2024, 13:22.

Коментар

Working...
                                X