Първоначално изпратено от Тео
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
бетерчо, разглезил си се.
Коментар
-
това ми беше мисълта
не е ли по-добре нова батерия от тези б грейд погорелциНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Задължителни са батериите. 50% от консумацията ти е от батерията. За домашно ползване както и да го въртиш сутрин и вечер ти е половината консумация а тогава слънце няма. 15кв батерия от 100% в 6 вечерта до 8 сутрин пада на 55-60%, Зимата би трябвало да падне до 15-20%. Април като беше студа 1 ден въпреки че зареждах през нощта в 21ч стигнах до 10% и ползвах и дневен ток от енергото. Досега само 1 път се случи и 7 пъти зареждане на нощна тарифа. Април 19лв сметка, май ще е макс 5-6. От 168 за март и обичайно 100лв през лятото с пестене - сега хабим на воля. От 400-450 лятото ще мина на 600-700квч.
Колко ще изкарат е божа работа. Има някои за 4г нямат никаква деградация, има и с надути за хвърляне след няколко месеца. Има и втаци дето да дефектни още от китай и за нищо не стават - 1/3 капацитет вадят.
не е ли по-добре нова батерия от тези б грейд погорелципрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
имам място, но и време още имам до солар
да пишеш как е с тия батерии
щото малко ме съмнява тая работа. От 400-450 лятото ще мина на 600-700квч.
Колко ще изкарат е божа работа. Има някои за 4г нямат никаква деградация, има и с надути за хвърляне след няколко месеца. Има и втаци дето да дефектни още от китай и за нищо не стават - 1/3 капацитет вадят.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Опъване на кабел от таблото до паркомястото/гаража, монтаж на табло и зарядна станция е около 100 лв/ч.препоръка е
Коментар
-
за какво точно слагане става дума тук?
тия слагачи да не са от занаята, че 100лв на час!??
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тео Разгледай мнениеКолеги, връщам темата за цените на имотите. Според мен не е реалистично да се очакват по-високи цени на имотите от тези в Гърция и Румъния при равнопоставени геополитически и инфраструктурни условия на градовете ни, дори напротив. Очаквам цените в Атина и Букурещ, чисто пазарно да останат по високи оттези в София, предвид разликата в икономическото развитие. Лично аз не бих инвестирал в реципрочен по местоположение имот в София, който е по-скъп.
изобщо, с каква цел се подвизаваш с по 1 мнение в темите
не е въпрос, отговор е
препоръка е
Коментар
-
имаш ли място вече има решения които са изгодни при всякакво потребление. Може за 6000 да се направи да си помагаш до 80% от сметките. Реално батерията ти е най-скъпото. Ако си я правиш сам с грейд Б клетки като си ги подбереш да са с еднакъв капацитет от 2 пъти повече може и 1000лв да ти излезе - 15€ 280Ач. Един познат си поръча - ще видим как са и ако стават и аз ще си правя сам батерия за 1к вместо 3
да пишеш как е с тия батерии
щото малко ме съмнява тая работапрепоръка е
Коментар
-
браво, ботчо
ако стигна до солари, че те търся да даваш акълНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
преди 2 месеца соларна система. Исках да си платя ама искаха 4000лв за 1 ден работа на 3-4 души. Поръчах си 3-4 жрици по 100лв и имам още 30-40 пъти да ми правят масаж за мъките по покрива.
Четох 3 години за тенденции и 3 месеца кое как и защо се прави. Сигурен съм че е по изпипана системата ми от 90% от сложените от знайни и незнайни "майстори".
Направих си я за 2 седмици - реално за 25-30 часа. При това съм болен и се задъхвам само като се кача по стълбата на навеса - 3метра и почивам 2-3 мин. Помощ от баща ми, само батерията ми я сложи продавач с гаранция 5г. реално за 200-300лв над готовите от китай.
Като казах навес - от нулата АЗ И БАЩА МИ СМЕ ГО ПРАВИЛИ. Комшията вика че е по хубав от неговия. Със сигурност са по прави керемидите - под конец са изпънати и брах големи ядове като ги размествах да ги връщам на мястото им щото няма грам луфт - макс 1мм
Днес пуснах ток на комшиите - безплатно, опс платено с храна за котките и чат пат ми дават млечни продукти от мандрата в която работи сина им.
Догодина ще си направя зарядното за електричка. Сега тествам смарт лода с комшиите, догодина излишъка ще е в зарядната станция
ако стигна до солари, че те търся да даваш акълпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тео Разгледай мнениеКолеги, връщам темата за цените на имотите. Според мен не е реалистично да се очакват по-високи цени на имотите от тези в Гърция и Румъния при равнопоставени геополитически и инфраструктурни условия на градовете ни, дори напротив. Очаквам цените в Атина и Букурещ, чисто пазарно да останат по високи оттези в София, предвид разликата в икономическото развитие. Лично аз не бих инвестирал в реципрочен по местоположение имот в София, който е по-скъп.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Колеги, връщам темата за цените на имотите. Според мен не е реалистично да се очакват по-високи цени на имотите от тези в Гърция и Румъния при равнопоставени геополитически и инфраструктурни условия на градовете ни, дори напротив. Очаквам цените в Атина и Букурещ, чисто пазарно да останат по високи оттези в София, предвид разликата в икономическото развитие. Лично аз не бих инвестирал в реципрочен по местоположение имот в София, който е по-скъп.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ти пък като си толкова умен какво си си направил сам?
Четох 3 години за тенденции и 3 месеца кое как и защо се прави. Сигурен съм че е по изпипана системата ми от 90% от сложените от знайни и незнайни "майстори".
Направих си я за 2 седмици - реално за 25-30 часа. При това съм болен и се задъхвам само като се кача по стълбата на навеса - 3метра и почивам 2-3 мин. Помощ от баща ми, само батерията ми я сложи продавач с гаранция 5г. реално за 200-300лв над готовите от китай.
Като казах навес - от нулата АЗ И БАЩА МИ СМЕ ГО ПРАВИЛИ. Комшията вика че е по хубав от неговия. Със сигурност са по прави керемидите - под конец са изпънати и брах големи ядове като ги размествах да ги връщам на мястото им щото няма грам луфт - макс 1мм
Днес пуснах ток на комшиите - безплатно, опс платено с храна за котките и чат пат ми дават млечни продукти от мандрата в която работи сина им.
Догодина ще си направя зарядното за електричка. Сега тествам смарт лода с комшиите, догодина излишъка ще е в зарядната станцияLast edited by bota156; 04.06.2025, 16:52.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар