Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Не съм от много време на депозит. Тъй като съм имал книжи от НРБ и от 90-те години, с доста пари от бабите и дядовците ми (по няколко заплати и събирани доста години всеки месец по малко) и знаете какво стана с тях.
Имам си финансов план, както всеки икономист. Ходя и по екскурзии и за малчуганите купувам. И те се радват и искат да видят играчките и книжките на камерата, преди да са си дошли в България, с това започват. По-големият подрежда и работи с инвестиционни монети.Понеже си симпатяга ако искаш мога да те консултирам по мейла.nradev@gmail.com Предполагам парите са доста
Last edited by nradev1111; 04.03.2025, 16:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ама от кога рентиерите станаха солидни бизнесмени?То квалифициран работник има повече доход от техните смешни наеми.Уж имаш много дипломи по икономика ,а пък ти е сбъркано мисленето.Не ми тоговори колко време си на депозит?
Имам си финансов план, както всеки икономист.Last edited by Evgo; 04.03.2025, 16:05.
Коментар
-
Омръзна ми да ги слушам тези глупости за курса лев-евро навсякъде. И тук уж инвеситори а пак никой нито се интерсува, нито знае къде и как е разписано това, и даже и не чете информация смляна на готово. Ето ви да се самоцитирам:
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Ала-бала приказки от 1001 нощ продиктувани от чистачката на Путин към копейката, да си държим лева, че да можем да крадем повече. Как ще девалвират лева като сме в борд?
Курса на борда може да варира с максимум 15% нагоре или надолу, и за да променят курса на борда е нужно всички министри от зоната и централни банки да са съгласни с новия курс.
Ето - https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...EGISSUM:l25082
2.3 - https://eur-lex.europa.eu/legal-cont...7Y0802%2803%29
УЖАС!!!!ЕС ФАЛИРА БЪЛГАРИЯ!!!!! ЩЕ ДЕВАЛВИРАТ СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЛЕВ. ЕДНО ЕВРО ЩЕ СТАНЕ 2.20ЛВ
SPASETE KLETA MAJKA BYLGARIQ
Технически значение има ЕРМ, и има разлика между него и валутния борд, но да кажем, че на вас не ви е нужно да знаете разликите.
Коментар
-
Има хора (певци, адвокати, бивши шефове на големи фирми и други) с по 10 апартамента в София, купувани от 1990 до 2007 г. И си печелят и си свиркат и разполагат с пари,
Апартаментите са купувани на евтини цени, може да са придобивани по наследство или уредени на държавни или общински цени и са се изплатили във времето. Така че това е сладка инвестиция. А не като сега да купуваш на скъпото и да чакаш да има печалба.Не ми тоговори колко време си на депозит?
Last edited by nradev1111; 04.03.2025, 13:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеспоред колето и бердже лихвите ще се покачват. Според икономистите картинката е такава: Решението на ЕЦБ за лихвите ще движи пазарите тази седмица - Investor.bg
" Заседанието на ЕЦБ
Очаква се в четвъртък Европейската централна банка да облекчи паричната си политика за поредно заседание, въпреки че перспективите за намаляване на лихвените проценти след тазседмичната среща остават твърде несигурни.
Трейдърите залагат, че централните банкери ще понижат основния лихвен процент с 25 базисни пункта до 2,50%. Но наред с относително вялата активност в еврозоната, финансистите в ЕЦБ са изправени пред няколко събития, които биха могли да повлияят на икономиката на валутния блок.
"
===2079===
Как пък ей така погрешка не уцелиха поне за едно нещо вече цели 10 години?
Европа е в трудно положение, ЕЦБ не сваля лихвите, че да ни е хубаво, а защото икономиката е под натиск.
Очаква се тръм да напраска солидни мита на Европа, а това ще удари европейските производители (наред с американските им клиенти)
Реално оръжията, които урсула се гласи да прави донякъде ще компенсират сътресенията, които предстоят.
На фона на това ЕЦБ ще охлаби примката, но не си мисли, че ще потекат реки от мед и масло - когато ЦБ сваля и продължава да сваля лихвите означава, че бизнес цикъла е преминал пикът си и се спускаме надолу... това в острова на стабилност няма как да го усетим....веднага, но ще го усетим.
ПП
твоят любимец - колето за последния месец има няколко добри сделки затворени с + няколко хиляди евро.
ти на депозит ли стискаш сухото или друго, че не разбрах.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
според колето и бердже лихвите ще се покачват. Според икономистите картинката е такава: Решението на ЕЦБ за лихвите ще движи пазарите тази седмица - Investor.bg
" Заседанието на ЕЦБ
Очаква се в четвъртък Европейската централна банка да облекчи паричната си политика за поредно заседание, въпреки че перспективите за намаляване на лихвените проценти след тазседмичната среща остават твърде несигурни.
Трейдърите залагат, че централните банкери ще понижат основния лихвен процент с 25 базисни пункта до 2,50%. Но наред с относително вялата активност в еврозоната, финансистите в ЕЦБ са изправени пред няколко събития, които биха могли да повлияят на икономиката на валутния блок.
