IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Представям Ви чудесна къща във фламандски стил, :

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=ap4xd4&f1=1

Обаче, заради локацията няма да може да се продаде за тези пари. Никой не дава такива пари за привинциални имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

"За сведение" едно е да трамбоваш северни баири, съвсем друго да живееш на тях. Щерка ми живее в Драгалевци, близо до гората, много приятно за разходки, но като ми идва на гости в софийското поле, казва че все едно в друг климатичен пояс е дошла.
      За сведение, щерка ти вече знае, че слънцето трябва да залязва след 20 часа... (а къФ го дири в гората - си е нейна работа - кой па беше ти, че да й даваш тон в живота?!?)

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Не забравяй, че не всички стават за брокери.

Е, според теб - цяла София е "на северния склон и на студа" - ама цените на апаратите многократно надхвърлят тия - в Бургас!.... А Бургас се пада по на юг..

Знаем, че човекът търси около метростанция "Европейски съюз" - да се впрягат и другите брокери за комисион и да го затрупат с оферти.

За сведение: южният склон на Витоша е някъде около село Чуйпетлово...

А на София (според мен) - това й е предимството в Европа - Витоша!

Ако и слънцето залязва след 20 часа - това е супер! ПоставИ си акцента върху последното изречение и бий камшика на коновете!
        "За сведение" едно е да трамбоваш северни баири, съвсем друго да живееш на тях. Щерка ми живее в Драгалевци, близо до гората, много приятно за разходки, но като ми идва на гости в софийското поле, казва че все едно в друг климатичен пояс е дошла.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Забрави да споменеш за северния склон и студа.

Не забравяй, че не всички стават за брокери.

Е, според теб - цяла София е "на северния склон и на студа" - ама цените на апаратите многократно надхвърлят тия - в Бургас!.... А Бургас се пада по на юг..

Знаем, че човекът търси около метростанция "Европейски съюз" - да се впрягат и другите брокери за комисион и да го затрупат с оферти.

За сведение: южният склон на Витоша е някъде около село Чуйпетлово...

А на София (според мен) - това й е предимството в Европа - Витоша!

Ако и слънцето залязва след 20 часа - това е супер! ПоставИ си акцента върху последното изречение и бий камшика на коновете!

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение

Бе нищо не разбирате. Всички тука са мелеонери и живеят в жилища за милиони евра, ядат в скъпи ресторанти и карат коли за по триста бона хахахахаха
            Мда факт , милион и едно желания.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Какви 50к за ремонт и обзавеждане те гонят. Апарта е събуваш се и живееш. Преди 2 години му е правен основен ремонт. Буквално всичко е ново. Пералня, сушилня и съдомиялн висок клас Бош. Абсорбатор Фабер, хладилник либхер. Климатиците са уруру Сахара ако ти говори нещо. Кухня, както и всички мебели са по поръчка.
              Бе нищо не разбирате. Всички тука са мелеонери и живеят в жилища за милиони евра, ядат в скъпи ресторанти и карат коли за по триста бона хахахахаха

Коментар

Много съм зле наистина:
                Имам кош пари.
                Имам имоти
                В момента има наематели на 500Е
                След 2 години, когато пуснат метрото и моя апарт е на 40 метра от метростанцията ( буквално топла връзка) може твоя наемател да дойде при мен за 500Е наем. При еднакви условия трябва да си мазохист да избереш панелка в Люлин пред тухла с парко място в Гео Милев.
                Не случайно написах: който се смее последен най-добре се смее.

Повярвай ми, битката за наематели в СФ тепърва предстои:-)
                И на мен ми се струва, че след време няма да има достатъчно наематели за всички прекрасни, свободни апартаменти в СФ.

Аз съм правил 3 пъти огледи за 10 г. И са идвали все отрудени и бедни хора, които искат нисък и евтин наем. И да не е мизерно. Дори е имало случаи да им дам час и да не дойдат.

В тази връзка според мен по-добре ще вървят наследствените апартаменти с приличен ремонт, отколкото нови и лъснати апартаменти.

Хората искат да им остават пари за живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  На твое място за толкова пари (и ако не търсех веднага паричен поток) бих купил по-скоро парцел/и за промишлено в София около/в работническите квартали.
                  На финала съм за закупуването на две УПИ та на самото околовръстно. Два съседни имота на един спобственик, но за съжаление заради многобройните корекции от страна на поземлени комисии и кадастър има разминаване на м2 между скица и нот. акт.

Главният архитект на обшината не ми дава да строя при такова разминаване и продавача минава по процедура по обстоятелствена проверка и нови констативни нот. актове. Много времеемка процедура, която скоро ще стане 1 година от стартирането и.

Та и за бизнес ще има, но няма да го движа аз, а децата.

