If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
е, сам си го набута, че си много умен.
Да, толкова е инфлацията 25-35% ВСЯКА ГОДИНА.
Ама със ТОЛКОВА ли се качват имотите вре, историче ?
Ако живееш дълго, ще видиш Тъмните векове от 13 до 18 век. Значи, имотите ги е изяла тая галопираща инфлация, вече ПЕТ години, а идват още поне ПЕТ.
Най-мразя Лидълски излияния привечер.
Блок 43 срещу училището познат ли ти е ??
Чудесно си играеш с огъня младежо, продължавай в този дух, така ще се опариш, че ти е бедна фантазийката...като мразиш излияния привечер, затваряй, не чети...
Да, в момента чакаме да бъйляса борда.
И да префиксират курса към еврото на 1:7, 1:10, или 1:12
Вероятно няма да отнеме много време.
Неизбежното предстои при такава инфлация...
За съжаление, твоята мечта, дори да се сбъдне, акаунта ми в евро, превишава този в лева 2,5 пъти
е, сам си го набутах, че съм много умен.
Ако живееш дълго, ще видиш Тъмните векове от 13 до 18 век. Значи, имотите ги е изяла тая галопираща инфлация, вече ПЕТ години, а идват още поне ПЕТ.
Блок 43 срещу училището познат ли ти е ??
Хахаха, и като не се качват с толкова, тебе какво те бърка? Познат ми е блока, ама на теб не ти е познат явно. Разнищваме един проблем с домови крадци-наркомани. Аматьори са, ще ги хванем скоро...
Благодаря ти за мнението искрено! Вече имаме следа.
Ми те имотите са в евро, Фрости. Колко левчета ще треа да шариш за имотче, мое ли да сметнеш?
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
е, сам си го набута, че си много умен.
Бългapcĸитe дoмaĸинcтвa дължaт вeчe нaд 45 милиapдa лeвa пoд фopмaтa нa ĸpeдити
И това как си го превежда ...за имотите ??
Ами, дано и ти си жив..сравни този " невероятен" дълг, с размера на депозитите на домакинствата и след това направи същото уравнение с всяка друга държава в ЕС. ХАХАХА
Е да включим и капиталовата в уравнението и ще излезе приятна
Като цяло, ще предложа на колегата nradev, колко печеливши са ми били кредитите в кредитната история от 2011г. до настоящия момент и какви наистина изгодни лихвени условия съм имал, докато съм придобивал нови имоти и акции
Много е вероятно идната седмица да имаме зелена светлина и да искаме извънреден доклад, след като изпълним ценовия критерий, смята икономистът от ИПИ
Ами много е вероятно да се пробваме да искаме извънреден доклад, прав си, защото иначе оттичаме в канала! Няма как инфлацията за тази година (2025) да я "натаманят" пак да е около 2-та%... Най-малкото в момента от януари се вдига природният газ с 6.5%, токът с близо 10%, водата и тя с около 10%, хлябът вече поскъпна (вероятно заради връщането на ДДС ставката), телефонни/интернет доставчици вдигнаха и те цените за вече сключени договори, вероятно и доста други неща покрай това.
ЧНГ 2025! Не знам как едно и също се търка, а простата сметка инфлация - лихва на ипотека не се гледа, само се вие срещу луната...
Индексът на потребителските цени
за месец Ноември 2024 г. спрямо месец Януари 2004 г. e 227.3%,
т.е. инфлацията е 127.3%.
Ако видите тази табличка на БНБ от до 2024 ЛИХВЕНИ ПРОЦЕНТИ И ОБЕМИ ПО НОВ БИЗНЕС ПО КРЕДИТИ, РАЗЛИЧНИ ОТ ОВЪРДРАФТ, ЗА СЕКТОР ДОМАКИНСТВА1 ПО ПЕРИОД НА ПЪРВОНАЧАЛНО ФИКСИРАНЕ НА ЛИХВЕНИЯ ПРОЦЕНТ
подтабличка Жилищни кредити
там има процентите мин-макс за периода и може да си пуснете едни медиани, средни и т.н. - примерно 5.5% за левовите годишно средно
и като сравните инфлацията и лихвата отговора е ясен кой печели, без даже да сложим самото поскъпване на имотите за периода.
при инфлация 4.2% и кредит на 5.5% колко е печалбата?
Коментар