"
===2079===
Как пък ей така погрешка не уцелиха поне за едно нещо вече цели 10 години?
Вече кьорав понижител не остана в темата след новината за разходите за превъоръжаване на Европа. Печатанье, печатанье, печатанье....
а колето и жонката четат и се развиват...Last edited by два_таралежа; 04.03.2025, 13:24.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ти си изплискал легена.Хората със солидни бизнеси си инвестират парите в бизнеса.Купуват само за собстевено ползвне по 1-2 имота.Милионерите не са глупави и затова са милионери.Познавам 2ма много богати хора. С бинеси за над 50М лева.Как ги виждаш да чаката наемче да капе по 1000 лв на месец,То само загубата на вереме им обезмисля инвестицията.Времето дето ще загубят струва много повече от 1000лв.
Апартаментите са купувани на евтини цени, може да са придобивани по наследство или уредени на държавни или общински цени и са се изплатили във времето. Така че това е сладка инвестиция. А не като сега да купуваш на скъпото и да чакаш да има печалба.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
твоите думи срещу фактите: https://www.imot.bg/brv5r4
===2079===
Спред теб цените щяха да падат през 2025та с около 15%, от началото на годината обаче поскъпването е +15%
==2079===
Вече 10 години си 100% антииндикатор. Дори по теорията на вероятностите трябваше поне един път ей така на сляпо да уцелиш тренда. Усещаш ли как вече във всички теми стана за посмешище?
от 2008-ма до сега колко години са ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Има хора със солидни бизнеси и силни входящи потоци. Имат пари и купуват скъпи нови строителства в стъклени или модернистични блокове.
Такъв апартамент ще се изплати от наеми за 30, 40 и дори 50 г., предивид скъпите ремонт и обзавеждане.
Наскоро си говорих с една брокерка, с която работя. Има желание и смята, че ще може да продаде наш скъп имот (имение) в провинцията. Тя вече ми е продавала друг имот.
С моите пари от сделката + още от спестяванията ми смятам да купя един двустаен в София в хубав квартал и да не е панелен. Ще си печеля от наеми и ще си прибирам по 800-1000 лв месечно. Отделно ще си превозя обзавеждане от имението ни, тъй като мебелите са скъпи и качествени и така ще си спестя едно 10 000 лв от обзавеждането на двустаен с евтини мебели.
В противен случай губя, защото инфлацията гризе от депозита и има едно неизбежно "инфлиране на паричната маса за период от 20 г.".
Коментар
-
Има хора със солидни бизнеси и силни входящи потоци. Имат пари и купуват скъпи нови строителства в стъклени или модернистични блокове.
Такъв апартамент ще се изплати от наеми за 30, 40 и дори 50 г., предивид скъпите ремонт и обзавеждане.
Наскоро си говорих с една брокерка, с която работя. Има желание и смята, че ще може да продаде наш скъп имот (имение) в провинцията. Тя вече ми е продавала друг имот.
С моите пари от сделката + още от спестяванията ми смятам да купя един двустаен в София в хубав квартал и да не е панелен. Ще си печеля от наеми и ще си прибирам по 800-1000 лв месечно. Отделно ще си превозя обзавеждане от имението ни, тъй като мебелите са скъпи и качествени и така ще си спестя едно 10 000 лв от обзавеждането на двустаен с евтини мебели.
В противен случай губя, защото инфлацията гризе от депозита и има едно неизбежно "инфлиране на паричната маса за период от 20 г.".Last edited by nradev1111; 04.03.2025, 13:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
има го този момент, но пък в България доста се позапасихме с празни имоти в последните години (говоря общо за държавата)
кой от тук пишещите ще купува на 3000+ и защо?
Коментар
-
До приемането на еврото сме във Валутен борд и курсът е фиксиран.
Много хора, продавачи, подизпълнители и майстори ще си закръглят цените в посока нагоре и ще има леко поскъпване на почти всичко при приемането на еврото.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
едно рамо на тренда - какво толкова невиждано?
даже напротив очаквано, но чак такава глупост каквато е нашата не очаквах.
няма кой да ги обитава, но да строим
после да им плащаме данъци, да правим покриви, мазилки и тн
чудничко няма що
===2079===
Спред теб цените щяха да падат през 2025та с около 15%, от началото на годината обаче поскъпването е +15%
==2079===
Вече 10 години си 100% антииндикатор. Дори по теорията на вероятностите трябваше поне един път ей така на сляпо да уцелиш тренда. Усещаш ли как вече във всички теми стана за посмешище?
Коментар
-
колко много?
демографията е фактор
ти ще купиш ли?
Вероятно през 2017та си обяснявал, че никой няма да купува на 1500 евро на квадрат, а тя каква стана
Що се отнася до мен, ако имам необходимост, ще купя.В момента ми трябва бизнес имот и това ми е приоритет.Last edited by kinyalo; 04.03.2025, 12:55.
Коментар
Коментар