IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

аз разбрах, че си се спрял на този апартамент,а не че си купил

вече е късно да ни питаш за мнение дали си се прецакал или си уцелил джакпота

всъщност отговорът ще ти дойде сам в хоризонт 3-5години, защото който и каквото да ти каже ще е предположение.

да си го ползвате семейството със здраве и да нямате финансови затруднения!
    Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от slavip Разгледай мнение

Здравей,

локацията е точно там - две ЕПК-та сред нищото , точно на кръстовището, затова отпадна. Иначе, цената май е доста добра. Мисля,че приключих с покупката на апартамети в София за тоз живот.
      Като цяло, ползвах брокер -роднина на колега и доста плавно и без много нерви мина всичко .
      В момента има една обява на 3 стаен в Лагера за 270К Е, преди 4 месеца 2 етажа по-надолу съжото разпределение и кв. се продаде за 230К - проблема беше,че кухнята нямаше повече от 1м права стена, три врати , комин и два други засека , затова го отказах.
      аз разбрах, че си се спрял на този апартамент,а не че си купил

вече е късно да ни питаш за мнение дали си се прецакал или си уцелил джакпота

всъщност отговорът ще ти дойде сам в хоризонт 3-5години, защото който и каквото да ти каже ще е предположение.

да си го ползвате семейството със здраве и да нямате финансови затруднения!
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Държавата винаги намира пари. Проблемът е, че когато държавата закъсва, обикновенно и плебса е закъсал.
        От догодина вдигат осиг доход, връщат ддс за ресторантите, вероятно ще обложат банкстерите с данък свръхпечалба. Общините от своя страна вдигат данъци и такси. Лека полека се нормализират нещата...
        чудесно
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнение
          Парите почнаха да свършват:

https://fakti.bg/razsledvania/933172...a-plashtaniata
          Държавата винаги намира пари. Проблемът е, че когато държавата закъсва, обикновенно и плебса е закъсал.
          От догодина вдигат осиг доход, връщат ддс за ресторантите, вероятно ще обложат банкстерите с данък свръхпечалба. Общините от своя страна вдигат данъци и такси. Лека полека се нормализират нещата...

Коментар

Здравейте!

Позволете ми да започна директно с въпроса си, тъй като целта ми е да разбера дали съм взел правилно решение или съм направил грешка. Прегледах повечето коментари "през редовете" и виждам, че разговорите тук са оживени и разнообразни, което е чудесно. В същото време, изглежда, че следите пазара и сте добре запознати със ситуацията. Именно затова се обръщам към вас за мнение.
            Ето и малко контекст (надявам се да съм кратък):
            До 2003 г. живях в Лозенец, в близост до НПМГ. Единственото, за което съжалявам, е загубената невероятна гледка към Витоша. След това преминах през няколко квартала: Сухата река, Дървеница, Бели брези и Надежда. Познавам тези райони добре и обикновено коментирам само тях в разговори.
            Преди година ми се роди син, което наложи да търсим по-голямо жилище. В продължение на година следях ежедневно обявите в сайтовете за имоти, основно в имот.бг, и трябва да призная, че открих не повече от 20 имота под 300 000 евро, които ми се струваха подценени спрямо общата ситуация на пазара. Търсех конкретни неща:
            • Гледка към Витоша,
            • Близост до центъра,
            • Отделна кухня,
            • Правоъгълни стаи.
            В крайна сметка се спрях на следното:
            • Квартал: Хиподрума, в близост до ВМА, но не на главен булевард – тихо и спокойно.
            • Тип: Тристаен ЕПК с две гледки – към Витоша и Стара планина.
            • Разпределение: 16 и 14 кв. м стаи, хол, кухня, баня с прозорец, отделна тоалетна, мокро помещение, широк коридор с вграден гардероб, две тераси.
            • Състояние: гладки стени, запазен паркет (не лепен), готов за нов живот.
            • Площ: 93 кв.м по нотариален акт, измерена светла площ от мен – 82 кв.м.
            • Цена: 225 000 евро (от които 100 000 евро – собствени средства, останалото – от банка).
            Да, осъзнавам, че сумата е висока, но според мен направих възможно най-добрия избор в рамките на бюджета си, предвид състоянието на пазара.
            И така, ето двата ми въпроса:
            1. Как оценявате моята покупка – добра инвестиция ли е?
            2. Какво развитие и поскъпване очаквате за квартал Хиподрума?
            Благодаря предварително за вашите мнения и коментари!
            Тук периодично се появяват Нови никове питащи за покупка, а после се оказва, че всъщност е друг ник на редовен писач в темата. Иначе след като казваш че си купил какво значение има кой какво ще ти каже( дали е изгодно или не)- вече си дал парите, изповядал си и връщане назад няма

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              slavip,

този гледа ли го
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bf2pi3&f1=1

не е хиподрума, а лагера, но е след основен ремонт, което в настоящите условия ще ти спести страшни нерви с майстори (в случай, че не си плочкаджия )

ако е баш на гешов може да е шумничко..

може и набирателна обвява да е.
              Здравей,

локацията е точно там - две ЕПК-та сред нищото , точно на кръстовището, затова отпадна. Иначе, цената май е доста добра. Мисля,че приключих с покупката на апартамети в София за тоз живот.
              Като цяло, ползвах брокер -роднина на колега и доста плавно и без много нерви мина всичко .
              В момента има една обява на 3 стаен в Лагера за 270К Е, преди 4 месеца 2 етажа по-надолу съжото разпределение и кв. се продаде за 230К - проблема беше,че кухнята нямаше повече от 1м права стена, три врати , комин и два други засека , затова го отказах.