Коментар

Какви 50к за ремонт и обзавеждане те гонят. Апарта е събуваш се и живееш. Преди 2 години му е правен основен ремонт. Буквално всичко е ново. Пералня, сушилня и съдомиялн висок клас Бош. Абсорбатор Фабер, хладилник либхер. Климатиците са уруру Сахара ако ти говори нещо. Кухня, както и всички мебели са по поръчка.
                    Съгласен съм с теб, че започва (или ще започне в скоро време) състезанието за наематели в София (и др. големи български градове). Подобни жилища ще бъдат актуални, но много зависи колко ще загрубее играта в даден момент, защото при конкуренцията на пазара освен компонента качество има и компонента цена. Фактор ще са и купените без цел и посока жилища, които седят заключени в момента.

На твое място за толкова пари (и ако не търсех веднага паричен поток) бих купил по-скоро парцел/и за промишлено в София около/в работническите квартали.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от silistra Разгледай мнение

Ще търся в района около спирка “Европейски съоз”. Горната локация не представлява никакъв интерес за мен.
                      Умно постъпваш като бягаш от усойният северен склон на Витоша.
                      Баба ми, беше от Бистрица и казваше: и водата е умна и тя бяга дадолу към равното:-))) Добре, че с родата се отървахме от повечето наследствени имоти там:-)

Абе, на "баровците" там направиха ли им канализация или са на ями и позлатяват вирмите с медарките?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

200 k + 50 к ремонт и обзавеждане (най-малко) са 500к лв. / 1000 лв са си 500 наема, т.е 40 год. нз кой се смее, но ти ще плачеш.

Коментар

Мнения за мезонет или пентхаус?Долен Лозенец
                          Пентхауса е хубаво нещо, струва пари, плащаш едни 50+ -100м2 тераси все едно са жилищна площ, ще има проблеми с течове в един момент, може да има проблеми с охлаждане и отопление, по-високи разходи за последните, иначе всичко друго са позитиви - гледки, без съседи отгоре, които да тропат, пода може да се изолира та да ти стане съвсем тихо, ако има тераси могат да се превърнат в прекрасни оазиси насред града за вечеринки, барбекюта, кътове са спорт, релкас и прочее, може да си сложиш джакузи и т.н.
                          За Лозенец да не е на булевардите че е мръсно и шумно, да не е и на Богатица, че е супер зле и се задръства сутрин и вечер и е смрад от коли, а зимата по този баир става пързалка и не е много близо до транспорти(непосредствени). Иначе е пълно с "хайлайф" в тази част, спирането и запушването на гаражи е ежедневие и воят на клаксони също. Голям баир, на мен не ми харесва за пешеходстване нагоре, за по-възрастни хора не е ОК. Училищата не ги знам да са нещо много хубаво, единствено НПМГ е близо. Голям плюс е близостта на южен парк, НДК, центъра на града все на пешеходно разстояние. Много е нагъчкано на места. Ако е близо до канала по става и към римската стена, но там са малки уличките и няма много гаражи в повечето стари кооперации. Търсете строителство вътрешен двор огарден от кооперации, и да не е на първа линия на булевард, това е един от големите плюсове и чар на някои части от центъра където става за живеене. На гъгъл мапс се виждат.

Коментар

Точно защото не съм забравил негативите, мога да видя подобрението.

В България и източните страни има нетърпимост към такива прояви, докато тук се приветстват. Как си представяш София да бъде притегателен център за гей туризъм?
                            Имам чувството , че ме бъркаш с някой друг във форума ... Подобрение виждам и аз. България си има и предимства и недостатъци, съшо както всяка друга страна. Тук има няколко човека, които са набрали негативизъм, но човек трябва да си дава сметка за реалностите и да не вижда само негативите на едно място и позитивите на друго. Отделно, че понякога проблема не е в мястото (страната) а в човека ... Преди 3-4 години и аз правех планове за връшане (след време), ма после се оказа че за мен подобренията още не са достатъчни и ше трябва да поизчакам, За теб може да работи така че си взимай решенията и продължавай да не слушаш какво ти говорят случайните хора по форумите. Някои държат да са прави, някои са озлобени лузъри, други невероятни късметлии, а има и такива които имат лимитирана единствена гледна точка и не знаят нищо друго ... не можеш да ги слушаш, никой не е в твоите гащи. За гей туризма не знам дали е възможен , но мисля че ЛГБТ в България не е толкова назад колкото си мислиш и имат доста влияние в някои индустрии.
                            Last edited by segato; 27.05.2024, 03:27.

Коментар

• От наблюдаваните от мен имоти бързо се продадоха в Лозенец, а в Оборище ги продаваха доста по-дълго. Надценен квартал ли е Лозенец според Вас?

Коментар

• Мнения за мезонет или пентхаус?

Коментар

Working...
                                X