If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Айде малко да се постопли, задължително..., а и аз трябва да се подготвя, папки с НА, снимки, извлечения от ПФБК и IBKR...физически златни и сребърни "залежи" и прочее...Аааа и ще гледам да имам повече от 50лв. в джоба...за един "приятел" уточнявам.
Вече не следя цените, сигурно ще се уплаша ако съм на пазар в момента. Но виждам че чакалите изпиха горчивия хап. Но и лукс наемите са високи и ги няма като предложения ако запиташ и търсиш. И евтини каки за час нема, по 300-600 лв са засуканите и по 2К на нощ или уикенд. С една дума подаръци нема. И дедо Коледа да ти снесе подарък треа да си го купиш.
Кви са тея цени?! В Максуда имаме много 18-годишни манекенки. Работят на 150 лв. За 300лв ще вземеш три...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Вече не следя цените, сигурно ще се уплаша ако съм на пазар в момента. Но виждам че чакалите изпиха горчивия хап. Но и лукс наемите са високи и ги няма като предложения ако запиташ и търсиш. И евтини каки за час нема, по 300-600 лв са засуканите и по 2К на нощ или уикенд. С една дума подаръци нема. И дедо Коледа да ти снесе подарък треа да си го купиш.
Така е. Безплатно няма.
Обаче може да си забиеш жена извън репродукцията, те пускат лесно и без пари.
Аз нямам интерес да купувам НИ. Обаче ако успея да си продам 2-3 други имота и аз ще купя още един апарт, без значение на цените, так. нар. трансформиране.
Аре да се поотпусне времето ше дойда да се почерпим, че живота минава, само с работа не се живее. Ще дойда с една кака ако позволиш! Гръден хирург, софиянка. гледай да не я стреснеш с икономика и сметки, че малко и требва.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
ще дойдат тия глоби и не знам още какви
непопулярни мерки за тъмните прозорци
и изведнъж ще започнеш да ги посещаваш
после ще вдигнат лихвите
и накрая ще чакаш радев да плати сметката на езерото
Прав си. Много хубаво, че си купил апартамент на морето.
Има хора, които си пилеят парите за смотани активи и малки активи и накрая няма нищо, не могат да ги консолидират и да ги продадат. Ако човек следи обявите, може да му изпадне хубаво, старо строителство за ремонт. Аз съм качвал обява на един такъв панорамен апартамент преди 1 г. и нещо. И се продаде след 1 г. висене. Около 90 кв.м., тристаен, старо ЕПК, 9-ти етаж и се продаде под 150 000 евро. От днешна гледна точка изглежда изгоден.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Ами, намери я тази къща, моята е с 16 вътрешни колони,май искаш съдебно дело, което, ако загубиш,няма да имаш пари за да заплатиш съдебните разноски. Това ли си просиш?
ПХА-ХА-ХА... ти нямаш пари да си измажеш къщата, тръгнал да ме плаши със съдебни дела...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Не можах. Имах 50 кинта в портфейла. Трябваше да се разхождам, ама движението е здраве... А, как ти се струва, банка в 21-ви век, да не приема картови плащания????? ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА= НА НАЙ- СМОТАНАТА БАНКА
после ще вдигнат лихвите
и накрая ще чакаш радев да плати сметката на есерото
Закалени сме ние с теб от многобройните заплахи от безимотниците. Както и от незаслужено дарените...засега оцеляваме...
Добавих Бургас, щото ми е, като вила и рядко посещавам, така казах и за другата ми вила веднъж, когато я бях пропуснал в годишната ми декларация и тези, които трябваше да я докладват на Спецов, залягаха от смях
после ще вдигнат лихвите
и накрая ще чакаш радев да плати сметката на езерото
Едно нещо, което научих след 2019г. до сега е, че понятия като нюх и опит на пазара с недвижими имоти, са за самонадеяни хора.
Според мен в България се сблъскват няколко различни фактора, което прави така, че пазара да е достатъчно непредсказуем. Да, след целия ръст, повишители ще кажат "казахме ли ви", но нищо не доказва. Този пазар е прекалено бавен, капиталоемъкт и се влияя от прекалено много неща. От тази гледна точка си мисля, че пазар тип "Биткойн" е доста по предвидим.
Моментното ми мнение е:
- ако някой му трябва апартамент за лично ползване, сега е момента. Но под трябва, моята призма е на наемател с 15г. опит. Знам, че хората се променят, нуждите им се променят, работата и средата на живот също. Така че всеки да си прецени, кога идва неговото трябва.
- апартамент в София в момента не бих купил за инвестиция. Не виждам потенциал, нито за даване под наем, нито за капиталова печалба при 99% от офертите на пазара. В момента в който математиката излиза към днешната ми ситуация и има кеш, бих действал.
- мисля, че за хора, които се интересуват от инвестиции, имат някакво портфолио от активи и те НЕ са наследсвени, а изградени, беше задължително след 2020г. да придобият нещо на кредит и да се опитат да бият инфлацията. Мисля, че може би и сега не е толкова късно, но няма как да е валидно за всички.
- особенни случаи: имам познати големи прахосници, живяли и с 300лв. и с 3000лв.(2004г.) и никога не са имали и един лев в джоба. При такива хора, когато и да купят имот или какъвто и да е актив е все късно.
Общо взето и аз нямам твърдо мнение. Купих и сега имот, но не го пречупвам през призмата на мега инвестиция. Математиката ми излезе. Подводните камъни не съм ги калкулирал. Просто в един момент само чакане и мислене не става, човек трябва и да действа, особенно докато е млад. Нека, някой който се е родил научен без практика, да вдигне ръка в тази тема.
Прав си. Много хубаво, че си купил апартамент на морето.
Има хора, които си пилеят парите за смотани активи и малки активи и накрая няма нищо, не могат да ги консолидират и да ги продадат. Ако човек следи обявите, може да му изпадне хубаво, старо строителство за ремонт. Аз съм качвал обява на един такъв панорамен апартамент преди 1 г. и нещо. И се продаде след 1 г. висене. Около 90 кв.м., тристаен, старо ЕПК, 9-ти етаж и се продаде под 150 000 евро. От днешна гледна точка изглежда изгоден.
Коментар