Коментар

• Парите почнаха да свършват:

https://fakti.bg/razsledvania/933172...a-plashtaniata

Коментар

• Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
                  И не живеят щото нямат пари а щото имат пари и знаят че София е пумийна яма с изключение на центъра.Ама ти как да го знаеш като познаваш само гастъри.
                  Ти си неграмотен. Нямаш никаква идея какво се случва на пазара на имоти в Бг, нито където и да е другаде. Предполагам, че работата ти там е сезонна, щом зимата си в Бг, а това предполага, че обслужваш туристи/други хора. Продължавай все така да ги обслужваш , не се прави на богат и не се напъвай да коментираш имоти.

Коментар

• slavip,

този гледа ли го
                    https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=bf2pi3&f1=1

не е хиподрума, а лагера, но е след основен ремонт, което в настоящите условия ще ти спести страшни нерви с майстори (в случай, че не си плочкаджия )

ако е баш на гешов може да е шумничко..

може и набирателна обвява да е.

Коментар

• Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнение

На ЕПК няма как да не е точно тази площ : 93 кв.м по нотариален акт.

Като започнете да се вдетинявате с тези светли площи ииии, да не казвам...

Направо без пари купуваш...

п.п. Не слушай тоя с нивите, той не разбира от имоти, освен дарени и наследствени...
                      Здравей, не се съмнявам в площта по НА, по-скоро аз съм сбъркал, под светла площ имам в предвид квадратурата на помещенията без стените. Апартамента е доста просторен или така ми се струва защото в момента съм в 40 кв. панелка

Коментар

Здравейте!

Позволете ми да започна директно с въпроса си, тъй като целта ми е да разбера дали съм взел правилно решение или съм направил грешка. Прегледах повечето коментари "през редовете" и виждам, че разговорите тук са оживени и разнообразни, което е чудесно. В същото време, изглежда, че следите пазара и сте добре запознати със ситуацията. Именно затова се обръщам към вас за мнение.
                        До 2003 г. живях в Лозенец, в близост до НПМГ. Единственото, за което съжалявам, е загубената невероятна гледка към Витоша. След това преминах през няколко квартала: Сухата река, Дървеница, Бели брези и Надежда. Познавам тези райони добре и обикновено коментирам само тях в разговори.
                        Преди година ми се роди син, което наложи да търсим по-голямо жилище. В продължение на година следях ежедневно обявите в сайтовете за имоти, основно в имот.бг, и трябва да призная, че открих не повече от 20 имота под 300 000 евро, които ми се струваха подценени спрямо общата ситуация на пазара. Търсех конкретни неща:
                        • Гледка към Витоша,
                        • Близост до центъра,
                        • Отделна кухня,
                        • Правоъгълни стаи.
                        • Квартал: Хиподрума, в близост до ВМА, но не на главен булевард – тихо и спокойно.
                        • Разпределение: 16 и 14 кв. м стаи, хол, кухня, баня с прозорец, отделна тоалетна, мокро помещение, широк коридор с вграден гардероб, две тераси.
                        • Цена: 225 000 евро (от които 100 000 евро – собствени средства, останалото – от банка).
                        Да, осъзнавам, че сумата е висока, но според мен направих възможно най-добрия избор в рамките на бюджета си, предвид състоянието на пазара.
                        На ЕПК няма как да не е точно тази площ : 93 кв.м по нотариален акт.

Като започнете да се вдетинявате с тези светли площи ииии, да не казвам...

Направо без пари купуваш...

п.п. Не слушай тоя с нивите, той не разбира от имоти, освен дарени и наследствени...
                        Last edited by COVID-19; 06.12.2024, 18:08.

Коментар

• С мерак и яки джобове...

Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Как ги карате тия автомобили или купувате имоти, като буквално живеете във форума?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И към теб, и към уважаемата Селенка, която е фигура в Испания и познава нивата. Българка с визия - красива жена, с интелект и излъчване!
                            Много съжалявам че каиши които за нищо не стават представляват нацията в Испания.
                            Да, ние караме по два, три автомобила, няма да му кажа какви да не получи спонтанна еякулация.
                            Как ги карате тия автомобили или купувате имоти, като буквално живеете във форума?

Коментар

Здравейте!

• Гледка към Витоша,
                              • Близост до центъра,
                              • Отделна кухня,
                              • Правоъгълни стаи.

Ако ще живееш вътре - не е инвестиция, а покупка на собствено жилище.
                              За това се е изписало много, но накратко - там винаги може да направиш компромис с цената при положение, че е това, което търсиш.

Коментар

• Дай да успокоиш топката и да дискутираме, ако искаш да се води диалог.
                                Съгласен ли си?

Първоначално изпратено от AMG2023 Разгледай мнение
                                Засягате се защото истината боли нали ?
                                Какво се опитвате да ми кажете че няма успели българи в чужбина ли? Ами не е така, много гастъри както ги наричате са много по-кадърни от матряла който обитава БГ и като ви чета глупостите просто обичам да ви казвам истината в очите.Какъв патриотизъм е това да лъжеш и мамиш клиентите си и с това да се изкарваш хлябът. Питайте всеки един непознат на улицата какво мисли за брокерите и ще ви каже че сте боклуци - или греша ?
                                Сега разбирам че ви плащат стотинки да пускате мнения тук и да защитавата завишените цени и ниското фалшиво качество на имотите но не сте патриоти или там за квито ви се иска да бъдете.

Коментар

Working...
                                X