IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Няма злоба Бонке. Пуснала си един ферман от .... инвестор. Верно ли това ти е сорса ?
    Напъни ги тия сиви клетки, ЧЕТИ, прогнозата е на БНБ. Шах и мат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
      Лошото е, че и разбираме какво четем. Защото само с четене не става. Накратко, хората казват, че основен двигател на растежа (който впрочем е относително слаб, но това е друга тема) е потреблението. Което пък се движи от инфлационното повишение на заплати, проинфлационна фискална политика и държавен харчлък, ниски лихвени равнища, които стимулират потребление. Другият фактор е износът, заради базов ефект спрямо предходния период. В същото време имаме спад на промишлено производство, както и икономика, която работи над потенциала си заради нездравословно ниското ниво на безработица.
      Дългосрочен стабилен икономически растеж се постига единствено чрез структурни промени, а такива няма.
      Това което за злобните е лошо, за Родината е добро! За вас повишението на износа е лошо, ниската безработица е лошо, повишението на доходите е лошо, ниските лихви е лошо. Все такива "лошотии" пожелавам!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение

Забравяш,че благодарение на Кирчо клоуна и Ококорения ....
        Не са само Кирчо и Кокорчо. Разбира се и те зашото тия шашми с никите лихви трябваше да са off още 2022, отделно газта през посредници, оръжията дето ги изнесоха нелегално за Украйна ... може да се бият в гърдите сега , че са били "на правилната страна на историята", ма парите е трябвало да бъдат изпрани, няма как да минат легално като износа е бил нелегален. Ма не са само те. Певски и Горанов, са само върха на айсберга. Всички са кюпа. Преди няколко дни чак немците ни разкриха , че балона е заради връзката на политиците със строителния бранш. За ресторантите не писаха, ма то е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Който е грамотен, чете:

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...shte-se-zapazi
          БНБ: Ускорението на ръста на БВП на България през първото тримесечие ще се запази

А па гастарите-неудачници нека си злобеят
          Лошото е, че и разбираме какво четем. Защото само с четене не става. Накратко, хората казват, че основен двигател на растежа (който впрочем е относително слаб, но това е друга тема) е потреблението. Което пък се движи от инфлационното повишение на заплати, проинфлационна фискална политика и държавен харчлък, ниски лихвени равнища, които стимулират потребление. Другият фактор е износът, заради базов ефект спрямо предходния период. В същото време имаме спад на промишлено производство, както и икономика, която работи над потенциала си заради нездравословно ниското ниво на безработица.
          Дългосрочен стабилен икономически растеж се постига единствено чрез структурни промени, а такива няма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение

Забравяш,че благодарение на Кирчо клоуна и Ококорения ни поставиха в сивия списък на страни които подлежат на засилено наблюдение от Организацията за борба с изпирането на пари,заедно с държави като:

Буркина Фасо
            Камерун
            Конго
            Хайти
            Ямайка
            Кения и Йемен

А казват,че не сме били в Третия свят Не сме излизали от него !
            А поставянето ни в този списък влияе на всеки бизнес в БГ.Не случайно си бият камшика

https://www.fatf-gafi.org/en/publica...uary-2024.html
            Не бе , не забравям. В момента в който стана и почнаха да искат всички документи по пощата с мокър подпис, отделно изведнъж, трябваше задължително ПО и да минава през шефа на компанията или поне CFO-то. Purchase Order по принцип се издава за по-големи поръчки за десетки и стотици хиляди, за БГ почнаха да иската и за 5-10к. Отделно всеки превод отнема време , че сигурно минава допълнителни проверки и се притеснявах , че ще е флаг за данъчните тук. Никой не иска да се разправя с данъчни дори всичко да е наред. Uber са голяма компания, сигурно ги гледат по-друг начин, ма като трябва да пращаш кинти в държава от списъка ... няма как да им хареса ... да не говорим , че корупцията е толкова яка , че даже не могат да имат бизнес в страната. Това оше не ми го побира акъла. Шом смачкаха Uber дето са 140 млрд компания, сметай какво е за нек'ви пръдльовци с по 1-2 милки дето би трябвало да теглят икономиката и заетостта

P.S. Линка който си пуснал е от Февруари и тогава оше не бяхме в листа, сигурно само са ни разследвали. Вкараха ни по-късно, Август, Септемви или Октомври. Май преди това вкараха Хърватска. Там имам конкурент и няколко от неговите клиенти дойдоха при мен, но искаха клаузи за канселиране и после 2-ма канселираха мисля че през Октомври. Другите ги задържах зашото се бях преместил вече, ма пак беше зор да доказвам ....
            Last edited by segato; 13.05.2024, 21:29.

Коментар

Uber изнася ли се или не ? Аз ли ги накарах ? Знаеш ли колко струва да се отвори офис в друга държава и така ли се напуска без причина ? Преди това колко се изнесоха? Още като се изнесоха Глаксо и Санофи Ви казвах , че корупцията ше ни закопае, Вие се кефехте че Ви се качвала капиталовата. М
              Забравяш,че благодарение на Кирчо клоуна и Ококорения ни поставиха в сивия списък на страни които подлежат на засилено наблюдение от Организацията за борба с изпирането на пари,заедно с държави като:

Буркина Фасо
              Камерун
              Конго
              Хайти
              Ямайка
              Кения и Йемен

А казват,че не сме били в Третия свят Не сме излизали от него !
              А поставянето ни в този списък влияе на всеки бизнес в БГ.Не случайно си бият камшика

https://www.fatf-gafi.org/en/publica...uary-2024.html

п.с. прав си за линка​​​​​​​
              Last edited by Мечкан_Бикоядов; 13.05.2024, 21:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аве корупцията винаги е била висока. Всички идваха заради ниските заплати.
                Абе или са сменили стратегията или не са дошли заради заплатите. Да се отвори нов офис, да се подготвят юридически нещата, да се намерят хора, проекти и т.н. е скъпо нещо та затова си мисля , че не е заради заплатите. Освен това се изнасят в Холандия, не ги слушай какво говорят за Индия. Оше миналата година, веднага след като се изока Росето, казаха, че ще разширяват офиса в Амстердам с 1000 човека. Холандия баш е с едни от най-високите заплати в Европа. Това да закривеш офис в най-евтината страна в ЕС и да го преместиш в една от най-скъпите говори много за провала на политиката на ниските разходи ( ако е било това). Има и други фактори, които са си директно свързани с България. Мисля , че Август 2023 ни вкараха в списъка за пране на пари. На мен ми се стъжни , макар че вече почти се бях изнесъл та трябваше на пожар да закривам сметки, сметай какво е за компания като Uber да се чуе, че имат развоен офис в държава в списъка с перачки ... не ми се говори какви проверки почнаха след Август щом се види БГ адрес, па дори да е само място на раждане. То в България може на никой да не му дреме че Пеевски и Владко Горанов са в Магнитски и са оше в политиката, ма света мисли по-различно.

Коментар

Който е грамотен, чете:

БНБ: Ускорението на ръста на БВП на България през първото тримесечие ще се запази

Uber изнася ли се или не ? Аз ли ги накарах ? Знаеш ли колко струва да се отвори офис в друга държава и така ли се напуска без причина ? Преди това колко се изнесоха? Още като се изнесоха Глаксо и Санофи Ви казвах , че корупцията ше ни закопае, Вие се кефехте че Ви се качвала капиталовата. Ми капиталовата е функция на корупцията ... как може да не го виждате след като навсякъде в нормалния свят цените тръгнаха надолу преди 2 години ? Докато разберете продължавайте да броите напускащите и стискайте палци китайците да се провалят с износа на коли за Европа , че тогава ше видите кон боб яде ли.

Няма злоба Бонке. Пуснала си един ферман от .... инвестор. Верно ли това ти е сорса ?

Коментар

• Само за информация на перононаселението: Мой колега се назлъндисваше миналата година на една къща в Кичево когато беше обявена за 155К Евро, днес е подписал предварителен договор за същата тази къща на 200К евро. Това е положението, който чека, ще купи, ама по-скъпо. И сега ВСЕ ОЩЕ е изгодно да се купуват имоти. След година-две къщето на моя колега ще струва поне двойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                      Всички идваха заради ниските заплати.
                      Точно.Обаче с инфлацията на ОкОкорения ,единствения плюс който можехме да предложим на чуждестранните инвеститори оттече !

А сега с тези напреднали технологии и AI ,защо да наемат Ганъо Балкански,120 кг вълчак с корем,страстен пушач и ракиджия,със завършен 10 клас с 3.30 ,като вече правят роботи за без пари,които работят 24/7 и то без умора???
                      Last edited by Мечкан_Бикоядов; 13.05.2024, 20:58.

Коментар

• https://www.imot.bg/anbwwc

Амааа... Как така?!!!

Коментар

• Бонка ги разбира нещата. Все пак е с 4 дипломи.
                          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

ЯДЕЦ! Българската икономика расте, емиграцията затихна

--------------------

Last edited by Frosty; 13.05.2024, 20:45.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Ми корупцията ебава икономиката , оттам данъчни постъпления , оттам ебавките със осигуровките, курса към еврото и приказките за данъци. Като няма пари всички са вътре. А пари няма защото отиват някъде в отделен поток. Отделно , че популизма , който съшо е продукт на корупцията доведе до механичко качване на пенсии и заплати. което едва ли ги бърка толкова ма добавя. По-скоро други ше реагират обаче. Uber спряха да наемат миналата година, точно след изцепките на Росица Велкова. По-скоро не спряха да наемат а почнаха да мислят за местене и някъде Юни-Юли се чу че ще развиват Амстердам. Може да е съвпадение
                              Аве корупцията винаги е била висока. Всички идваха заради ниските заплати.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato

Ооооо Бонке, искаш да продължим дискусията от вчера за желанията и действителността ли? Мислех , че си се отказала, ма давай ...

Това което си написала по-горе къде го виждаш ?
                                Който е грамотен, чете:

Коментар

Working...
                                X