If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да те питам нещо, извинявай, брат ми е завършил технически университет, който още през 90-те години му признаваха дипломата в Германия и Австрия, сега работи за скромна заплата, като старши инженер сателитна техника в размер на 5000лв, без бонуси, в Германия, каква очаквана заплата може да получи? Вярно ли е, че с лекота може да е 20500?
Не е вярно, забравил си една нула, 205000€ е по-скоро.
Сега сериозно, инженер и висока заплата е оксиморон в Германия. За старши инженер надали ще взема повече от 5-6 к евро чисто. Дори мисля и че това е много.
Да ти кажа ли? Щото ти си си взел своето от странство и минаваш в друг етап на живота си. Доволен си, не изтъкваш грозни недостатъци на живота извън Бг, просто имаш нов хоризонт и ще успееш. За лузър и в Бг не е ,,убаво", а в чужбина е поносимо, а и както виждаш са наематели до гроб.
Ти също си бил в чужбина, ако не се лъжа. Идва един момент в който установяваш, че чужбина няма какво по-вече да ти даде, а дори имам усещането че само взема напоследък.
Аз се възползвах от обявата и прегледах на чертеж нещата. Цената е сериозна обаче. На кратинка апартаментът, който харесах изглежда добре - големи стаи и хол. Не ми е идеална локацията, но компромисно става. Утре ще гледам нещо подобно като размер в друг район, но в затворен комплекс. Цената е сходна. Може да стигна и до оглед на боянския обект ако утрешният оглед е неуспешен.
Аз съм бил на оглед в комплекса преди 4 месеца и ми допадна, въпреки че не търся в този район. Хубавото е, че за района мястото е комуникативно с градски транспорт, също така е достъпно през зимата с нормална кола. Ако проявяваш интерес мога да ти пратя на лично контакти на собственика за да не минаваш през посредници.
Аз съм убеден в едно нещо. Всяка силна държава е плод на предприемачи от свободния бизнес, които изцяло, като е на светло, разчита на следните професии от общия бюджет за гарантиране на сигурността на държавата: пожарникари, учители, лекари, полицаи, социални работници. Колкото държавата е по-могъща, толкова повече тези професии са по-добре защитени от дерибейство на отделни предприемачи, самозабравили се феодални дерибеи, като better примерно, дето са склонни да им кажат, че примерно ги спонсорират или им плащат данъците. Такива, трябва да падат по очи и да се молят да ги осигурят с тоалетна хартия в ареста.
Да те питам нещо, извинявай, брат ми е завършил технически университет, който още през 90-те години му признаваха дипломата в Германия и Австрия, сега работи за скромна заплата, като старши инженер сателитна техника в размер на 5000лв, без бонуси, в Германия, каква очаквана заплата може да получи? Вярно ли е, че с лекота може да е 20500?
Няма да откажеш "Силистра" с тая антиреклама на София. Няма да предизвикаш и срив в цените.
Дори картинката да не е мината през фотошоп, това са (най вероятно) - събития на 10 години - веднъж.
Да не говорим за това, че вече не съществуват големи замърсители, като например- Кремиковци...
За климатични аномалии не говорим...
"Ще приемем" и хипотезата ти, че централните части са най-малко замърсени от отработилите газове на автомобилите и всичко това отива към 1000 м.н.в. и, че "Бояна е смърдяла..."...
Убеден съм, че и резиденция "Бояна" е мноО зле - малко по-долу, от същата страна на улицата...
Посипах си главата с пепел! Що ми трябваше да пускам тая оферта...
))
Аз се възползвах от обявата и прегледах на чертеж нещата. Цената е сериозна обаче. На кратинка апартаментът, който харесах изглежда добре - големи стаи и хол. Не ми е идеална локацията, но компромисно става. Утре ще гледам нещо подобно като размер в друг район, но в затворен комплекс. Цената е сходна. Може да стигна и до оглед на боянския обект ако утрешният оглед е неуспешен.
Снежинке, какво е това ниско самочувствие. Най-много такава да е твоята реакция, като се усетиш колко възможности си пропуснал в България. Чичото (100% германец, баш от Мюнхен) на приятел на синът ми се преместил преди 3 години някъде във Варна, и то с две деца на 12 и 15. Защото е толкова зле в България бързал да си ходи за Коледа “в къщи”, разбирай България. Понеже много закъсал зимата и взел че си купил катамаран за 350к. Айде холън без тези сълзливи подмятания.
След 2-3 години мисля и аз да си взема един, ако искаш ще те взема на риба да видиш колко е зле в България. Ако пък имаш страх от вода ще те повозя на кемпера, е вече не е нов, на 2 години стана. ако пък и там ти е некомфортно ще те повозя на жипката. Хайде със здраве!
Да ти кажа ли? Щото ти си си взел своето от странство и минаваш в друг етап на живота си. Доволен си, не изтъкваш грозни недостатъци на живота извън Бг, просто имаш нов хоризонт и ще успееш. За лузър и в Бг не е ,,убаво", а в чужбина е поносимо, а и както виждаш са наематели до гроб.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Всъщност, ако Електроджон обясни в какво е квалифициран, ще ми е интересно! Аз съм хуманитарист, ама брато го търсят инженери от Китай и Великобритания във връзка с негови проекти в областта на сателитните технологии и електрониката. Та, интересно ми стана, каква е експертизата на Джонката в областта на тези технологии..
Нека не се включват хора от перона, на светлинни години са...
Аз съм убеден в едно нещо. Всяка силна държава е плод на предприемачи от свободния бизнес, които изцяло, като е на светло, разчита на следните професии от общия бюджет за гарантиране на сигурността на държавата: пожарникари, учители, лекари, полицаи, социални работници. Колкото държавата е по-могъща, толкова повече тези професии са по-добре защитени от дерибейство на отделни предприемачи, самозабравили се феодални дерибеи, като better примерно, дето са склонни да им кажат, че примерно ги спонсорират или им плащат данъците. Такива, трябва да падат по очи и да се молят да ги осигурят с тоалетна хартия в ареста.
Коментар