Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от slavip Разгледай мнение
Здравей,
локацията е точно там - две ЕПК-та сред нищото , точно на кръстовището, затова отпадна. Иначе, цената май е доста добра. Мисля,че приключих с покупката на апартамети в София за тоз живот.
Като цяло, ползвах брокер -роднина на колега и доста плавно и без много нерви мина всичко.
В момента има една обява на 3 стаен в Лагера за 270К Е, преди 4 месеца 2 етажа по-надолу съжото разпределение и кв. се продаде за 230К - проблема беше,че кухнята нямаше повече от 1м права стена, три врати , комин и два други засека , затова го отказах.
вече е късно да ни питаш за мнение дали си се прецакал или си уцелил джакпота
всъщност отговорът ще ти дойде сам в хоризонт 3-5години, защото който и каквото да ти каже ще е предположение.
да си го ползвате семейството със здраве и да нямате финансови затруднения!това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Държавата винаги намира пари. Проблемът е, че когато държавата закъсва, обикновенно и плебса е закъсал.
От догодина вдигат осиг доход, връщат ддс за ресторантите, вероятно ще обложат банкстерите с данък свръхпечалба. Общините от своя страна вдигат данъци и такси. Лека полека се нормализират нещата...препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
От догодина вдигат осиг доход, връщат ддс за ресторантите, вероятно ще обложат банкстерите с данък свръхпечалба. Общините от своя страна вдигат данъци и такси. Лека полека се нормализират нещата...
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavip Разгледай мнениеЗдравейте!
Позволете ми да започна директно с въпроса си, тъй като целта ми е да разбера дали съм взел правилно решение или съм направил грешка. Прегледах повечето коментари "през редовете" и виждам, че разговорите тук са оживени и разнообразни, което е чудесно. В същото време, изглежда, че следите пазара и сте добре запознати със ситуацията. Именно затова се обръщам към вас за мнение.
Ето и малко контекст (надявам се да съм кратък):
До 2003 г. живях в Лозенец, в близост до НПМГ. Единственото, за което съжалявам, е загубената невероятна гледка към Витоша. След това преминах през няколко квартала: Сухата река, Дървеница, Бели брези и Надежда. Познавам тези райони добре и обикновено коментирам само тях в разговори.
Преди година ми се роди син, което наложи да търсим по-голямо жилище. В продължение на година следях ежедневно обявите в сайтовете за имоти, основно в имот.бг, и трябва да призная, че открих не повече от 20 имота под 300 000 евро, които ми се струваха подценени спрямо общата ситуация на пазара. Търсех конкретни неща:- Гледка към Витоша,
- Близост до центъра,
- Отделна кухня,
- Правоъгълни стаи.
- Квартал: Хиподрума, в близост до ВМА, но не на главен булевард – тихо и спокойно.
- Тип: Тристаен ЕПК с две гледки – към Витоша и Стара планина.
- Разпределение: 16 и 14 кв. м стаи, хол, кухня, баня с прозорец, отделна тоалетна, мокро помещение, широк коридор с вграден гардероб, две тераси.
- Състояние: гладки стени, запазен паркет (не лепен), готов за нов живот.
- Площ: 93 кв.м по нотариален акт, измерена светла площ от мен – 82 кв.м.
- Цена: 225 000 евро (от които 100 000 евро – собствени средства, останалото – от банка).
И така, ето двата ми въпроса:- Как оценявате моята покупка – добра инвестиция ли е?
- Какво развитие и поскъпване очаквате за квартал Хиподрума?
. Иначе след като казваш че си купил какво значение има кой какво ще ти каже( дали е изгодно или не)- вече си дал парите, изповядал си и връщане назад няма
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеslavip,
този гледа ли го
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bf2pi3&f1=1
не е хиподрума, а лагера, но е след основен ремонт, което в настоящите условия ще ти спести страшни нерви с майстори (в случай, че не си плочкаджия)
ако е баш на гешов може да е шумничко..
може и набирателна обвява да е.
локацията е точно там - две ЕПК-та сред нищото , точно на кръстовището, затова отпадна. Иначе, цената май е доста добра. Мисля,че приключих с покупката на апартамети в София за тоз живот.
Като цяло, ползвах брокер -роднина на колега и доста плавно и без много нерви мина всичко.
В момента има една обява на 3 стаен в Лагера за 270К Е, преди 4 месеца 2 етажа по-надолу съжото разпределение и кв. се продаде за 230К - проблема беше,че кухнята нямаше повече от 1м права стена, три врати , комин и два други засека , затова го отказах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнениеИ не живеят щото нямат пари а щото имат пари и знаят че София е пумийна яма с изключение на центъра.Ама ти как да го знаеш като познаваш само гастъри.
- 2 Харесвания
Коментар
-
slavip,
този гледа ли го
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bf2pi3&f1=1
не е хиподрума, а лагера, но е след основен ремонт, което в настоящите условия ще ти спести страшни нерви с майстори (в случай, че не си плочкаджия)
ако е баш на гешов може да е шумничко..
може и набирателна обвява да е.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение
На ЕПК няма как да не е точно тази площ : 93 кв.м по нотариален акт.
Като започнете да се вдетинявате с тези светли площи ииии, да не казвам...
Направо без пари купуваш...
п.п. Не слушай тоя с нивите, той не разбира от имоти, освен дарени и наследствени...
Коментар
-
Позволете ми да започна директно с въпроса си, тъй като целта ми е да разбера дали съм взел правилно решение или съм направил грешка. Прегледах повечето коментари "през редовете" и виждам, че разговорите тук са оживени и разнообразни, което е чудесно. В същото време, изглежда, че следите пазара и сте добре запознати със ситуацията. Именно затова се обръщам към вас за мнение.
До 2003 г. живях в Лозенец, в близост до НПМГ. Единственото, за което съжалявам, е загубената невероятна гледка към Витоша. След това преминах през няколко квартала: Сухата река, Дървеница, Бели брези и Надежда. Познавам тези райони добре и обикновено коментирам само тях в разговори.
Преди година ми се роди син, което наложи да търсим по-голямо жилище. В продължение на година следях ежедневно обявите в сайтовете за имоти, основно в имот.бг, и трябва да призная, че открих не повече от 20 имота под 300 000 евро, които ми се струваха подценени спрямо общата ситуация на пазара. Търсех конкретни неща:- Гледка към Витоша,
- Близост до центъра,
- Отделна кухня,
- Правоъгълни стаи.
- Квартал: Хиподрума, в близост до ВМА, но не на главен булевард – тихо и спокойно.
- Разпределение: 16 и 14 кв. м стаи, хол, кухня, баня с прозорец, отделна тоалетна, мокро помещение, широк коридор с вграден гардероб, две тераси.
- Цена: 225 000 евро (от които 100 000 евро – собствени средства, останалото – от банка).
И така, ето двата ми въпроса:- Как оценявате моята покупка – добра инвестиция ли е?
Като започнете да се вдетинявате с тези светли площи ииии, да не казвам...
Направо без пари купуваш...
п.п. Не слушай тоя с нивите, той не разбира от имоти, освен дарени и наследствени...Last edited by COVID-19; 06.12.2024, 18:08.
- 1 like
Коментар
-
С мерак и яки джобове...
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Как ги карате тия автомобили или купувате имоти, като буквално живеете във форума?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И към теб, и към уважаемата Селенка, която е фигура в Испания и познава нивата. Българка с визия - красива жена, с интелект и излъчване!
Много съжалявам че каиши които за нищо не стават представляват нацията в Испания.
Да, ние караме по два, три автомобила, няма да му кажа какви да не получи спонтанна еякулация.
- 3 Харесвания
Коментар
-
- Близост до центъра,
- Отделна кухня,
- Правоъгълни стаи.
Ако ще живееш вътре - не е инвестиция, а покупка на собствено жилище.
За това се е изписало много, но накратко - там винаги може да направиш компромис с цената при положение, че е това, което търсиш.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Дай да успокоиш топката и да дискутираме, ако искаш да се води диалог.
Съгласен ли си?
Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнениеЗасягате се защото истината боли нали ?
Какво се опитвате да ми кажете че няма успели българи в чужбина ли? Ами не е така, много гастъри както ги наричате са много по-кадърни от матряла който обитава БГ и като ви чета глупостите просто обичам да ви казвам истината в очите.Какъв патриотизъм е това да лъжеш и мамиш клиентите си и с това да се изкарваш хлябът. Питайте всеки един непознат на улицата какво мисли за брокерите и ще ви каже че сте боклуци - или греша ?
Сега разбирам че ви плащат стотинки да пускате мнения тук и да защитавата завишените цени и ниското фалшиво качество на имотите но не сте патриоти или там за квито ви се иска да бъдете.
Коментар
Коментар