Първоначално изпратено от bulgarian lev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Сега дядото (комшията) е злобен и изкукуригал и не мога да се разбера с него, но той е на 86 г.
Той твърди, че са "преоборудвали" селскостопанските постройки и за тях няма проблем. А развалените бараки и новата постройка са с различна големина и контур.
По принцип си прав, но едно нещо забатачи ли се и не се ли оправи навреме, после нищо не става.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не е палат, но недвижимото имущество на морето поскъна и всяка от тези стаи (нашата и тяхната) може да струва 15-20 000 евро.
ПП хубаво е да са ти изрядни нещата, но ако ония са идиоти и няма да го продаваш - не виждам причина да си вгорчаваш живота със занимавка с идиоти. търпимостта е ок, за да не ви карат да го бутате. В онази част на черноморието е пълно с тотално незаконни постройки та едва ли някой ще опре да се занимава с вашето еле пък с търпимост.Last edited by bertram; 06.01.2025, 12:44.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеНе е палат, но недвижимото имущество на морето поскъна и всяка от тези стаи (нашата и тяхната) може да струва 15-20 000 евро.
АКо с добро не искат,може да ги заплашиш,че някой от твоето сем. е решил да подаде сигнал за незаконната постройка и да я бутнат.
А щом ти не се разбираш с тях,нека някой друг от вашите играе посредника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Търпима или не, не го определяш ти,а държавните служители след като ти разгледат документите.
Без съгласието на другите съсобственици ти не можеш да си подадеш документите даже.Затова и няма смисъл да почваш каквото и да е,преди тяхното съгласие.Те имат изгода също да се узакони,защо се дърпат.? При сигнал тази незаконна построика може да бъде бутната.
За Удостоверение за търпимост ще ти трябват (зависи и от конкретната община ) архитектурно заснемане,вече искат и конструктивно становище от строителен инженер,нот.заверени показания от свидетели и т.н.Не е лесно,нито е бързо.А и архитектите и строителните инженери доста скубят вече.
Даже да ти издадат търпимост собственоста на новата постройка ще е обща.Ако не е някакъв палат,няма смисъл.
Коментар
-
Загубите не смяташ пък ни проглуши ушите колко си бил "спечелил".Не е коректно
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
зорлем ще се вкараш в приключение
ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости
ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
Той твърди, че са "преоборудвали" селскостопанските постройки и за тях няма проблем. А развалените бараки и новата постройка са с различна големина и контур.
По принцип си прав, но едно нещо забатачи ли се и не се ли оправи навреме, после нищо не става.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас.
Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
Без съгласието на другите съсобственици ти не можеш да си подадеш документите даже.Затова и няма смисъл да почваш каквото и да е,преди тяхното съгласие.Те имат изгода също да се узакони,защо се дърпат.? При сигнал тази незаконна построика може да бъде бутната.
За Удостоверение за търпимост ще ти трябват (зависи и от конкретната община ) архитектурно заснемане,вече искат и конструктивно становище от строителен инженер,нот.заверени показания от свидетели и т.н.Не е лесно,нито е бързо.А и архитектите и строителните инженери доста скубят вече.
Даже да ти издадат търпимост собственоста на новата постройка ще е обща.Ако не е някакъв палат,няма смисъл.
Коментар
-
Здравей,
може ли да те питам за друг казус, аз съм го разказвал тук.
На морето сме с общ двор с комшии, дворът не е разделен, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас. През 1995 г. имаше 2 бараки на комшиите, които фигурират в Кадастъра още. Баща ми се разбра с комшията и разрушиха бараките и на тяхно място се построи нова постройка, 1 стая за тях и 1 стая за нас (големи стаии по 20 квадрата), които са различни от старите бараки и са върху общия двор, по-големи са от бараките. Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
Мисля да подам молба в Кадастъра за ново заснемане и после да узаконим постройките. Аз съм говорил с нотариуса и със служител на Кадастъра, казаха ми, че трябва да има съгласие на всички комшии, а аз не мога да се разбера с тях - сега са стари и изкукали, след време са няколко наследници и едната е много крива и откачена, ламти за наследство и не иска да гледа майка си и баща си.
Разказах всичко подробно на нотариуса и той каза: "Трябвало е навремето да се уреди формално както трябва при строежа".
ако няма да продаваш, а ще ползвате ти и брат ти и наследниците след време - свиркай си и не се занимавай с глупости
ПП след време наследниците ще те потърсят (ако им е зор да продават) и ще го оправите, но сега да се вкарваш в излишни разходи и разправии с всякакви - определено не виждам смисъл. щом има търпимост си ги ползвай и не издребнявай.
Last edited by bertram; 06.01.2025, 11:46.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеМи, не съм смятал загубите....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Когато пиша тези неща се основавам на голямата си практика, да не кажа огромна, в тази материя.
Не казвам, че не съм се сблъсквала с трудности. В Чужденеция / хълмиста Добруджа/ войни се водят за всеки един декар земя. Част от имоти ми са там. Знам как се доказва наследство и как се пазарува в тази част на китната ни татковина. Нещо общо с други хабитати. Както и да е.
В случая с Евго мисля, че не е попаднал на подходящите хора като купувачи. Я, да имаха интерес Октоподите в това землище, щеше са види каката дали лозето се продава, заедно с целият масив, или не.
Наздраве!
може ли да те питам за друг казус, аз съм го разказвал тук.
На морето сме с общ двор с комшии, дворът не е разделен, 3/5 е за тях, 2/5 е за нас. През 1995 г. имаше 2 бараки на комшиите, които фигурират в Кадастъра още. Баща ми се разбра с комшията и разрушиха бараките и на тяхно място се построи нова постройка, 1 стая за тях и 1 стая за нас (големи стаии по 20 квадрата), които са различни от старите бараки и са върху общия двор, по-големи са от бараките. Постройката е незаконна, но е търпима. Комшиите не искат да се узакони.
Мисля да подам молба в Кадастъра за ново заснемане и после да узаконим постройките. Аз съм говорил с нотариуса и със служител на Кадастъра, казаха ми, че трябва да има съгласие на всички комшии, а аз не мога да се разбера с тях - сега са стари и изкукали, след време са няколко наследници и едната е много крива и откачена, ламти за наследство и не иска да гледа майка си и баща си.
Разказах всичко подробно на нотариуса и той каза: "Трябвало е навремето да се уреди формално както трябва при строежа".
Коментар
-
Много ве,.
А от среброто колко си? Че го закова баш на върха.И защо не споменаваш загубите там?Last edited by X_Y; 06.01.2025, 09:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениено от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.
А от среброто колко си? Че го закова баш на върха.И защо не споменаваш загубите там?Last edited by X_Y; 06.01.2025, 09:17.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
продължавам да смятам, че не са за теб.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
А, бе ти искаше да ми ми кажеш и че газовите фючърси не са за мен, но от газовия ETF съм 400$ напред за няма и месец.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар