IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

А тия дето нямаме рамо от родители какво да правим? Ок, не взимаме кредит, после? На 50 си строим къща, направо за внуците може би?
    Пак явно избирателно се чете. Не е идеята да не се ползват кредити, кредитите може да са нещо хубаво, особено когато ти трябва собствено жилище.

Проблем стават, когато се теглят от лакомия като примерът в долния коментар, където съфорумец е изтеглил 3 ипотечни и 3 потребителски, защото видиш ли условията били изгодни. Сега са изгодни, ама това са дългосрочни кредити, през този период няма фиксирана лихва.

Аз лично смятам, че именно защото има много такива хора (изтеглили сума ипотечни кредити) и банките са наясно с това, те не вдигнаха лихвите, въпреки че в цяла западна Европа и САЩ това се случи. По този начин прегряха пазара и ще видим къде ще му излезе края. За момента нещата не вървят на добре, инфлацията си продължава, държавните служители вече взимат повече от работещите в частния сектор, имотите са недостъпни за младите семейства. Това няма да доведе до нищо добро, но доста хора тук са с розовите очила.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

И вчера ме пита и ти е чудно, че кеширам... Има малък ливъридж и той трябва да е под контрол...
      напротив - въпросът ми съдържаше отговорът за твоите реални очаквания за пазара , а не за това което се надъхвате гилдията.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

.....
        не е лоша книга писана от мултимилионер, който обаче в началото на милионерската си кариера е бил зануляван от кредита. писана е за американския модел, който е класи над нашия, но все пак...
        И вчера ме пита и ти е чудно, че кеширам... Има малък ливъридж и той трябва да е под контрол...

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

А тия дето нямаме рамо от родители какво да правим? Ок, не взимаме кредит, после? На 50 си строим къща, направо за внуците може би?
          прочети я
          рамзи навлиза в дълбочина за дълга без да го отписва ' на цяло'

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

препоръчвам ти леко четиво

https://www.ozone.bg/product/palno-f...QaAkUeEALw_wcB

препоръчвам я и на ратко и на 'четния' митко
            не е лоша книга писана от мултимилионер, който обаче в началото на милионерската си кариера е бил зануляван от кредита. писана е за американския модел, който е класи над нашия, но все пак...

Коментар

• Първоначално изпратено от direkto4eto2 Разгледай мнение
              А, ти си този дето разбираше много какво ще направи биткойн и обиждаше тези, които всъщност за разлика от него познаха.
              ОК ли си, дано не си шортил - не звучеше да си от типа "walk the talk", за твое добро. Но не и за тези, които са те послушали.
              Глупости на търкалета
              Прочети темата и ще видиш.,че единствен дадох таргетите и времето през което ще достигнат.И не само съм ги казал,ами за месеца съм близо 200% вече и то номинално толкова колкото ти и Николайчо през целия ви животец няма да спечелите
              Тръгнал да хейти,пък не разбира ,че е длъжник до живот на банките и ще си пропилее живота в нерви и съдия изпълнители.Виждал съм какво стана 2008 с близки хора,просто не знаеш какво те чака
              Но и сам си се набутал с 3 ипотеки+3 потребителски .Що не взе повече
              Last edited by danetha; 27.11.2024, 13:15.

Коментар

В случая питам защото мога вече да се "пенсионирам" и да спра да получавам официални доходи, но се притеснявах по тази тема.
                Благодаря за отговора, това е чудесно щом е така.

А иначе имам още 3 потребителски кредита освен тези, но ще ги погася сега.
                Всеки отдаден от банката лев съм го умножил по няколко пъти, смятам че на тези условия е престъпление човек да не се кредитира до шия.
                По едно време имах милион лева експозиция.
                препоръчвам ти леко четиво

https://www.ozone.bg/product/palno-f...QaAkUeEALw_wcB

препоръчвам я и на ратко и на 'четния' митко
                Last edited by bertram; 27.11.2024, 13:12.

Коментар

В случая питам защото мога вече да се "пенсионирам" и да спра да получавам официални доходи, но се притеснявах по тази тема.

Всеки отдаден от банката лев съм го умножил по няколко пъти, смятам че на тези условия е престъпление човек да не се кредитира до шия.
                  После викате няма балон.
                  Не бе, хич няма, само дето директорът изобщо не е единственият, който го прави това.

Коментар

• Цените на жилищата във всички основни квартали на Бургас са нараснали двуцифрено за година

https://www.investor.bg/a/534-novini...reno-za-godina

Коментар

А, ти си този дето разбираше много какво ще направи биткойн и обиждаше тези, които всъщност за разлика от него познаха.

ОК ли си, дано не си шортил - не звучеше да си от типа "walk the talk", за твое добро. Но не и за тези, които са те послушали.
                      И за биткойна ли е давал грешни прогнози?

Този човек е феномен

Коментар

докато имаш кредити и ипотеки - пенсионирането е нещо имагинерно.
                        изчисти си задълженията, направи си оценка кое колко ти носи и тогава вече се пенсионирай.
                        Last edited by bertram; 27.11.2024, 12:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Пиши го бегал 1000%
                          Просто още не го знае

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

Банката си подновява ипотеката автоматично. Не те пита за доходи. Нарича се новиране.

п.п. Доста си се нашил. Ще издържи ли ливъриджа?

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Пиши го бегал 1000%
                              Просто още не го знае
                              2007/8-ма какви луди глави имаше по БФБ-то. Репо на репото правеха, и после... олеле майко...

Коментар

Я малко да ви разсея с някакъв конструктивен въпрос по темата имоти.

Как стои въпроса с подновяване (не рефинансиране) на ипотеки, ако към момента нямаш доходи освен наеми.

Примерно: имам 3 ипотеки, които не искам да погася, а да си ги плащам всеки месец. Едната е отпреди 3 години. Другите от преди 2 години.
                                Като минат 7 години и вече първата ипотека трябва да се поднови защото са минали 10 години от учредяването й: банката ще направи ли проблеми ако само имаш няколко наема декларирани (примерно 4000 лв. към сегашния момент). Да приемем, че наемите са горе долу колкото кредитите, които се изплащат (много високо съотношение).

много зависи от пазарните обстоятелства
                                бг банките са доказали, че в хубав пазар не си дават зор да гледат или по-скоро гледат през пръсти, а ако пазарът е кофти (натиснали са ги обезценки, отписвания, регулатори) - вероятно ще искат още и още ...

същите дето викаха па-па-па-па 'по телевизора' 2007-ма в края на 2008-ма викаха 'дай-дай-дай' ...

Коментар

Working...
                                X